Csokoládékrémes süti Évi nénitől
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 31% Zsír
A tésztához
-
13g étcsokoládé68 kcal
-
6g vaj45 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
3g mandulaliszt9 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
14 kcal
-
18 kcal
-
23 kcal
A ganache-hoz
-
17g étcsokoládé91 kcal
-
21 kcal
A mázhoz
-
13g étcsokoládé68 kcal
-
3g szőlőmagolaj22 kcal
Összesen
402
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 31% Zsír
A tésztához
-
150g étcsokoládé819 kcal
-
75g vaj538 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
40g mandulaliszt113 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
169 kcal
-
60g gyümölcscukor221 kcal
-
50g csokoládéforgács273 kcal
A ganache-hoz
-
200g étcsokoládé1092 kcal
-
100g növényi habtejszín251 kcal
A mázhoz
-
150g étcsokoládé819 kcal
-
30g szőlőmagolaj265 kcal
Összesen
4838
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 31% Zsír
A tésztához
-
13.3g étcsokoládé73 kcal
-
6.7g vaj48 kcal
-
19.5g tojás25 kcal
-
3.6g mandulaliszt10 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
4.4g tönkölybúza liszt15 kcal
-
5.3g gyümölcscukor20 kcal
-
4.4g csokoládéforgács24 kcal
A ganache-hoz
-
17.8g étcsokoládé97 kcal
-
8.9g növényi habtejszín22 kcal
A mázhoz
-
13.3g étcsokoládé73 kcal
-
2.7g szőlőmagolaj24 kcal
Összesen
431
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 25.9 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 77 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 331.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 153 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 14.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 68 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 102 micro
Összesen
402
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 76.5 g
Zsír
-
Összesen 310.3 g
-
Telített zsírsav 171 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 82 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 34 g
-
Koleszterin 927 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3980.6 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 83 mg
-
Kálcium 522 mg
-
Vas 50 mg
-
Magnézium 896 mg
-
Foszfor 1834 mg
-
Nátrium 565 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 444 g
-
Cukor 327 mg
-
Élelmi rost 55 mg
VÍZ
-
Összesen 170.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 834 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 52 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 116 micro
-
Kolin: 583 mg
-
Retinol - A vitamin: 813 micro
-
α-karotin 39 micro
-
β-karotin 264 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1229 micro
Összesen
4838
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 27.6 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 82 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 353.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 80 mg
-
Foszfor 163 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.4 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 15.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 72 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 109 micro
Összesen
431
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
75 g vaj
-
40 g mandulaliszt
-
0.5 tk sütőpor
-
1 csipet só
-
50 g tönkölybúza liszt
-
60 g gyümölcscukor
A ganache-hoz
-
100 ml növényi habtejszín
A mázhoz
-
3 ek szőlőmagolaj
Elkészítés
A tésztához
- A tészta sütéséhez a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
- A csokoládét és a vajat vízgőz felett felolvasztjuk, majd levesszük a tűzről, s ha már langyosra hűlt, hozzákeverjük a tojások sárgáját, a vanília kikapart magjait és a cukrot is.
- A masszához keverjük a sütőporral elkevert mandulalisztet, végül fellazítjuk a tojáshabbal.
- Szilikon kis sütőformákba rakjuk (kb 2 cm magas), 2/3-ig töltve a formákat. Ekkor szórjuk rá a csokilencsét. 24 db kis forma tölthető meg vele.
- A 170 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen egy kisebb edénybe vizet teszünk, hogy gőz keletkezzen. Ebbe rakjuk a formákat, és a tésztát 8-10 perc alatt készre sütjük.
A ganache-hoz
- A ganache-hoz a tejszínbe tesszük a csokoládét, és vízgőz felett addig melegítjük, míg megolvad a csokoládé. Ekkor levesszük a gőz fölül, és robotgéppel kemény habot verünk belőle. Hűtőbe tesszük, míg teljesen ki nem hűl.
- A kihűlt ganache-sal megkenünk egy lapot, és ezzel ragasztjuk hozzá a másikat. Így "megtöltjük" valamennyit.
A mázhoz
- Újra elővesszük a gőzölős edényünket, és egy keverőtálban felolvasztunk 15 dkg csokoládét, elkeverjük 3 ek szőlőmagolajjal, míg szép fényes, homogén nem lesz. Ebbe mártogatjuk a ganache-val összeragasztott lapokat.
- Rácsra tesszük lecsepegni, majd hűtőben lehűtjük.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 41
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 13403
- Feltöltés dátuma: 2013. június 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Évi néni
1830 recept
A főnököm második hete diétázik, és eléggé unja már. A káposztaleves mellett szokott elmélkedni, mi az, amitől elcsábulna. Azt mondta, a csokoládé általi halálért el tudna csábulni. Én próbára tettem. Elcsábult. De mint tudjuk, a jó minőségű csokoládé nem hizlal. Ezt az "édességet" csak elvakult csokoládé rajongóknak ajánlom. Az eredeti receptben nincs semmilyen liszt, de én nem bíztam a dologban, így ennyit megengedtem magamnak.