Csokoládés kekszszalámi
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Dávid
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 34% Zsír
A szalámihoz
-
23g vaj161 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
20g étcsokoládé109 kcal
-
17g keksz70 kcal
-
8g mandula49 kcal
-
14 kcal
-
2g amarettó7 kcal
A külsejére
-
2g porcukor7 kcal
Összesen
475
kcal
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 34% Zsír
A szalámihoz
-
270g vaj1936 kcal
-
180g cukor697 kcal
-
240g étcsokoládé1310 kcal
-
200g keksz838 kcal
-
100g mandula590 kcal
-
171 kcal
-
24g amarettó81 kcal
A külsejére
-
21g porcukor81 kcal
Összesen
5704
kcal
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 34% Zsír
A szalámihoz
-
24.3g vaj174 kcal
-
16.2g cukor63 kcal
-
21.6g étcsokoládé118 kcal
-
18g keksz75 kcal
-
9g mandula53 kcal
-
6.8g cukrozatlan kakaópor15 kcal
-
2.2g amarettó7 kcal
A külsejére
-
1.9g porcukor7 kcal
Összesen
512
kcal
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 34% Zsír
- 6% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 30.7 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 328 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 83 mg
-
Foszfor 133 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.4 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 154 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 151 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
475
kcal
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 34% Zsír
- 6% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 68.1 g
Zsír
-
Összesen 368.9 g
-
Telített zsírsav 197 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 123 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 600 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3936.3 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 533 mg
-
Vas 33 mg
-
Magnézium 999 mg
-
Foszfor 1592 mg
-
Nátrium 726 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 581.3 g
-
Cukor 369 mg
-
Élelmi rost 60 mg
VÍZ
-
Összesen 60.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1852 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 31 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 81 micro
-
Kolin: 112 mg
-
Retinol - A vitamin: 1812 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 493 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 104 micro
Összesen
5704
kcal
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 34% Zsír
- 6% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 33.2 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 354.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 90 mg
-
Foszfor 143 mg
-
Nátrium 65 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.4 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 5.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 167 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 163 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
512
kcal
Hozzávalók
A szalámihoz
-
270 g vaj
-
180 g cukor
-
240 g étcsokoládé
-
200 g keksz
-
100 g mandula
-
75 g cukrozatlan kakaópor
-
3 ek amarettó
A külsejére
-
3 ek porcukor
Elkészítés
A szalámihoz
- A cukrot habosra keverjük a vajjal, majd adjuk hozzá a kakaóport is és keverjük simára.
- A csokoládét összetörjük, majd vízgőz felett felolvasztjuk.
- A kekszet dupla műanyag zacskóba csomagoljuk (így strapabíróbb lesz) és sodrófával összetörjük. Vigyázzunk, nem kell túl apróra, különben nem mutat majd szépen, ha felvágjuk!
- A mandulát nagyobb darabokra felaprítjuk.
- Az olvasztott csokoládét kissé lehűtjük, hogy ne legyen túl forró, majd folyamatos keverés mellett, apránként a kakaós vajhoz adjuk.
- Belekeverjük az előzőleg összetört kekszet és az aprított mandulát és az egész masszát alaposan összekeverjük.
- Fél órára tegyük be a hűtőbe, így könnyebben tudjuk majd formázni.
- A hűtőből kivett masszát két részre osztjuk és letépünk két nagyobb darab frissentartó fóliát. Az egyik fólia közepére halmozzuk a töltelék egyik részét. Belecsomagoljuk a masszát és a két végét összetekerjük, mint a szaloncukrot. A két végénél fogva elkezdjük magunk előtt görgetni az asztalon, úgy, hogy a töltelék egyre tömörebb és kisebb legyen.
- Érdemes néhány apró lyukat csinálni a fólián, hogy a felesleges levegő távozni tudjon.
- Ha kész, fóliába csomagolva betesszük a hűtőbe egy éjszakára.
A külsejére
- A megdermedt szalámikat az átszitált porcukorban megforgatjuk.
- Receptkönyvben: 1377
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 16
- Össznézettség: 183771
- Feltöltés dátuma: 2015. január 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Dávid
350 recept
Ha minden igaz, akkor ez egy olasz édesség, méghozzá ahogy ők nevezik, “Salame di Cioccolato". Az viszont biztos, hogy anno a nagymamám is minden nagyobb ünnepre készített. A sikerének kulcsa az lehet, hogy rengeteg csoki van benne és még sütni sem kell! A magas kakaótartalmú étcsokoládé és jó minőségű keksz (amarettivel az igazi, de lehet zabkeksz is), erősen ajánlott hozzá. Ebből az adagból két közepes méretű szalámi jön ki.