r
Nosalty Logó

Csokis-tejszínhabos szelet

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Csokis-tejszínhabos szelet
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

366
Kalória
6.8g
Fehérje
38.2g
Szénhidrátok
20.5g
Zsír
35.3g
Víz
96.3g
Koleszterin
1.3g
Rost
24.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 366 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2929 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 252 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    660.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    241 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    35.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 366 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    54.3 g

Zsír

  • Összesen
    163.8 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    770 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5281.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    1604 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    1924 mg
  • Nátrium
    1441 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    305.9 g
  • Cukor
    200 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    282.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    478 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1164 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    451 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    775 micro
Összesen 2929 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    450.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    24.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 252 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, s adunk közbe hozzá 1 cs vanilin cukrot.
  2. A sárgájához keverjük először a cukrot, majda lisztet, sütőport, s a tejjel csomómentesre keverjük. Végül óvatosan belekeverjük a habot.
  3. Sütőpapíros tepsin kisütjük a piskótát kb. 10-12 perc alatt.
  4. Ha kivettük. egy konyharuhával fedjük be, hogy ne száradjon ki.
  5. A habtejszínt kezdjük felverni, adjunk hozzá 3 ek porcukrot. Azselatint egy kis vízbe melegítsük fel, és öntsük a készülő habhoz. Verjük fel minél keményebb tejszínhabbá.
  6. A margarint kikeverjük a porcukorral.
  7. Egy tábla csokit megolvasztunk mikróban 350 W-on 2 perc alatt, hozzákeverjük a margarint, egy kis tejszínhabot, valamint egy ek nutellát.
  8. Alufóliával kibélelünk egy kis sütőformát, s beleöntjük a csokit, s ráegyengetjük a maradék tejszínhabot.
  9. Befedjük egy réteg piskótával.
  10. Főzünk egy csokipudingot 3 dl tejből, 3 ek kristálycukorból, 1 cs étcsoki pudingból, egy fél ü rumaromából, és ráöntjük a piskótára. Végül befedjük egy réteg piskótával.
  11. Már csak annyi dolgunk van, hogy egy éjszakára betegyük a hűtőbe.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Vendégeket vártunk, s egyszerre négyféle sütit sütöttem, ő volt az egyik. A készítés menetéről és a többiről találtok képeket még itt.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Házi cornflakes

Igazán kedvelt reggeli a cornflakes tejjel, de sok más felhasználási módja is létezik. Például isteni cornflakes bundás csirkét tudunk belőle sütni. Arra gondoltunk, hogy elkészítjük ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Az orchidea jobban szereti, mint a vizet: csak 2 evőkanál...

Az orchideák csoportja az egyik legsokszínűbb virágcsoport, több mint 25 000 fajával. Itthon is előszeretettel tartjuk a lakásban, mivel azonban elég kényes növény, muszáj kellő figyelemmel gondoskodni róla. Mutatunk egy szuper trükköt a locsolásához, amivel egész évben virágoztathatod!

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!