r
Nosalty Logó

Csokitorta sörrel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
kicsivik
Csokitorta sörrel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
sörös
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 441 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 3526 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 310 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    358 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    244 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 441 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    40.9 g

Zsír

  • Összesen
    239.2 g
  • Telített zsírsav
    144 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    885 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2864.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    518 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    276 mg
  • Foszfor
    895 mg
  • Nátrium
    1077 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    326.9 g
  • Cukor
    185 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    508.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1986 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    282 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1950 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    421 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    291 micro
Összesen 3526 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 310 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Bekapcsoljuk a sütőt, és amíg felmelegszik, összeállítjuk a tésztát.
  2. Mély tálban összekeverjük a folyékony hozzávalókat (tejföl, sör, tojás), majd hozzáadjuk a puha vajat. Kézzel vagy robotgéppel habosra keverjük.
  3. Egy másik tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat, és apránként a folyékony masszához vegyítjük.
  4. Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába öntjük, és középső álláson 40 percig sütjük. 30 perc után már kinyithatjuk a sütőajtót, és végezhetünk tűpróbát.
  5. Nyitott ajtó mellett a csőben hagyjuk kihűlni, hogy véletlenül se essen össze.
  6. A tejszínhez adjuk a habfixálóval elkevert porcukrot, és keményedésig verjük. Krémkinyomó segítségével apró rózsákat varázsolunk a már hideg tészta tetejére. Tálalás előtt ültessük 1-2- órára a hűtőbe.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6442
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 15.

Ajánló

Cukrozott tejszínnel is készülhet, akkor viszont nem kell már hozzáadni plusz cukrot, és ízlés szerint mehet rá 3, 4, akár 5 dl tejszín is.  Gyerekek is fogyaszthatják, a sör csekélyke alkoholtartalma sütés közeben elillan. És egy jó ötlet  forma sütőpapírral való kibéleléséhez: vágjunk le egy négyzet alakú darabot a sütőpapírból, helyezzük rá a tortaforma kerek aljára, és azzal együtt csatoljuk be a karimába. A felesleget ollóval vágjuk le. A forma oldalát nem kell papírozni!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
kicsivik 42 recept

Minimum egy éve szemeztem már ezzel a tortával, elolvastam számtalan véleményt, tapasztalatot más kukták tollából, mire végre nekiduráltam magam. Tartottam tőle, mert nem ismertem a Guinness sört, féltem, hogy túlságosan kiérződik majd a kesernyés íze, másrészt sok észrevételben azzal találkoztam, hogy az állaga elég tömény. A fotókról viszont egy "szaftos", laza csokis tészta kacsingatott rám. És inkább a szememnek a hittem, ismételten legyőzött a kíváncsiság. Félelmeim alaptalanok voltak, a Guinness sör nagyon finom, a maradékot megittuk ebéd közben, pedig nem szeretem a sört a keserűsége miatt, a vendégek és a család pedig kétpofára zabálta a tortát. Persze ezt előre nem tudhattam és óvatosságból megfeleztem az eredeti receptben megadott mennyiségeket, mondván, ha nem jól sikerül, "majd megeszik a gyerekek"! Ezáltal egy 2,5 - 3 cm vastagságú, desszertvillával könnyen "vágható", fojtósnak távolról sem nevezhető tésztát kaptam. A toppinghoz 25 dkg sajtkrémet/mascarponét is írtak pluszban a tejszínhez, nem bántam meg, hogy kihagytam. A fő ok az, hogy nem szeretem a sajtkrémet, nem is nagyon tudtam elképzelni az ízét ehhez a tortához, és ez a tésztavastagság nem is kívánt több krémet.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...