r
Nosalty Logó

Csokis-tojáshabos torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Flóra
Csokis-tojáshabos torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tojáshabhoz

Összesen 549 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tojáshabhoz

Összesen 3293 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tojáshabhoz

Összesen 249 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    453.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.2 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 549 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    62.1 g

Zsír

  • Összesen
    133.7 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    820 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2721.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    843 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    474 mg
  • Nátrium
    1173 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    445.3 g
  • Cukor
    265 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    744 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    507 mg
  • Retinol - A vitamin:
    726 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    687 micro
Összesen 3293 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 249 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tojáshabhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A kekszet sodrófával morzsásra tördeljük.
  2. A vajat felolvasztjuk, a morzsával összedolgozzuk, majd egy tortaformába nyomkodjuk.
  3. A 3 tojássárgáját, a cukrot és a keményítőt egy kis tejjel csomómentesre keverjük.
  4. A tejet egy lábasban felforraljuk, majd levesszük a tűzről. A tejhez hozzáöntjük a tojásos keveréket, és alaposan összekeverjük. Utána visszatesszük a tűzre, és folyamatos kevergetés mellett besűrítjük. Levesszük a tűzről.
  5. A csokit megolvasztjuk, és hozzákeverjük az előző masszához. Az egészet a kekszes alapra öntjük.
  6. A 2 tojásfehérjét a cukorral és a vaníliaaromával kemény habbá verjük, és óvatosan a töltelékre simítjuk.
  7. Előmelegített sütőben sütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 134
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12468
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 08.

Ajánló

Én keksznek Győri Édes teljes kiőrlésű mézes kekszet használtam.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon finom, nálunk elfogyott az egész egy este alatt.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tojáshabhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...