r
Nosalty Logó

Csokis végű diós kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Csokis végű diós kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 916 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 3663 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 515 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 6% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    55.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    425.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.4 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    240 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    201 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 916 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 6% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    34.4 g

Zsír

  • Összesen
    222.7 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    94 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1702.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    369 mg
  • Foszfor
    753 mg
  • Nátrium
    307 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    405.4 g
  • Cukor
    301 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1027 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    960 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    804 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 3663 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 6% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.2 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    5.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 515 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A diót finomra ledaráljuk.
  2. A porcukorral előzőleg elvegyített lisztet átszitáljuk. Beleszórjuk a szódabikarbónát és a darált diót, majd hozzáadjuk a feldarabolt, puha margarint. Sima tésztává összedolgozzuk.
  3. A tésztát kifli alakú sütőformácskákba nyomkodjuk, majd a tepsikbe tesszük (a formákat ne töltsük meg teljesen!). Előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük. A kifliket a formákból még melegen, óvatosan kiborítjuk, majd rácsra téve hűlni hagyjuk.
  4. Közben a durvára feldarabolt vagy kockákra tördelt tej bevonót forró vízfürdőben megolvasztjuk (1-2 evőkanál napraforgó olaj hozzáadásával), majd kissé hűlni hagyjuk. A kihűlt kiflik mindkét végét a folyékony bevonóba mártjuk.
  5. Rácson teljesen megszárítjuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 349
  • Tegnapi nézettség: 56
  • 7 napos nézettség: 303
  • Össznézettség: 42043
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Évekkel ezelőtt bukkantam rá erre a receptre az egyik gasztro magazinban. Különösen azért kedves számomra ez a süti, mert gyermekkoromban nagyon szerettema diós kiflit, főképp lagzikban jutottam hozzá e csemegéhez. És nagyon boldog voltam, amikor megtaláltam a receptet, megsütöttem, és valóban az volt, amire gondoltam! Karácsonyra mindig elkészítem azóta. Kb. 60 darab jön ki a tésztából.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...