Csokoládés pavlova piros bogyós gyümölcsökkel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
120 °C
- 3% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
8g étcsokoládé46 kcal
-
13g tojásfehérje7 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
5 kcal
-
0g ecet0 kcal
-
17g habtejszín49 kcal
-
0g porcukor1 kcal
-
4g eper1 kcal
-
4g málna2 kcal
-
4g cseresznye2 kcal
-
2 kcal
Összesen
180
kcal
- 3% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
160g tojásfehérje83 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
57 kcal
-
0g ecet0 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
4g porcukor15 kcal
-
50g eper15 kcal
-
50g málna26 kcal
-
50g cseresznye29 kcal
-
50g piros ribizli27 kcal
Összesen
2156
kcal
- 3% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
11.4g étcsokoládé62 kcal
-
18.2g tojásfehérje9 kcal
-
22.8g cukor88 kcal
-
1.7g kukoricakeményítő7 kcal
-
0g ecet0 kcal
-
22.8g habtejszín66 kcal
-
0.5g porcukor2 kcal
-
5.7g eper2 kcal
-
5.7g málna3 kcal
-
5.7g cseresznye3 kcal
-
5.7g piros ribizli3 kcal
Összesen
245
kcal
- 3% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.4 g
Zsír
-
Összesen 7.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 107 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 34 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.8 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 36.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 46 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
180
kcal
- 3% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.8 g
Zsír
-
Összesen 94 g
-
Telített zsírsav 57 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 230 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1283.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 250 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 207 mg
-
Foszfor 411 mg
-
Nátrium 362 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 309.6 g
-
Cukor 273 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 434 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 564 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 65 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 548 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 185 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 173 micro
Összesen
2156
kcal
- 3% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 10.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 146.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.2 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 49.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 62 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
245
kcal
Hozzávalók
-
10 dkg étcsokoládé
-
4 db tojásfehérje
-
200 ml habtejszín
-
2 teáskanál porcukor
-
5 dkg eper
-
5 dkg málna
-
5 dkg cseresznye
-
5 dkg piros ribizli
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 120 fokra.
- Gőz felett olvasszuk meg a csokoládét. Tegyük félre hűlni.
- Verjük fel a tojásfehérjét egy csipet sóval.
- Kanalanként adjuk hozzá a cukrot, közben folyamatosan verjük a habot.
- Ha már kemény a habunk, szitáljuk bele a keményítőt, majd keverjük el benne az ecetet is. Addig verjük, amíg hófehér, kemény habot nem kapunk.
- Most egy lapát segítségével forgassuk bele a megolvasztott csokoládét. Ne keverjük túl, hogy szép hullámos legyen, épp csak egy párat forgassunk rajta.
- Sütőpapírra kanalazzuk rá, körülbelül 20-22 centi átmérőjű körbe.
- Az előmelegített sütőben 1 óra 15 percet süssük. Kapcsoljuk ki ennyi idő elteltével a sütőt, de hagyjuk odabenn kihűlni a habcsókot, résnyire nyitott ajtónál.
- Az összeállításhoz a tejszínhabot felverjük a porcukorral, a kihűlt habcsókalapra halmozzuk. Nem kell megijedni, ha összetöredezik, ennek így kell lennie. A behorpadt tetején szépen elférnek majd a gyümölcsök.
- A megmosott, lecsöpögtetett gyümölcsöket a tetejére halmozzuk, és már készen is vagyunk.
- Sütés hőfoka: 120 °C
- Tepsi mérete: 20
- Sütés ideje: 75 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3827
- Feltöltés dátuma: 2017. június 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Egy habkönnyű torta csokoládé-hullámokkal, ragyogó piros gyümölcsökkel. Kívül roppanós, belül ragacsos és légiesen könnyű. Elkészítése pedig egyáltalán nem bonyolult. És még lisztet sem tartalmaz.