r
Nosalty Logó

Csokoládés-mogyorós szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fekete Éva
Csokoládés-mogyorós szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 36% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokoládémázhoz

Összesen 795 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 36% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokoládémázhoz

Összesen 6363 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 36% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokoládémázhoz

Összesen 395 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    56.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    695.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    285 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.5 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    294 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    278 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    196 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 795 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    82 g

Zsír

  • Összesen
    451 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    225 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    89 g
  • Koleszterin
    1214 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5564.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    1415 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    711 mg
  • Foszfor
    2282 mg
  • Nátrium
    959 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    515.9 g
  • Cukor
    394 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    201.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2353 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    71 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    250 micro
  • K vitamin:
    240 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    302 micro
  • Kolin:
    955 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2221 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    1565 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1487 micro
Összesen 6363 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    346 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 395 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A csokoládémázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojások sárgáját a margarinnal, a cukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük.
  2. Hozzákeverjük a tejet, a darált mogyorót, a reszelt csokoládét és a sütőporral elkevert lisztet.
  3. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan a tésztába keverjük.
  4. A tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és sütőben tűpróbáig sütjük.
  5. Ha kihűlt a következő krémet kenjük a tetejére: a tejben elkeverjük a cukrot, a tojássárgáját, a darabokra tördelt csokoládét és szaporán keverve sűrűre főzzük.
  6. A margarint habosra keverjük, hozzáadjuk a kihűlt krémet, a darált mogyorót és jól kikeverjük. Rákenjük a tésztára.
  7. Hűtőbe tesszük, és jól lehűtjük.
  8. A tortabevonót felolvasztjuk, hozzákeverjük az étolajat és a krém tetejére kenjük. Hagyjuk megdermedni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26×36
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 152
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 12781
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokoládés-mogyorós szelet
Fekete Éva 11 recept

Saját recept. Volt otthon maradék csokinyúl, ajándékba kapott, saját kertben termett mogyoró. Ez a süti lett belőle. Nagyon finom, érdemes kipróbálni.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A csokoládémázhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...