Csorbaleves Haidy módra
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
0 ÉRTÉKELÉS•
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes
Hozzávalók
-
50 dkg csirkemell (csontos)
-
5 közepes db sárgarépa
-
1 közepes db zeller
-
1 közepes db fehérrépa
-
1 közepes db karalábé
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 közepes db piros kaliforniai paprika
-
1 fej fokhagyma
-
500 g tejföl
-
5 db tojássárgája
-
4 ek napraforgó olaj
-
6 ek almaecet (természetesen ez ízlés szerint adagolható, én személy szerint egy kicsit savanykásan szeretem a csorbát így 6 kanállal használok)
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 közepes db hegyes erős paprika (ez tányéronként értendő, de nem kötelező, mert aki nem szereti, az nem eszik hozzá)
355
Kalória
13.6g
Fehérje
18.2g
Szénhidrátok
26.2g
Zsír
590g
Víz
204.4g
Koleszterin
4g
Rost
7.4g
Cukor
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
355
kcal
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
500g csirkemell (csontos)731 kcal
-
400g sárgarépa146 kcal
-
260g zeller94 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
240g karalábé48 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
49 kcal
-
60g fokhagyma80 kcal
-
500g tejföl990 kcal
-
100g tojássárgája322 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
30g almaecet6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
12 kcal
-
3000g víz0 kcal
Összesen
2851
kcal
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
13 kcal
-
7.2g sárgarépa3 kcal
-
4.7g zeller2 kcal
-
1.6g fehérrépa1 kcal
-
4.3g karalábé1 kcal
-
1.6g vöröshagyma1 kcal
-
1 kcal
-
1.1g fokhagyma1 kcal
-
9g tejföl18 kcal
-
1.8g tojássárgája6 kcal
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
-
0.5g almaecet0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
53.7g víz0 kcal
Összesen
52
kcal
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.6 g
Zsír
-
Összesen 26.2 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 204 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 594.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 148 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 245 mg
-
Nátrium 138 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.2 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
Víz
-
Összesen 590 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 553 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 59 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 153 mg
-
Retinol - A vitamin: 139 micro
-
α-karotin 1559 micro
-
β-karotin 4112 micro
-
β-crypt 120 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 267 micro
Összesen
355
kcal
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 108.8 g
Zsír
-
Összesen 209.5 g
-
Telített zsírsav 80 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 71 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 1635 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4758.5 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 136 mg
-
Kálcium 1183 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 350 mg
-
Foszfor 1960 mg
-
Nátrium 1101 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 145.7 g
-
Cukor 59 mg
-
Élelmi rost 32 mg
Víz
-
Összesen 4719.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4420 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 472 mg
-
D vitamin: 252 micro
-
K vitamin: 186 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 33 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 478 micro
-
Kolin: 1224 mg
-
Retinol - A vitamin: 1115 micro
-
α-karotin 12471 micro
-
β-karotin 32895 micro
-
β-crypt 962 micro
-
Likopin 4 micro
-
Lut-zea 2136 micro
Összesen
2851
kcal
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.9 g
Zsír
-
Összesen 3.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 85.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 35 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 84.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 79 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 223 micro
-
β-karotin 589 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 38 micro
Összesen
52
kcal
Elkészítés
- Megmossuk a csirkemellet, megpucoljuk a zöldségeket (sárgarépa, hagyma, gyökér, zeller, karalábé). A sárgarépából 2 db-ot félreteszünk, a maradék hármat és a többi zöldséget a csirkemellel együtt egy fazékba tesszük főni egészben, sózzuk, borsozzuk, a zellert, karalábét és a gyökeret kettévágjuk, a többit nem kell.
- Amíg fő, addig a maradék 2 sárgarépát lereszeljük közepes lukú reszelővel, megpucoljuk a fokhagymát, és összezúzzuk a fokhagymanyomóval, kimérjük az ecetet, kimérjük a tejfölt, a kaliforniai paprikát meg gyufaszál vékony csíkokra vágjuk, és szétszedjük a tojást, mivel csak a sárgájára lesz szükségünk.
- Amikor megfőtt a levesünk, levesszük a tűzről, kiszedjük belőle a mellet és a zöldségeket (ezeket a zöldségeket mi megesszük, mivel őrájuk már nincs szükség a továbbiakban), a levét átszűrjük, a húst lefejtjük a csontról, amikor egy kicsit meghűlt, csíkokra tépkedjük. A tejfölt beleöntjük egy műanyag edénybe, hozzáadjuk a tojássárgáját, és egy kézi habverő segítségével összedolgozzuk, aztán fokozatosan egy merőkanál segítségével merünk a levesből a tojásos tejfölhöz, és addig keverjük a habverővel, míg csomómentes nem lesz, ezt visszaöntjük a levesbe.
- A lereszelt sárgarépát olajon megpirítjuk kb. 3 percig, és ezt is hozzáöntjük a léhez, továbbá hozzáadjuk fokhagymát, ecetet, a csíkokra vágott kaliforniai paprikát és a húst. Jól összekeverjük, és lehet tálalni, én csípős paprikát ajánlok mellé.
- Jó étvágyat hozzá.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 30 perc
- Főzés ideje: 50 perc
Egy erdélyi levest hoztam nektek. Ahány konyha, annyi szokás, szokták mondani, én a csorbát így is készítem, ez nem raguleves, inkább hasonlít egy picit a román konyhából ismert pacalleveshez.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!