r
Nosalty Logó

Csorbaleves Haidy módra

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Haidy
Csorbaleves Haidy módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 355 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2851 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 52 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    594.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    245 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    590 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    553 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    1559 micro
  • β-karotin
    4112 micro
  • β-crypt
    120 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    267 micro
Összesen 355 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.8 g

Zsír

  • Összesen
    209.5 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    1635 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4758.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    1183 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    350 mg
  • Foszfor
    1960 mg
  • Nátrium
    1101 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.7 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    4719.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4420 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    472 mg
  • D vitamin:
    252 micro
  • K vitamin:
    186 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    478 micro
  • Kolin:
    1224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1115 micro
  • α-karotin
    12471 micro
  • β-karotin
    32895 micro
  • β-crypt
    962 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    2136 micro
Összesen 2851 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    85.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    223 micro
  • β-karotin
    589 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 52 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megmossuk a csirkemellet, megpucoljuk a zöldségeket (sárgarépa, hagyma, gyökér, zeller, karalábé). A sárgarépából 2 db-ot félreteszünk, a maradék hármat és a többi zöldséget a csirkemellel együtt egy fazékba tesszük főni egészben, sózzuk, borsozzuk, a zellert, karalábét és a gyökeret kettévágjuk, a többit nem kell.
  2. Amíg fő, addig a maradék 2 sárgarépát lereszeljük közepes lukú reszelővel, megpucoljuk a fokhagymát, és összezúzzuk a fokhagymanyomóval, kimérjük az ecetet, kimérjük a tejfölt, a kaliforniai paprikát meg gyufaszál vékony csíkokra vágjuk, és szétszedjük a tojást, mivel csak a sárgájára lesz szükségünk.
  3. Amikor megfőtt a levesünk, levesszük a tűzről, kiszedjük belőle a mellet és a zöldségeket (ezeket a zöldségeket mi megesszük, mivel őrájuk már nincs szükség a továbbiakban), a levét átszűrjük, a húst lefejtjük a csontról, amikor egy kicsit meghűlt, csíkokra tépkedjük. A tejfölt beleöntjük egy műanyag edénybe, hozzáadjuk a tojássárgáját, és egy kézi habverő segítségével összedolgozzuk, aztán fokozatosan egy merőkanál segítségével merünk a levesből a tojásos tejfölhöz, és addig keverjük a habverővel, míg csomómentes nem lesz, ezt visszaöntjük a levesbe.
  4. A lereszelt sárgarépát olajon megpirítjuk kb. 3 percig, és ezt is hozzáöntjük a léhez, továbbá hozzáadjuk fokhagymát, ecetet, a csíkokra vágott kaliforniai paprikát és a húst. Jól összekeverjük, és lehet tálalni, én csípős paprikát ajánlok mellé.
  5. Jó étvágyat hozzá.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1632
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy erdélyi levest hoztam nektek. Ahány konyha, annyi szokás, szokták mondani, én a csorbát így is készítem, ez nem raguleves, inkább hasonlít egy picit a román konyhából ismert pacalleveshez.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...