r
Nosalty Logó

Csokoládés pavlova piros bogyós gyümölcsökkel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokoládés pavlova piros bogyós gyümölcsökkel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
120 °C
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 180 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2156 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 245 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    107 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 180 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.8 g

Zsír

  • Összesen
    94 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1283.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    250 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    411 mg
  • Nátrium
    362 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    309.6 g
  • Cukor
    273 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    434 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    564 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    548 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 2156 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.2 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 245 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 120 fokra.
  2. Gőz felett olvasszuk meg a csokoládét. Tegyük félre hűlni.
  3. Verjük fel a tojásfehérjét egy csipet sóval.
  4. Kanalanként adjuk hozzá a cukrot, közben folyamatosan verjük a habot.
  5. Ha már kemény a habunk, szitáljuk bele a keményítőt, majd keverjük el benne az ecetet is. Addig verjük, amíg hófehér, kemény habot nem kapunk.
  6. Most egy lapát segítségével forgassuk bele a megolvasztott csokoládét. Ne keverjük túl, hogy szép hullámos legyen, épp csak egy párat forgassunk rajta.
  7. Sütőpapírra kanalazzuk rá, körülbelül 20-22 centi átmérőjű körbe.
  8. Az előmelegített sütőben 1 óra 15 percet süssük. Kapcsoljuk ki ennyi idő elteltével a sütőt, de hagyjuk odabenn kihűlni a habcsókot, résnyire nyitott ajtónál.
  9. Az összeállításhoz a tejszínhabot felverjük a porcukorral, a kihűlt habcsókalapra halmozzuk. Nem kell megijedni, ha összetöredezik, ennek így kell lennie. A behorpadt tetején szépen elférnek majd a gyümölcsök.
  10. A megmosott, lecsöpögtetett gyümölcsöket a tetejére halmozzuk, és már készen is vagyunk.
  • Sütés hőfoka: 120 °C
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3827
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy habkönnyű torta csokoládé-hullámokkal, ragyogó piros gyümölcsökkel. Kívül roppanós, belül ragacsos és légiesen könnyű. Elkészítése pedig egyáltalán nem bonyolult. És még lisztet sem tartalmaz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...