r
Nosalty Logó

Csokoládés falatkák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Csokoládés falatkák
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 6% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

A bevonáshoz

Összesen 711 kcal
  • 6% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

A bevonáshoz

Összesen 3553 kcal
  • 6% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

A bevonáshoz

Összesen 424 kcal
  • 6% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    390.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.9 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 711 kcal
  • 6% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    43.3 g

Zsír

  • Összesen
    127 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1953.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    370 mg
  • Foszfor
    549 mg
  • Nátrium
    836 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    564.4 g
  • Cukor
    340 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    432 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    384 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    541 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 3553 kcal
  • 6% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.6 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 424 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

A bevonáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Az áfonyát és/vagy mazsolát kevés rumba beáztatjuk.
  2. A keksz tetejét vékonyan megkenjük lekvárral, amit ízesíthetünk kevés rummal, a marcipánt néhány mm vastagságúra kinyújtjuk és a kekszekkel megegyező méretű korongokat szúrunk ki belőle, majd a kekszek tetejére helyezzük.
  3. Az áfonyát és/vagy mazsolát lecsepegtetjük, és a marcipánnal bevont kekszek tetejére helyezünk egy-egy szemet.

A krémhez

  1. A krémhez a kristálycukrot feltesszük főzni annyi vízzel, ami pont ellepi és besűrítjük kb. 112-115ºC-ra, kézi próbája a hólyagpróba (a dróthurkon, a szirupba mártva cukorhártya képződik, amely azonnal el is pattan). A krém keménységét a cukoroldat töménysége határozza meg, minél töményebb az oldat annál keményebb lesz a krém.
  2. Ha a cukoroldat megfelelő sűrűségű, belekeverjük a feldarabolt margarint és csokit, miután egyneművé vált, az átszitált kakaóport is belekeverjük, majd kihűlésig félre tesszük.
  3. Miután a krém kihűlt, kb. egy teáskanálnyit kézzel rásimítunk a kekszekre.

A töltelékhez

  1. Az étcsokoládét megolvasztjuk és a krémes kekszeket belemártjuk, hagyjuk megdermedni.
  • Elkészítettem: 14 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 995
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 28.

Ajánló

A keksz helyett egyéb kakaós omlós tésztából is elkészíthetjük a süteményt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szerettem volna egy gyors, egyszerű, finom süteményt készíteni és ez lett belőle.     

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

A bevonáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...