r
Nosalty Logó

Csokoládés éclair fánkok

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Meggle
Csokoládés éclair fánkok
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Csokoládétöltelék

Tészta

Csokimáz

Összeállítás

Összesen 530 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Csokoládétöltelék

Tészta

Csokimáz

Összeállítás

Összesen 4237 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Csokoládétöltelék

Tészta

Csokimáz

Összeállítás

Összesen 386 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    37.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 530 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.2 g

Zsír

  • Összesen
    302.2 g
  • Telített zsírsav
    183 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    872 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2877.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    468 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    646 mg
  • Foszfor
    1299 mg
  • Nátrium
    327 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    337.5 g
  • Cukor
    206 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    386.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1542 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    354 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1508 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    414 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    629 micro
Összesen 4237 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 386 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Csokoládétöltelék

Tészta

Csokimáz

Összeállítás

Elkészítés

Csokoládétöltelék

  1. Kezdjünk a töltelékkel, mert idő kell neki, hogy kihűljön. Vízgőz fölött olvasszuk össze a Creme Patisserie-t és az apróra darabolt csokoládét. Az olvadó csokoládét alaposan keverjük el.
  2. Hagyjuk hűlni, majd tegyük be a hűtőbe legalább 3 órára, ideális esetben egy éjszakára.
  3. Tálalás előtt a kihűlt krémet verjük fel habosra, és töltsük habzsákba.

Tészta

  1. Olvasszuk meg a vajat a vízzel egy lábosban, adjuk hozzá a cukrot. Alacsony hőfokon adjuk hozzá a lisztet, csipetnyi sót, és keverjük erőteljesen és alaposan, amíg a keverék el nem válik az edény falától. Ez a folyamat körülbelül 1 percet vesz igénybe. Ügyeljünk arra, hogy a tészta ne égjen meg közben.
  2. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk a tésztát hűlni egy másik tálban. Kezdjük hozzáadni a tojásokat egyenként, minden egyes adagolás után jól elkeverve. A kapott keveréknek ragacsosnak, de nem folyósnak kell lennie.
  3. Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra, és készítsünk elő egy nagy, sütőpapírral bélelt tepsit. Tegyük át a tésztát egy cukrászzsákba díszítőcsöves (ideálisan csillag alakú) csatlakozóval.
  4. Nyomjunk körülbelül 10 cm hosszú tésztacsíkokat a tepsire. Hagyjunk elegendő helyet a csíkok között, mert a tészta sütés közben felpuffad. Körülbelül 16 db éclair-t tudunk készíteni a tésztából.
  5. Süssük 20-25 percig. Ügyeljünk arra, hogy sütés közben a sütőt semmiképp se nyitogassuk. Ha a tészta felpuffadt, és arany színűre sült, vegyük ki, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Csokimáz

  1. Vízgőz fölött, egy fémtálban összeolvasztjuk a csokoládét a vajjal. Hozzáadjuk az olajat is, amitől szép fényes lesz a máz.
  2. A mázat érdemes röviddel az összeállítás előtt elkészíteni, hogy ne dermedjen meg a csoki.

Összeállítás

  1. Az éclair-eket vágjuk vízszintesen ketté középen, és az alsó felét töltsük meg a a csokoládékrémmel, a felső részét pedig mártsuk a csokoládémázba, majd illesszük össze a krémes felével. Opcionálisan díszítsük kókuszreszelékkel, mandulapehellyel vagy más tetszőleges hozzávalókkal.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 4727
  • Feltöltés dátuma: 2022. október 04.

Receptkategóriák

Csokoládés éclair fánkok
Meggle 5 recept

Az őszi hónapokat egy égetett tésztás édességgel kezdjük, amivel aztán lehet villantani. Az éclair egy klasszikus francia teasütemény, melynek alapja égetett tészta, főzött vaníliakrémmel vagy párizsi krémmel töltik, és selymes csokoládéöntetbe mártják. A sütemény a 19. században született, és eredetileg 'pain à la Duchesse'-nek (kenyér hercegnő módra) vagy 'la petite Duchesse'-nek (kis hercegnő) hívták. Később kezdték el 'éclair'-nek nevezni, ami a 'villám' szóból ered, és arra utal, hogy bizony villámgyorsan elfogy. Higgyétek el, nem lesz ez másképp most sem...

Hozzávalók

Csokoládétöltelék

Tészta

Csokimáz

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...