Csokoládébomba meggyszósszal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 3% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 14% Zsír
Hozzávalók a bombához:
-
33g étcsokoládé177 kcal
-
26g vaj188 kcal
-
26g porcukor102 kcal
-
16g finomliszt59 kcal
-
28g tojás35 kcal
Hozzávalók a meggyszószhoz:
Összesen
637
kcal
- 3% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 14% Zsír
Hozzávalók a bombához:
-
130g étcsokoládé710 kcal
-
105g vaj753 kcal
-
105g porcukor406 kcal
-
65g finomliszt237 kcal
-
110g tojás138 kcal
Hozzávalók a meggyszószhoz:
Összesen
2551
kcal
- 3% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 14% Zsír
Hozzávalók a bombához:
-
13.1g étcsokoládé72 kcal
-
10.6g vaj76 kcal
-
10.6g porcukor41 kcal
-
6.5g finomliszt24 kcal
-
11.1g tojás14 kcal
Hozzávalók a meggyszószhoz:
-
15.1g meggy7 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
2g gyömbér2 kcal
-
0.8g kukoricakeményítő3 kcal
-
25.2g víz0 kcal
Összesen
258
kcal
- 3% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 34.1 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 149 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 325.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 146 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.9 g
-
Cukor 57 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 120.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 241 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 81 mg
-
Retinol - A vitamin: 215 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 310 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 163 micro
Összesen
637
kcal
- 3% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 27.8 g
Zsír
-
Összesen 136.2 g
-
Telített zsírsav 80 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 596 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1301 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 58 mg
-
Kálcium 196 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 241 mg
-
Foszfor 583 mg
-
Nátrium 200 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 311.7 g
-
Cukor 229 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 482.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 962 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 79 micro
-
Kolin: 325 mg
-
Retinol - A vitamin: 859 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 1239 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 654 micro
Összesen
2551
kcal
- 3% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.8 g
Zsír
-
Összesen 13.7 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 131.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.4 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 97 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 87 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 125 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
258
kcal
Hozzávalók
Hozzávalók a bombához:
-
105 g vaj
-
105 g porcukor
-
65 g finomliszt
-
2 db tojás
Hozzávalók a meggyszószhoz:
-
50 g cukor
-
20 g gyömbér
-
0.5 evőkanál kukoricakeményítő
-
2.5 dl víz
Elkészítés
Hozzávalók a bombához:
- A meggyszószhoz a cukrot felolvasztjuk egy kisebb serpenyőben, azaz karamellizáljuk. Adjuk hozzá a reszelt gyömbért és a meggyet. Öntsünk hozzá egy kis vizet, hogy félig ellepje.
- A kukoricakeményítőt csomómentesre keverjük el egy pohárban egy-két kanál vízzel, és öntsük hozzá a gyümölcsös raguhoz. Keverjük, míg besűrűsödik. Aki cukrozott meggybefőttet használ, ügyeljen az cukor arányára, elképzelhető, hogy nem is kell már bele.
Hozzávalók a meggyszószhoz:
- A csokoládébombához olvasszuk meg a vajat lassú tűzön, majd dobáljuk bele a csokoládét darabolva. Kavargassuk, hogy teljesen elolvadjon a csoki, és egynemű krémet kapjunk. Tegyük félre, hagyjuk kicsit hűlni.
- Egy másik tálban a tojásokat, a porcukrot és a lisztet keverjük el, majd öntsük hozzá az olvasztott vajas-csokis keveréket. (Amennyiben forró még a csokis krémünk, összeránthatja a tojást.)
- Vajazzunk és lisztezzünk ki 4 db szuflé formát, osszuk el a krémet, majd süssük előmelegített sütőben 185 fokon 12 percig majd 195 fokon 3 percig.
- A sütőből azonnal vegyük ki, vékony pengéjű késsel a bomba oldalán segítsük elválasztani a formától. Tegyünk a forma tetejére egy desszerttányért, majd egy ügyes mozdulattal hirtelen fordítsuk meg. A sütink teljesen könnyedén ki fog csusszanni a formából.
- Öntsük mellé a gyümölcsös ragut, tálalhatjuk.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 13 alkalommal
- Receptkönyvben: 108
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4755
- Feltöltés dátuma: 2014. december 11.
Ajánló
Ez a desszert kissé tömény, de kitűnően ellensúlyozza a gyümölcsös ragu. Kínálhatunk mellé tejszínhabot vagy vaníliafagylaltot is. A sütésnél gyorsan kell cselekednünk, ha kifolyó belsejű bombát szeretnénk. Ne lépjük túl a sütési időt, valamint ne hagyjuk a forró formában, mivel ott is még tovább sül.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Ha igazán el akarod kápráztatni a vendégsereget ezzel a mennyei "kifolyó-belsejű" csokoládébombával, bátran készítsd el a masszát akár előző nap. Míg a vendégek a kávéra várnak, kapd elő a masszát a hűtőből, süsd ki percek alatt, és gyűjtsd be a bókokat!