Csokoládés szelet
- 5% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 22% Zsír
Hozzávalók a süteményhez
-
38g cukor148 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
14g napraforgó olaj125 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
33g tejföl66 kcal
-
25g dió164 kcal
-
33g instant kakaópor126 kcal
-
6 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
56 kcal
-
33g étcsokoládé182 kcal
-
5g margarin36 kcal
Hozzávalók a díszítéshez
-
20 kcal
-
10g csokoládé55 kcal
- 5% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 22% Zsír
Hozzávalók a süteményhez
-
230g cukor890 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
150g dió981 kcal
-
200g instant kakaópor758 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
120g sárgabaracklekvár334 kcal
-
200g étcsokoládé1092 kcal
-
30g margarin215 kcal
Hozzávalók a díszítéshez
-
121 kcal
-
60g csokoládé328 kcal
- 5% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 22% Zsír
Hozzávalók a süteményhez
-
13.8g cukor54 kcal
-
9g finomliszt33 kcal
-
5.1g napraforgó olaj45 kcal
-
9.9g tojás12 kcal
-
12g tejföl24 kcal
-
9g dió59 kcal
-
12g instant kakaópor46 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
0.7g sütőpor0 kcal
-
7.2g sárgabaracklekvár20 kcal
-
12g étcsokoládé66 kcal
-
1.8g margarin13 kcal
Hozzávalók a díszítéshez
-
7 kcal
-
3.6g csokoládé20 kcal
- 5% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.1 g
Zsír
-
Összesen 58.1 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 113 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1318.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 317 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 198 mg
-
Foszfor 484 mg
-
Nátrium 288 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 136.6 g
-
Cukor 103 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 56.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 137 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 94 mg
-
Retinol - A vitamin: 117 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 233 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 143 micro
- 5% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 84.3 g
Zsír
-
Összesen 348.7 g
-
Telített zsírsav 100 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 104 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 117 g
-
Koleszterin 679 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7912 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 123 mg
-
Kálcium 1905 mg
-
Vas 33 mg
-
Magnézium 1185 mg
-
Foszfor 2906 mg
-
Nátrium 1730 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 819.4 g
-
Cukor 617 mg
-
Élelmi rost 49 mg
VÍZ
-
Összesen 340.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 823 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 71 mg
-
C vitamin: 175 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 63 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 51 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 285 micro
-
Kolin: 562 mg
-
Retinol - A vitamin: 705 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 1400 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 859 micro
- 5% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 21 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 476.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 115 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 175 mg
-
Nátrium 104 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.3 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 20.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 42 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 84 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Hozzávalók
Hozzávalók a süteményhez
-
1 bögre cukor
-
1 bögre finomliszt
-
1 dl napraforgó olaj
-
3 db tojás
-
2 dl tejföl
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csomag sütőpor
-
6 ek sárgabaracklekvár
-
200 g étcsokoládé
-
30 g margarin
Hozzávalók a díszítéshez
-
50 g aszalt sárgabarack
-
60 g csokoládé
Elkészítés
Hozzávalók a süteményhez
- A gyorsabb munka érdekében készítsünk elő minden hozzávalót! Vegyünk egy jó nagy tálat, és első lépésként üssük bele a tojásokat. A cukorral verjük fel jó habosra, hogy szépen kifehéredjen. A következőkben azonban nagyon ügyeljünk a lépésekre, mert semmiképpen sem jó ötlet összekeverni őket, mert akkor nem fog sikerülni a sütemény. Ezt tapasztalatból mondom, mert jártam már pórul én is. :)
- Majd a cukros tojáshoz keverjük hozzá az olajat, eztán következhet a dió és a tejföl, ha mindent jól összevegyítettünk, nincs más hátra mint, hogy összekeverjük a lisztet a sütőporral. Ha ezzel is megvolnánk, utolsó lépésként, mielőtt a kakaót is a tésztához adnánk, a lisztet öntsük a masszához. Utolsóként pedig végre jöhet a Nesquik kakaó. :) Ha már minden hozzávalónk a tálban landolt, egyesítsük őket egy könnyű masszává.
- Miután a tésztával már nincs több dolgunk, a tepsit készítsük elő a sütéshez. Kissé kenjük meg olajjal, pár csepp bőven elég, ha jó alaposan elkenjük az ujjainkkal! Vegyünk elő sütőpapírt, és vágjuk bele a tepsibe, kissé hagyjunk rá, hogyha kész lesz a sütemény, könnyedén kiemelhessük belőle a tésztát.
- Ezek után nincs más dolgunk, öntsük a masszát a tepsibe. Előmelegített sütőben süssük 180°C 35-40 percig, tűpróbáig. Sütés után a tésztát hagyni kell kihűlni, és csak ez után következhet a díszítés! A tésztát, miután már meghűlt, kenjük meg baracklekvárral. A legjobb, ha hűvös helyen tartjuk a süteményt, mert így kis időt spórolhatunk magunknak. Míg kicsit dermed a lekvár, a csokoládét olvasszuk fel gőz felett. A megfelelő állagú és fényű bevonó csokoládé elkészítéséhez én egy darabka margarinnal együtt szoktam felolvasztani a kockákat. Ezek után a dolgunk csupán annyi, hogy a ráöntjük a tészta tetejére, és szépen elegyengetjük.
- Aztán ha már kissé megdermedt a csokoládémáz, díszíthetjük is kedvünkre, engedjünk teret a fantáziánknak!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 36X24
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 108
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 61
- Össznézettség: 26335
- Feltöltés dátuma: 2017. február 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
A bevált recepten ne változtass :) Egy nagy kedvenc a bögrés kakaós sütemény története.. Történt ugyanis egy alkalommal, mikor még kollégista voltam. Ez már valóban rég volt, de a mai napig megmosolyogtat a történet, ha eszembe jut. Bár emlékeim szerint nem nevettem, hiszen egy kisebb fajta felfordulást okoztam, de még szerencse, hogy nem jöttek ki a tűzoltók! :) Mivel azon a hétvégén a kollégiumban maradtam, édesanyámtól elkértem a receptet, és körülnéztem a szekrényben. Szerencsére minden hozzávalót felleltem egyet kivéve, a Nesquik kakaót, ekkor született meg az ötlet, hogy újítok, hiszen miért ne lehetne jó a süteménybe a sima cukrozatlan kakaópor is… Így talán nem is lesz olyan nagy a kalóriatartalma, gondoltam, és a boltba sem kellett elmennem. Miután megbeszéltem magammal, hogy így lesz a legjobb, sőt… nekiálltam a süteménynek. Minden jól ment, a tészta nagyon szép lett, és gyönyörű sötétbarna színben pompázott. A gond csak akkor ütötte fel a fejét, miután elkezdtem sütni. Őszintén szólva nem hinném, hogy azon ált vagy bukott a dolog, hogy nem a megfelelő kakaót használtam, mindenesetre azóta eszembe se jutott, hogy ne a Nesquik-et használjam. A süteményem egy ideje már sült, türelmesen várakoztam a szobámban, egyszer csak éktelen zaj riaszt fel, megszólal a tűzjelző, rémület fut át rajtam… egyből a konyha felé rohantam, ahonnan már gomolygott a füst. Lelki szemeim előtt láttam ahogyan a kiskonyha a tűz martaléka lesz, de szerencsémre, csak füst volt, de az nagyon nagy! Eközben már a portás is ott termett mellettem kezében a telefonnal, hogy hívja a tűzoltókat. Miután kinyitottuk a sütőt, és szembesültünk azzal, hogy nincs nagy baj, csak a süteményem ahelyett, hogy gyönyörűen megsült volna, lyuk keletkezett a közepében, és szénné változott. Így azonnal telefonáltunk, és bejelentettük a téves riasztást a tűzoltóságon. Nagyon kellemetlenül éreztem maga, de még szerencse, hogy páran voltunk csak a kollégiumban, mert az nagyobb “égés” lett volna, ha az egész koli rajtam nevet.:) Mindez annak ellenére történt, hogy túl magas hőmérsékleten sütöttem volna a sütit. Elképzelhető, hogy a sütő megadta magát, nem tudom hány éve állhatott ott, mindez a mai napig egy rejtély számomra. A rosszul elsült kísérletem után szerencsére nem ismétlődött meg ehhez hasonló incidens, így azóta is szívesen készítem el ezt a mennyien finom édes kísértést. Ha szeretitek a Sacher tortát, akkor ezért a receptért rajongani fogtok.