r
Nosalty Logó

Csokis scones

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokis scones
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 771 kcal
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2315 kcal
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 387 kcal
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    370.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.9 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 771 kcal
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    42 g

Zsír

  • Összesen
    71.4 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    321 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1112.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    538 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    374.8 g
  • Cukor
    142 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    517 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    510 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    300 micro
Összesen 2315 kcal
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 387 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet a csipet sóval, sütőporral és a cukorral összekeverjük, majd hozzákeverjük a nedves hozzávalókat: a vajat és a tojást. Összegyúrjuk. Ha szükséges, kevés tejet vagy lisztet adunk még a tésztához.
  2. Ha a tészta összeállt, belegyúrjuk az apróra vágott csokit.
  3. Lisztezett deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk, és egy 6 cm átmérőjű szaggatóval korongokat szaggatunk a tésztából.
  4. Vékonyan olajozott serpenyőben, közepes lángon kb. 5-5 percig sütjük mindegyik oldalát. Amikor barnás színt kap az alja, akkor kell átfordítani.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 273
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 13078
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az egyik sütésből maradt vissza vaj, és ehhez a recepthez pont elég volt. :) Egyszerű, gyorsan elkészül, és még a sütőt sem kell bekapcsolni hozzá! Próbáltam már sütőben is sütni, úgy túl száraz lett, szóval inkább a serpenyős módszernél maradok. Az eredeti recept innen származik: rupanerkonyha.cafeblog.hu

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...