r
Nosalty Logó

Csokoládékrémes süti Évi nénitől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Csokoládékrémes süti Évi nénitől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A ganache-hoz

A mázhoz

Összesen 402 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A ganache-hoz

A mázhoz

Összesen 4838 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A ganache-hoz

A mázhoz

Összesen 431 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    331.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 402 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    76.5 g

Zsír

  • Összesen
    310.3 g
  • Telített zsírsav
    171 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    927 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3980.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    522 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    896 mg
  • Foszfor
    1834 mg
  • Nátrium
    565 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    444 g
  • Cukor
    327 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    834 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    583 mg
  • Retinol - A vitamin:
    813 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    264 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1229 micro
Összesen 4838 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    353.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.4 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 431 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A ganache-hoz

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta sütéséhez a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
  2. A csokoládét és a vajat vízgőz felett felolvasztjuk, majd levesszük a tűzről, s ha már langyosra hűlt, hozzákeverjük a tojások sárgáját, a vanília kikapart magjait és a cukrot is.
  3. A masszához keverjük a sütőporral elkevert mandulalisztet, végül fellazítjuk a tojáshabbal.
  4. Szilikon kis sütőformákba rakjuk (kb 2 cm magas), 2/3-ig töltve a formákat. Ekkor szórjuk rá a csokilencsét. 24 db kis forma tölthető meg vele.
  5. A 170 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen egy kisebb edénybe vizet teszünk, hogy gőz keletkezzen. Ebbe rakjuk a formákat, és a tésztát 8-10 perc alatt készre sütjük.

A ganache-hoz

  1. A ganache-hoz a tejszínbe tesszük a csokoládét, és vízgőz felett addig melegítjük, míg megolvad a csokoládé. Ekkor levesszük a gőz fölül, és robotgéppel kemény habot verünk belőle. Hűtőbe tesszük, míg teljesen ki nem hűl.
  2. A kihűlt ganache-sal megkenünk egy lapot, és ezzel ragasztjuk hozzá a másikat. Így "megtöltjük" valamennyit.

A mázhoz

  1. Újra elővesszük a gőzölős edényünket, és egy keverőtálban felolvasztunk 15 dkg csokoládét, elkeverjük 3 ek szőlőmagolajjal, míg szép fényes, homogén nem lesz. Ebbe mártogatjuk a ganache-val összeragasztott lapokat.
  2. Rácsra tesszük lecsepegni, majd hűtőben lehűtjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13401
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokoládékrémes süti Évi nénitől
Évi néni 1830 recept

A főnököm második hete diétázik, és eléggé unja már. A káposztaleves mellett szokott elmélkedni, mi az, amitől elcsábulna. Azt mondta, a csokoládé általi halálért el tudna csábulni. Én próbára tettem. Elcsábult. De mint tudjuk, a jó minőségű csokoládé nem hizlal. Ezt az "édességet" csak elvakult csokoládé rajongóknak ajánlom. Az eredeti receptben nincs semmilyen liszt, de én nem bíztam a dologban, így ennyit megengedtem magamnak.

Hozzávalók

A tésztához

A ganache-hoz

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...