Csokoládés szelet Glaser konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
44g tojás55 kcal
-
16g porcukor62 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
16g finomliszt58 kcal
-
1g vaj10 kcal
-
2g finomliszt5 kcal
A krémhez
-
30g habtejszín88 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
38g vaj269 kcal
-
23 kcal
Összesen
722
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
440g tojás554 kcal
-
160g porcukor619 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
160g finomliszt582 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A krémhez
-
300g habtejszín876 kcal
-
300g cukor1161 kcal
-
375g vaj2689 kcal
-
100g cukrozatlan kakaópor228 kcal
Összesen
7223
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
23g tojás29 kcal
-
8.4g porcukor32 kcal
-
2.6g vaj19 kcal
-
8.4g finomliszt30 kcal
-
0.7g vaj5 kcal
-
0.8g finomliszt3 kcal
A krémhez
-
15.7g habtejszín46 kcal
-
15.7g cukor61 kcal
-
19.6g vaj140 kcal
-
5.2g cukrozatlan kakaópor12 kcal
Összesen
377
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.7 g
Zsír
-
Összesen 50.1 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 272 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 425.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 198 mg
-
Nátrium 73 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66.3 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 58 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 446 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 39 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 130 mg
-
Retinol - A vitamin: 439 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 87 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 202 micro
Összesen
722
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 96.6 g
Zsír
-
Összesen 501 g
-
Telített zsírsav 300 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 149 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 2717 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4257.1 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 201 mg
-
Kálcium 688 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 614 mg
-
Foszfor 1978 mg
-
Nátrium 729 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 663.3 g
-
Cukor 472 mg
-
Élelmi rost 42 mg
VÍZ
-
Összesen 580.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4459 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 387 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 285 micro
-
Kolin: 1301 mg
-
Retinol - A vitamin: 4387 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 874 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2017 micro
Összesen
7223
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 26.2 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 142 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 222.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 103 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.7 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 30.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 233 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 229 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 105 micro
Összesen
377
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
8 db tojás
-
160 g porcukor
-
50 g vaj
-
160 g finomliszt
A krémhez
-
300 ml habtejszín
-
300 g cukor
-
375 g vaj
-
100 g cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához a tojások sárgáját a cukor felével habosra keverjük. A tojások fehérjét a maradék cukorral habbá verjük. A kétféle masszát egymásba forgatjuk, közben az olvasztott vajat belecsorgatjuk, apránként a lisztet beleszitáljuk.
- Egy sütőlemezt bevajazunk, enyhén belisztezzük. A tészta 1/6-át egy kb. 12x30 centis lapban rákenjük. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 10 percig sütjük. Amint a sütőből kivettük, a lapot kissé megemeljük, majd félretesszük hűlni.
- A maradék tésztából ugyanígy még öt lapot sütünk. Ha kihűltek, a széleket szép egyformára vágjuk.
- A krémhez a tejszínt a cukorral kevergetve 2-3 percig forraljuk. Belemorzsoljuk a vajat, ha elolvadt beleszitáljuk a kakaót. Jól elkeverjük, tűzről lehúzzuk, hűlni hagyjuk, majd pár órára a hűtőbe tesszük. Ezután elektromos habverővel 2-3 perc alatt habosra keverjük.
- A lapokat megkenjük a krémmel, majd egymásra illesztjük. A süteményt körbe is megkenjük a krémmel, és hűtőszekrénybe dermedni hagyjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 177
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 22820
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Glaser
1980 recept
A süteményt bevonhatjuk olvasztott csokoládéval is.