r
Nosalty Logó

Csülök cipóban Marcsiséftől

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Marcsisef
Csülök cipóban Marcsiséftől
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A csülökhöz

A tésztához

Összesen 1107 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A csülökhöz

A tésztához

Összesen 4429 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A csülökhöz

A tésztához

Összesen 176 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.8 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2083.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    634 mg
  • Nátrium
    1160 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    303.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 1107 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    263.3 g

Zsír

  • Összesen
    115.9 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    579 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8332.8 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    469 mg
  • Kálcium
    275 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    368 mg
  • Foszfor
    2534 mg
  • Nátrium
    4640 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    556.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1215.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    173 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    675 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    598 micro
Összesen 4429 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    331.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 176 kcal

Hozzávalók

A csülökhöz

A tésztához

Elkészítés

A csülökhöz

  1. A megtisztított egész csülköt a fűszerekkel együtt meleg vízben feltesszük főni akuktába,puhára főzzük, majd levében hagyjuk kihűlni.
  2. Miközben a csülök fő, összeállítjuk a tésztát.(lásd a liszt csomagolásán)
  3. A kihűlt csülköt kicsontozzuk.
  4. Amikor a kenyértészta kétszeresére megkelt, a deszkát lisztezzük be, vegyük ki a tésztát az edényből. Formáljuk át, közepébe készítsünk fészket.
  5. Ebbe tegyük a főtt csülköt. A kenyértészta két oldalát megnyújtjuk, majd ráhajtjuk a csülökre a széleket.
  6. Ezután ügyes mozdulattal megfordítva ráhelyezzük a sütőlemezre. Letakarjuk, 40-50 percet kelni hagyjuk, majd előmelegített sütőben megsütjük.
  7. Tálalás előtt kicsit pihentetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 9 alkalommal
  • Receptkönyvben: 182
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 14372
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 12.

Ajánló

Retekkel, zöldhagymával, savanyúsággal kínálhatjuk. Jó étvágyat kívánok!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsisef 217 recept

Étteremben többször ettem cipóban sült csülköt, és annyira  ízlett, hogy kipróbáltam. Többször is.

Hozzávalók

A csülökhöz

A tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...