r
Nosalty Logó

Csokitorta erdeigyümölcsös szósszal

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Emilys
Csokitorta erdeigyümölcsös szósszal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Csokis piskóta

Gyümölcsszósz

Összesen 282 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Csokis piskóta

Gyümölcsszósz

Összesen 2270 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Csokis piskóta

Gyümölcsszósz

Összesen 139 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    398 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 282 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.2 g

Zsír

  • Összesen
    55.3 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    908 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3184.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    648 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    208 mg
  • Foszfor
    1364 mg
  • Nátrium
    845 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    374.8 g
  • Cukor
    249 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    191.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    389 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    717 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1259 micro
Összesen 2270 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 139 kcal

Hozzávalók

Csokis piskóta

Gyümölcsszósz

Elkészítés

Csokis piskóta

  1. A tojásokat megmossuk, egy keverőtálba ütjük. (Sárgája és fehérje is mehet bele). Hozzáadjuk a cukrot, csipet sót, és géppel minél keményebb habot verünk belőle. (10 percet vesz kb. igénybe.)
  2. A lisztet, sütőport és kakaóport egy kis tálkában összekeverjük, hogy homogén legyen.
  3. A felvert tojáshabhoz lassan adagolva egy spatula vagy lapos fakanállal hozzákeverjük a lisztes keveréket. Nem baj, ha kicsit összeesik a hab.
  4. A kerek tortaformát kivajazzuk, és körbeszórjuk zsemlemorzsával. A maradékot, ami nem tapadt meg, kiöntjük.
  5. A kapott tésztát a tortaformába öntjük.
  6. A tábla étcsokoládét késsel apró darabodra vágjuk. (Kb. minden kockát negyedelünk.)
  7. A csokival megszórjuk a tészta tetejét, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük. Ellenőrizzük egy fogpiszkáló beleszúrásával, hogy elkészült-e a tészta. Ha a beleszúrt fogpiszkálóra nem ragad rá a tészta, akkor elkészült.

Gyümölcsszósz

  1. A fagyasztott vagy friss gyümölcsöket egy lábasba szórjuk. Hozzáadjuk az ízlés szerinti mennyiségű kristálycukrot, és lefedve feltesszük a tűzre, közepes lángra.
  2. Néha megkavarjuk, nehogy leégjen.
  3. Addig főzzük, míg a gyümölcsök szét nem esnek, és nem kezd besűrűsödni az alatta kialakult folyadék. Ez kb. 35-40 perc.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2196
  • Feltöltés dátuma: 2017. január 09.

Ajánló

A kihűlt gyümölcsszószt a torta mellé kínálom, friss gyümölccsel. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Emilys 6 recept

Ezt a süteményt nagyon egyszerű, és gyors elkészíteni. Egyszerűen nem lehet elrontani, és garantált a siker! Ajánlom kezdő szakácsoknak, cukrászoknak, akik valami különlegessel szeretnék meglepni a barátaikat, családtagjaikat. 

Hozzávalók

Csokis piskóta

Gyümölcsszósz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...