r
Nosalty Logó

Csokoládés szelet Glaser konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Csokoládés szelet Glaser konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 722 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 7223 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 377 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    50.1 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    272 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    425.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.3 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    58 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    446 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    439 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 722 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.6 g

Zsír

  • Összesen
    501 g
  • Telített zsírsav
    300 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    149 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    2717 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4257.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    688 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    614 mg
  • Foszfor
    1978 mg
  • Nátrium
    729 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    663.3 g
  • Cukor
    472 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    580.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4459 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    387 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    285 micro
  • Kolin:
    1301 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    874 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2017 micro
Összesen 7223 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 377 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tojások sárgáját a cukor felével habosra keverjük. A tojások fehérjét a maradék cukorral habbá verjük. A kétféle masszát egymásba forgatjuk, közben az olvasztott vajat belecsorgatjuk, apránként a lisztet beleszitáljuk.
  2. Egy sütőlemezt bevajazunk, enyhén belisztezzük. A tészta 1/6-át egy kb. 12x30 centis lapban rákenjük. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 10 percig sütjük. Amint a sütőből kivettük, a lapot kissé megemeljük, majd félretesszük hűlni.
  3. A maradék tésztából ugyanígy még öt lapot sütünk. Ha kihűltek, a széleket szép egyformára vágjuk.
  4. A krémhez a tejszínt a cukorral kevergetve 2-3 percig forraljuk. Belemorzsoljuk a vajat, ha elolvadt beleszitáljuk a kakaót. Jól elkeverjük, tűzről lehúzzuk, hűlni hagyjuk, majd pár órára a hűtőbe tesszük. Ezután elektromos habverővel 2-3 perc alatt habosra keverjük.
  5. A lapokat megkenjük a krémmel, majd egymásra illesztjük. A süteményt körbe is megkenjük a krémmel, és hűtőszekrénybe dermedni hagyjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 177
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 22820
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A süteményt bevonhatjuk olvasztott csokoládéval is.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...