Csontos lábszárból marhahúsleves
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Zsuzsamama56
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
133g marhalábszár171 kcal
-
53g sárgarépa19 kcal
-
30g fehérrépa19 kcal
-
30g karalábé6 kcal
-
27g zeller10 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
20g kápia paprika4 kcal
-
17g paradicsom3 kcal
-
1g gyömbér0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g sáfrány0 kcal
-
42g kelkáposzta9 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
15g újhagyma3 kcal
-
16g csiperkegomba3 kcal
-
667g víz0 kcal
Összesen
256
kcal
- 3% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
800g marhalábszár1024 kcal
-
320g sárgarépa117 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
180g karalábé36 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
120g kápia paprika26 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
3g gyömbér2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
1g szegfűbors0 kcal
-
0g sáfrány0 kcal
-
250g kelkáposzta54 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
92g újhagyma18 kcal
-
96g csiperkegomba20 kcal
-
4000g víz0 kcal
Összesen
1545
kcal
- 3% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
12.4g marhalábszár16 kcal
-
5g sárgarépa2 kcal
-
2.8g fehérrépa2 kcal
-
2.8g karalábé1 kcal
-
2.5g zeller1 kcal
-
1.4g vöröshagyma1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
1.9g kápia paprika0 kcal
-
1.6g paradicsom0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g sáfrány0 kcal
-
3.9g kelkáposzta1 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0.7g petrezselyem0 kcal
-
1.4g újhagyma0 kcal
-
1.5g csiperkegomba0 kcal
-
62.1g víz0 kcal
Összesen
24
kcal
- 3% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 32.5 g
Zsír
-
Összesen 5.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 818.1 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 123 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 392 mg
-
Nátrium 191 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.6 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 969.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 482 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 70 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 189 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 101 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1671 micro
-
β-karotin 4913 micro
-
β-crypt 80 micro
-
Likopin 429 micro
-
Lut-zea 699 micro
Összesen
256
kcal
- 3% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 195.2 g
Zsír
-
Összesen 34.1 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 312 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4908.7 g
-
Cink 60 mg
-
Szelén 159 mg
-
Kálcium 741 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 415 mg
-
Foszfor 2353 mg
-
Nátrium 1148 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 117.7 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 5816.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2894 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 27 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 418 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1132 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 58 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 609 micro
-
Kolin: 123 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 10023 micro
-
β-karotin 29477 micro
-
β-crypt 482 micro
-
Likopin 2576 micro
-
Lut-zea 4192 micro
Összesen
1545
kcal
- 3% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 0.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 76.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 37 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 90.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 156 micro
-
β-karotin 458 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 40 micro
-
Lut-zea 65 micro
Összesen
24
kcal
Hozzávalók
-
4 db sárgarépa
-
2 db fehérrépa
-
1 kis db karalábé
-
1 kis db zeller
-
1 db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
5 szem fekete bors
-
1 g szegfűbors
-
1 csipet sáfrány
-
0.3 db kelkáposzta
-
5 db zellerlevél
-
1 csokor petrezselyem
-
3 közepes db csiperkegomba
-
4 l víz
Elkészítés
- Én alábszárhúst darabolva veszem. Acsontnál besózzukkülön, hogy a velő benne maradjon főzés közben is.
- 4 litervízben feltesszükforrni, majd lehabozzuk, és minden zöldséget, ízesítőt, fűszert beleteszünk a hús mellé.
- Takarékon, illetve kerámialapon 1-es ponton lassan, 3 órát főzzük.
- Ha megpuhult a hús, leszűrjük, és a zöldségeket, a leszedett húst a tiszta levesbe visszatesszük.
- Ha kihűlt, hűtőbe tesszük24 órát hűlni, majd felmelegítve fogyasszuk el. Csigatésztát főzzünkki hozzá, tegyüka csészékbe, és merjükrá a levest. Ez a leves nem zsíros, és nagyon jó hatással bír.
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 49
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 48
- Össznézettség: 15105
- Feltöltés dátuma: 2013. április 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Zsuzsamama56
322 recept
Marhahúsból készült levesek nagyon karakteresek. Másnap van a legjobb íze, ezért én előtte lévő nap készítem el, ha jönnek a gyerekeim ebédre. Zsidó szokás szerint készítem, bár nincs ilyen rokonom, csak tetszenek az ételeik.