r
Nosalty Logó

Csokis-tejszínes torta eperrel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS12 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Csokis-tejszínes torta eperrel
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A csokis krémhez

A tejszínes krémhez

435
Kalória
7.6g
Fehérje
43.5g
Szénhidrátok
26.2g
Zsír
105.1g
Víz
179.7g
Koleszterin
1.9g
Rost
26.2g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A csokis krémhez

A tejszínes krémhez

Összesen 435 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A csokis krémhez

A tejszínes krémhez

Összesen 5214 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A csokis krémhez

A tejszínes krémhez

Összesen 229 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    437.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    105.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    228 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 435 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.7 g

Zsír

  • Összesen
    314.3 g
  • Telített zsírsav
    184 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    2156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5252.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    1277 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    355 mg
  • Foszfor
    2211 mg
  • Nátrium
    1184 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    522.2 g
  • Cukor
    314 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    1260.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2781 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    281 mg
  • D vitamin:
    462 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    361 micro
  • Kolin:
    1179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2734 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    539 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1897 micro
Összesen 5214 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    55 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 229 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskóta:
  2. A tojásfehérjét felverjük a csipet sóval ésa hideg vízzel.
  3. A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral.
  4. A száraz hozzávalókat összekeverjük, hozzáadjuk a tojássárgáját a cukorral, majd levegősen hozzákeverjük a fehérjehabot.
  5. Sütőben megsütjük.
  6. Csokis krém:
  7. Megolvasztjuk a csokoládét vízgőz felett, majd langyosra melegítjük a tejszínt.
  8. Betesszük fél órára a hűtőbe, majd a habfixálót hozzáöntve kemény habbá verjük.
  9. Tejszínes krém:
  10. A hideg tejszínhez adjuk a vanília aromát, a cukrot és a habfixálót, majd kemény habbá verjük.
  11. Összeállítás:
  12. A piskótát 3 szeletre vágjuk, majd a krémeket külön habzsákba töltve körkörösen felváltva a piskótalapokra rétegezzük.
  13. Az epret megmossuk és nagyobb szeletekre vágjuk, majd a lapok közé tesszük.
  14. A megmaradt tejszínnel és eperrel, esetleg olvadt csokival díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28

Szülinapra készült a torta. Mivel nem szeretjük a túl tömény, édes dolgokat, így próbáltam minél könnyebb, finomabb tortát összehozni. Sikeres lett. :) Bár kicsit hosszúnak tűnik a leírás, egy nagyon egyszerű, elronthatatlan torta, ami remélhetőleg minden vendégnek elnyeri ízlését. Jó sütögetést!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!