r
Nosalty Logó

Csokoládés kekszszalámi

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dávid
Csokoládés kekszszalámi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A szalámihoz

A külsejére

Összesen 475 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A szalámihoz

A külsejére

Összesen 5704 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A szalámihoz

A külsejére

Összesen 512 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 6% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    30.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    328 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 475 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 6% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.1 g

Zsír

  • Összesen
    368.9 g
  • Telített zsírsav
    197 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    600 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3936.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    533 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    999 mg
  • Foszfor
    1592 mg
  • Nátrium
    726 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    581.3 g
  • Cukor
    369 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1852 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1812 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    493 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 5704 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 6% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    33.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.4 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    5.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 512 kcal

Hozzávalók

A szalámihoz

A külsejére

Elkészítés

A szalámihoz

  1. A cukrot habosra keverjük a vajjal, majd adjuk hozzá a kakaóport is és keverjük simára.
  2. A csokoládét összetörjük, majd vízgőz felett felolvasztjuk.
  3. A kekszet dupla műanyag zacskóba csomagoljuk (így strapabíróbb lesz) és sodrófával összetörjük. Vigyázzunk, nem kell túl apróra, különben nem mutat majd szépen, ha felvágjuk!
  4. A mandulát nagyobb darabokra felaprítjuk.
  5. Az olvasztott csokoládét kissé lehűtjük, hogy ne legyen túl forró, majd folyamatos keverés mellett, apránként a kakaós vajhoz adjuk.
  6. Belekeverjük az előzőleg összetört kekszet és az aprított mandulát és az egész masszát alaposan összekeverjük.
  7. Fél órára tegyük be a hűtőbe, így könnyebben tudjuk majd formázni.
  8. A hűtőből kivett masszát két részre osztjuk és letépünk két nagyobb darab frissentartó fóliát. Az egyik fólia közepére halmozzuk a töltelék egyik részét. Belecsomagoljuk a masszát és a két végét összetekerjük, mint a szaloncukrot. A két végénél fogva elkezdjük magunk előtt görgetni az asztalon, úgy, hogy a töltelék egyre tömörebb és kisebb legyen.
  9. Érdemes néhány apró lyukat csinálni a fólián, hogy a felesleges levegő távozni tudjon.
  10. Ha kész, fóliába csomagolva betesszük a hűtőbe egy éjszakára.

A külsejére

  1. A megdermedt szalámikat az átszitált porcukorban megforgatjuk.
  • Receptkönyvben: 1377
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 183771
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha minden igaz, akkor ez egy olasz édesség, méghozzá ahogy ők nevezik, “Salame di Cioccolato". Az viszont biztos, hogy anno a nagymamám is minden nagyobb ünnepre készített. A sikerének kulcsa az lehet, hogy rengeteg csoki van benne és még sütni sem kell! A magas kakaótartalmú étcsokoládé és jó minőségű keksz (amarettivel az igazi, de lehet zabkeksz is), erősen ajánlott hozzá. Ebből az adagból két közepes méretű szalámi jön ki.

Hozzávalók

A szalámihoz

A külsejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...