r
Nosalty Logó

Csokoládés szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Róka a fazékban
Csokoládés szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Hozzávalók a süteményhez

Hozzávalók a díszítéshez

Összesen 1111 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Hozzávalók a süteményhez

Hozzávalók a díszítéshez

Összesen 6665 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Hozzávalók a süteményhez

Hozzávalók a díszítéshez

Összesen 401 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    58.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1318.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    317 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    484 mg
  • Nátrium
    288 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.6 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    233 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 1111 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.3 g

Zsír

  • Összesen
    348.7 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    117 g
  • Koleszterin
    679 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7912 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    1905 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    1185 mg
  • Foszfor
    2906 mg
  • Nátrium
    1730 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    819.4 g
  • Cukor
    617 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    340.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    823 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    71 mg
  • C vitamin:
    175 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    285 micro
  • Kolin:
    562 mg
  • Retinol - A vitamin:
    705 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    1400 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    859 micro
Összesen 6665 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    476.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.3 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 401 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a süteményhez

Hozzávalók a díszítéshez

Elkészítés

Hozzávalók a süteményhez

  1. A gyorsabb munka érdekében készítsünk elő minden hozzávalót! Vegyünk egy jó nagy tálat, és első lépésként üssük bele a tojásokat. A cukorral verjük fel jó habosra, hogy szépen kifehéredjen. A következőkben azonban nagyon ügyeljünk a lépésekre, mert semmiképpen sem jó ötlet összekeverni őket, mert akkor nem fog sikerülni a sütemény. Ezt tapasztalatból mondom, mert jártam már pórul én is. :)
  2. Majd a cukros tojáshoz keverjük hozzá az olajat, eztán következhet a dió és a tejföl, ha mindent jól összevegyítettünk, nincs más hátra mint, hogy összekeverjük a lisztet a sütőporral. Ha ezzel is megvolnánk, utolsó lépésként, mielőtt a kakaót is a tésztához adnánk, a lisztet öntsük a masszához. Utolsóként pedig végre jöhet a Nesquik kakaó. :) Ha már minden hozzávalónk a tálban landolt, egyesítsük őket egy könnyű masszává.
  3. Miután a tésztával már nincs több dolgunk, a tepsit készítsük elő a sütéshez. Kissé kenjük meg olajjal, pár csepp bőven elég, ha jó alaposan elkenjük az ujjainkkal! Vegyünk elő sütőpapírt, és vágjuk bele a tepsibe, kissé hagyjunk rá, hogyha kész lesz a sütemény, könnyedén kiemelhessük belőle a tésztát.
  4. Ezek után nincs más dolgunk, öntsük a masszát a tepsibe. Előmelegített sütőben süssük 180°C 35-40 percig, tűpróbáig. Sütés után a tésztát hagyni kell kihűlni, és csak ez után következhet a díszítés! A tésztát, miután már meghűlt, kenjük meg baracklekvárral. A legjobb, ha hűvös helyen tartjuk a süteményt, mert így kis időt spórolhatunk magunknak. Míg kicsit dermed a lekvár, a csokoládét olvasszuk fel gőz felett. A megfelelő állagú és fényű bevonó csokoládé elkészítéséhez én egy darabka margarinnal együtt szoktam felolvasztani a kockákat. Ezek után a dolgunk csupán annyi, hogy a ráöntjük a tészta tetejére, és szépen elegyengetjük.
  5. Aztán ha már kissé megdermedt a csokoládémáz, díszíthetjük is kedvünkre, engedjünk teret a fantáziánknak!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36X24
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 108
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 61
  • Össznézettség: 26335
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Róka a fazékban 12 recept

A bevált recepten ne változtass :) Egy nagy kedvenc a bögrés kakaós sütemény története.. Történt ugyanis egy alkalommal, mikor még kollégista voltam. Ez már valóban rég volt, de a mai napig megmosolyogtat a történet, ha eszembe jut. Bár emlékeim szerint nem nevettem, hiszen egy kisebb fajta felfordulást okoztam, de még szerencse, hogy nem jöttek ki a tűzoltók! :) Mivel azon a hétvégén a kollégiumban maradtam, édesanyámtól elkértem a receptet, és körülnéztem a szekrényben. Szerencsére minden hozzávalót felleltem egyet kivéve, a Nesquik kakaót, ekkor született meg az ötlet, hogy újítok, hiszen miért ne lehetne jó a süteménybe a sima cukrozatlan kakaópor is… Így talán nem is lesz olyan nagy a kalóriatartalma, gondoltam, és a boltba sem kellett elmennem. Miután megbeszéltem magammal, hogy így lesz a legjobb, sőt… nekiálltam a süteménynek. Minden jól ment, a tészta nagyon szép lett, és gyönyörű sötétbarna színben pompázott. A gond csak akkor ütötte fel a fejét, miután elkezdtem sütni. Őszintén szólva nem hinném, hogy azon ált vagy bukott a dolog, hogy nem a megfelelő kakaót használtam, mindenesetre azóta eszembe se jutott, hogy ne a Nesquik-et használjam. A süteményem egy ideje már sült, türelmesen várakoztam a szobámban, egyszer csak éktelen zaj riaszt fel, megszólal a tűzjelző, rémület fut át rajtam… egyből a konyha felé rohantam, ahonnan már gomolygott a füst. Lelki szemeim előtt láttam ahogyan a kiskonyha a tűz martaléka lesz, de szerencsémre, csak füst volt, de az nagyon nagy! Eközben már a portás is ott termett mellettem kezében a telefonnal, hogy hívja a tűzoltókat. Miután kinyitottuk a sütőt, és szembesültünk azzal, hogy nincs nagy baj, csak a süteményem ahelyett, hogy gyönyörűen megsült volna, lyuk keletkezett a közepében, és szénné változott. Így azonnal telefonáltunk, és bejelentettük a téves riasztást a tűzoltóságon. Nagyon kellemetlenül éreztem maga, de még szerencse, hogy páran voltunk csak a kollégiumban, mert az nagyobb “égés” lett volna, ha az egész koli rajtam nevet.:) Mindez annak ellenére történt, hogy túl magas hőmérsékleten sütöttem volna a sütit. Elképzelhető, hogy a sütő megadta magát, nem tudom hány éve állhatott ott, mindez a  mai napig egy rejtély számomra. A rosszul elsült kísérletem után szerencsére nem ismétlődött meg ehhez hasonló incidens, így azóta is szívesen készítem el ezt a mennyien finom édes kísértést. Ha szeretitek a Sacher tortát, akkor ezért a receptért rajongani fogtok. 

Hozzávalók

Hozzávalók a süteményhez

Hozzávalók a díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...