r
Nosalty Logó

Csokoládés éclair fánkok

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Meggle
Csokoládés éclair fánkok
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Csokoládétöltelék

Tészta

Csokimáz

Összeállítás

530
Kalória
6g
Fehérje
42.2g
Szénhidrátok
37.8g
Zsír
48.3g
Víz
109g
Koleszterin
4.1g
Rost
25.8g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Csokoládétöltelék

Tészta

Csokimáz

Összeállítás

Összesen 530 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Csokoládétöltelék

Tészta

Csokimáz

Összeállítás

Összesen 4237 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Csokoládétöltelék

Tészta

Csokimáz

Összeállítás

Összesen 386 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    37.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    48.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 530 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.2 g

Zsír

  • Összesen
    302.2 g
  • Telített zsírsav
    183 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    872 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2877.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    468 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    646 mg
  • Foszfor
    1299 mg
  • Nátrium
    327 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    337.5 g
  • Cukor
    206 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    386.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1542 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    354 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1508 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    414 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    629 micro
Összesen 4237 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    35.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 386 kcal

Elkészítés

Csokoládétöltelék

  1. Kezdjünk a töltelékkel, mert idő kell neki, hogy kihűljön. Vízgőz fölött olvasszuk össze a Creme Patisserie-t és az apróra darabolt csokoládét. Az olvadó csokoládét alaposan keverjük el.
  2. Hagyjuk hűlni, majd tegyük be a hűtőbe legalább 3 órára, ideális esetben egy éjszakára.
  3. Tálalás előtt a kihűlt krémet verjük fel habosra, és töltsük habzsákba.

Tészta

  1. Olvasszuk meg a vajat a vízzel egy lábosban, adjuk hozzá a cukrot. Alacsony hőfokon adjuk hozzá a lisztet, csipetnyi sót, és keverjük erőteljesen és alaposan, amíg a keverék el nem válik az edény falától. Ez a folyamat körülbelül 1 percet vesz igénybe. Ügyeljünk arra, hogy a tészta ne égjen meg közben.
  2. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk a tésztát hűlni egy másik tálban. Kezdjük hozzáadni a tojásokat egyenként, minden egyes adagolás után jól elkeverve. A kapott keveréknek ragacsosnak, de nem folyósnak kell lennie.
  3. Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra, és készítsünk elő egy nagy, sütőpapírral bélelt tepsit. Tegyük át a tésztát egy cukrászzsákba díszítőcsöves (ideálisan csillag alakú) csatlakozóval.
  4. Nyomjunk körülbelül 10 cm hosszú tésztacsíkokat a tepsire. Hagyjunk elegendő helyet a csíkok között, mert a tészta sütés közben felpuffad. Körülbelül 16 db éclair-t tudunk készíteni a tésztából.
  5. Süssük 20-25 percig. Ügyeljünk arra, hogy sütés közben a sütőt semmiképp se nyitogassuk. Ha a tészta felpuffadt, és arany színűre sült, vegyük ki, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Csokimáz

  1. Vízgőz fölött, egy fémtálban összeolvasztjuk a csokoládét a vajjal. Hozzáadjuk az olajat is, amitől szép fényes lesz a máz.
  2. A mázat érdemes röviddel az összeállítás előtt elkészíteni, hogy ne dermedjen meg a csoki.

Összeállítás

  1. Az éclair-eket vágjuk vízszintesen ketté középen, és az alsó felét töltsük meg a a csokoládékrémmel, a felső részét pedig mártsuk a csokoládémázba, majd illesszük össze a krémes felével. Opcionálisan díszítsük kókuszreszelékkel, mandulapehellyel vagy más tetszőleges hozzávalókkal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 120 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Az őszi hónapokat egy égetett tésztás édességgel kezdjük, amivel aztán lehet villantani. Az éclair egy klasszikus francia teasütemény, melynek alapja égetett tészta, főzött vaníliakrémmel vagy párizsi krémmel töltik, és selymes csokoládéöntetbe mártják. A sütemény a 19. században született, és eredetileg 'pain à la Duchesse'-nek (kenyér hercegnő módra) vagy 'la petite Duchesse'-nek (kis hercegnő) hívták. Később kezdték el 'éclair'-nek nevezni, ami a 'villám' szóból ered, és arra utal, hogy bizony villámgyorsan elfogy. Higgyétek el, nem lesz ez másképp most sem...

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán fánk

Farsang idején bevett étel a fánk, és hogy senki ne maradjon ki belőle, most hoztunk egy vegán verziót. Sokféle fánk létezik, ez most egy egyszerű típus, amibe szúrtunk egy lyukat és ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

5 medvehagyma-lelőhely országszerte, ha te magad szednéd

A medvehagyma igazi tavaszi csemege, ami remekül feldobja a már megszokott ízeket, ezért érdemes belecsempészni néhány ételbe, legalább kísérletező jelleggel. Március vége és április eleje hagyományosan a medvehagymaszezon legmeghatározóbbja, szóval irány az erdő, ha magad szednéd!

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!