r
Nosalty Logó

Csokoládébomba meggyszósszal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokoládébomba meggyszósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Hozzávalók a bombához:

Hozzávalók a meggyszószhoz:

Összesen 637 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Hozzávalók a bombához:

Hozzávalók a meggyszószhoz:

Összesen 2551 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Hozzávalók a bombához:

Hozzávalók a meggyszószhoz:

Összesen 258 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    325.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.9 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    241 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    215 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    310 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 637 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    27.8 g

Zsír

  • Összesen
    136.2 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    596 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1301 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    583 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    311.7 g
  • Cukor
    229 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    482.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    962 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    325 mg
  • Retinol - A vitamin:
    859 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    1239 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    654 micro
Összesen 2551 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 258 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a bombához:

Hozzávalók a meggyszószhoz:

Elkészítés

Hozzávalók a bombához:

  1. A meggyszószhoz a cukrot felolvasztjuk egy kisebb serpenyőben, azaz karamellizáljuk. Adjuk hozzá a reszelt gyömbért és a meggyet. Öntsünk hozzá egy kis vizet, hogy félig ellepje.
  2. A kukoricakeményítőt csomómentesre keverjük el egy pohárban egy-két kanál vízzel, és öntsük hozzá a gyümölcsös raguhoz. Keverjük, míg besűrűsödik. Aki cukrozott meggybefőttet használ, ügyeljen az cukor arányára, elképzelhető, hogy nem is kell már bele.

Hozzávalók a meggyszószhoz:

  1. A csokoládébombához olvasszuk meg a vajat lassú tűzön, majd dobáljuk bele a csokoládét darabolva. Kavargassuk, hogy teljesen elolvadjon a csoki, és egynemű krémet kapjunk. Tegyük félre, hagyjuk kicsit hűlni.
  2. Egy másik tálban a tojásokat, a porcukrot és a lisztet keverjük el, majd öntsük hozzá az olvasztott vajas-csokis keveréket. (Amennyiben forró még a csokis krémünk, összeránthatja a tojást.)
  3. Vajazzunk és lisztezzünk ki 4 db szuflé formát, osszuk el a krémet, majd süssük előmelegített sütőben 185 fokon 12 percig majd 195 fokon 3 percig.
  4. A sütőből azonnal vegyük ki, vékony pengéjű késsel a bomba oldalán segítsük elválasztani a formától. Tegyünk a forma tetejére egy desszerttányért, majd egy ügyes mozdulattal hirtelen fordítsuk meg. A sütink teljesen könnyedén ki fog csusszanni a formából.
  5. Öntsük mellé a gyümölcsös ragut, tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 13 alkalommal
  • Receptkönyvben: 108
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4752
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 11.

Ajánló

Ez a desszert kissé tömény, de kitűnően ellensúlyozza a gyümölcsös ragu. Kínálhatunk mellé tejszínhabot vagy vaníliafagylaltot is. A sütésnél gyorsan kell cselekednünk, ha kifolyó belsejű bombát szeretnénk. Ne lépjük túl a sütési időt, valamint ne hagyjuk a forró formában, mivel ott is még tovább sül.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha igazán el akarod kápráztatni a vendégsereget ezzel a mennyei "kifolyó-belsejű" csokoládébombával, bátran készítsd el a masszát akár előző nap. Míg a vendégek a kávéra várnak, kapd elő a masszát a hűtőből, süsd ki percek alatt, és gyűjtsd be a bókokat!

Hozzávalók

Hozzávalók a bombához:

Hozzávalók a meggyszószhoz:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...