Csorbaleves Haidy módra
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Haidy
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
355
kcal
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
500g csirkemell (csontos)731 kcal
-
400g sárgarépa146 kcal
-
260g zeller94 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
240g karalábé48 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
49 kcal
-
60g fokhagyma80 kcal
-
500g tejföl990 kcal
-
100g tojássárgája322 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
30g almaecet6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
12 kcal
-
3000g víz0 kcal
Összesen
2851
kcal
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
13 kcal
-
7.2g sárgarépa3 kcal
-
4.7g zeller2 kcal
-
1.6g fehérrépa1 kcal
-
4.3g karalábé1 kcal
-
1.6g vöröshagyma1 kcal
-
1 kcal
-
1.1g fokhagyma1 kcal
-
9g tejföl18 kcal
-
1.8g tojássárgája6 kcal
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
-
0.5g almaecet0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
53.7g víz0 kcal
Összesen
52
kcal
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.6 g
Zsír
-
Összesen 26.2 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 204 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 594.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 148 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 245 mg
-
Nátrium 138 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.2 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 590 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 553 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 59 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 153 mg
-
Retinol - A vitamin: 139 micro
-
α-karotin 1559 micro
-
β-karotin 4112 micro
-
β-crypt 120 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 267 micro
Összesen
355
kcal
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 108.8 g
Zsír
-
Összesen 209.5 g
-
Telített zsírsav 80 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 71 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 1635 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4758.5 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 136 mg
-
Kálcium 1183 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 350 mg
-
Foszfor 1960 mg
-
Nátrium 1101 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 145.7 g
-
Cukor 59 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 4719.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4420 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 472 mg
-
D vitamin: 252 micro
-
K vitamin: 186 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 33 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 478 micro
-
Kolin: 1224 mg
-
Retinol - A vitamin: 1115 micro
-
α-karotin 12471 micro
-
β-karotin 32895 micro
-
β-crypt 962 micro
-
Likopin 4 micro
-
Lut-zea 2136 micro
Összesen
2851
kcal
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.9 g
Zsír
-
Összesen 3.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 85.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 35 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 84.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 79 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 223 micro
-
β-karotin 589 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 38 micro
Összesen
52
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg csirkemell (csontos)
-
5 közepes db sárgarépa
-
1 közepes db zeller
-
1 közepes db fehérrépa
-
1 közepes db karalábé
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 közepes db piros kaliforniai paprika
-
1 fej fokhagyma
-
500 g tejföl
-
5 db tojássárgája
-
4 ek napraforgó olaj
-
6 ek almaecet (természetesen ez ízlés szerint adagolható, én személy szerint egy kicsit savanykásan szeretem a csorbát így 6 kanállal használok)
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 közepes db hegyes erős paprika (ez tányéronként értendő, de nem kötelező, mert aki nem szereti, az nem eszik hozzá)
Elkészítés
- Megmossuk a csirkemellet, megpucoljuk a zöldségeket (sárgarépa, hagyma, gyökér, zeller, karalábé). A sárgarépából 2 db-ot félreteszünk, a maradék hármat és a többi zöldséget a csirkemellel együtt egy fazékba tesszük főni egészben, sózzuk, borsozzuk, a zellert, karalábét és a gyökeret kettévágjuk, a többit nem kell.
- Amíg fő, addig a maradék 2 sárgarépát lereszeljük közepes lukú reszelővel, megpucoljuk a fokhagymát, és összezúzzuk a fokhagymanyomóval, kimérjük az ecetet, kimérjük a tejfölt, a kaliforniai paprikát meg gyufaszál vékony csíkokra vágjuk, és szétszedjük a tojást, mivel csak a sárgájára lesz szükségünk.
- Amikor megfőtt a levesünk, levesszük a tűzről, kiszedjük belőle a mellet és a zöldségeket (ezeket a zöldségeket mi megesszük, mivel őrájuk már nincs szükség a továbbiakban), a levét átszűrjük, a húst lefejtjük a csontról, amikor egy kicsit meghűlt, csíkokra tépkedjük. A tejfölt beleöntjük egy műanyag edénybe, hozzáadjuk a tojássárgáját, és egy kézi habverő segítségével összedolgozzuk, aztán fokozatosan egy merőkanál segítségével merünk a levesből a tojásos tejfölhöz, és addig keverjük a habverővel, míg csomómentes nem lesz, ezt visszaöntjük a levesbe.
- A lereszelt sárgarépát olajon megpirítjuk kb. 3 percig, és ezt is hozzáöntjük a léhez, továbbá hozzáadjuk fokhagymát, ecetet, a csíkokra vágott kaliforniai paprikát és a húst. Jól összekeverjük, és lehet tálalni, én csípős paprikát ajánlok mellé.
- Jó étvágyat hozzá.
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1635
- Feltöltés dátuma: 2016. november 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Haidy
13 recept
Egy erdélyi levest hoztam nektek. Ahány konyha, annyi szokás, szokták mondani, én a csorbát így is készítem, ez nem raguleves, inkább hasonlít egy picit a román konyhából ismert pacalleveshez.