r
Nosalty Logó

Csokis-tejszínes torta eperrel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokis-tejszínes torta eperrel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A csokis krémhez

A tejszínes krémhez

Összesen 435 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A csokis krémhez

A tejszínes krémhez

Összesen 5214 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A csokis krémhez

A tejszínes krémhez

Összesen 229 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    437.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    228 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 435 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.7 g

Zsír

  • Összesen
    314.3 g
  • Telített zsírsav
    184 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    2156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5252.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    1277 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    355 mg
  • Foszfor
    2211 mg
  • Nátrium
    1184 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    522.2 g
  • Cukor
    314 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1260.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2781 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    281 mg
  • D vitamin:
    462 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    361 micro
  • Kolin:
    1179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2734 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    539 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1897 micro
Összesen 5214 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 229 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A csokis krémhez

A tejszínes krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskóta:
  2. A tojásfehérjét felverjük a csipet sóval ésa hideg vízzel.
  3. A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral.
  4. A száraz hozzávalókat összekeverjük, hozzáadjuk a tojássárgáját a cukorral, majd levegősen hozzákeverjük a fehérjehabot.
  5. Sütőben megsütjük.
  6. Csokis krém:
  7. Megolvasztjuk a csokoládét vízgőz felett, majd langyosra melegítjük a tejszínt.
  8. Betesszük fél órára a hűtőbe, majd a habfixálót hozzáöntve kemény habbá verjük.
  9. Tejszínes krém:
  10. A hideg tejszínhez adjuk a vanília aromát, a cukrot és a habfixálót, majd kemény habbá verjük.
  11. Összeállítás:
  12. A piskótát 3 szeletre vágjuk, majd a krémeket külön habzsákba töltve körkörösen felváltva a piskótalapokra rétegezzük.
  13. Az epret megmossuk és nagyobb szeletekre vágjuk, majd a lapok közé tesszük.
  14. A megmaradt tejszínnel és eperrel, esetleg olvadt csokival díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 91
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 11124
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szülinapra készült a torta. Mivel nem szeretjük a túl tömény, édes dolgokat, így próbáltam minél könnyebb, finomabb tortát összehozni. Sikeres lett. :) Bár kicsit hosszúnak tűnik a leírás, egy nagyon egyszerű, elronthatatlan torta, ami remélhetőleg minden vendégnek elnyeri ízlését. Jó sütögetést!

Hozzávalók

A piskótához

A csokis krémhez

A tejszínes krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...