r
Nosalty Logó

Csokis pite Rebekától

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Csokis pite Rebekától
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Csokikrém

Meggyszósz

710
Kalória
8.7g
Fehérje
58.9g
Szénhidrátok
49.5g
Zsír
75.9g
Víz
271.2g
Koleszterin
3.5g
Rost
31.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Csokikrém

Meggyszósz

Összesen 710 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Csokikrém

Meggyszósz

Összesen 5672 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Csokikrém

Meggyszósz

Összesen 352 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    49.5 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    271 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    375.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    75.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    388 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    356 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    388 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 710 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    69.9 g

Zsír

  • Összesen
    396 g
  • Telített zsírsav
    233 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    2170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3002.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    492 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    467 mg
  • Foszfor
    1463 mg
  • Nátrium
    363 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    471.3 g
  • Cukor
    253 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    607.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3104 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    293 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    1188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2844 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    3106 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1987 micro
Összesen 5672 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    37.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    192 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 352 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A vajat a cukorral habosra keverjük. A tojást a vaníliaaromával együtt hozzákeverjük. Beleszórjuk a lisztet, a sót, és összegyúrjuk.
  2. Kis cipót csinálunk belőle, kilapítjuk, folpackba csomagoljuk, és 20 percre hűtőbe tesszük.
  3. Egy 25 cm átmérőjű gyümölcstortaformát kivajazunk. A tésztát kinyújtjuk, belerakjuk a formába, és belenyomkodjuk a résekbe. A felesleget levágjuk.
  4. A tésztára sütőpapírt teszünk, és ráöntjük az 50 dkg lencsét. A sütőben 180°C-on 10 percig sütjük, kivesszük. Leszedjük róla a lencsét, és még 5-10 percig sütjük.
  5. Rácson hagyjuk kihűlni.

Csokikrém

  1. A csokit gőz fölött felolvasztjuk, levesszük a tűzről. A felkockázott vajat hagyjuk beleolvadni, majd elkeverjük.
  2. Egy másik edényben gőz fölött a tojásokat a tojássárgákkal és a cukorral együtt robotgéppel kb. négyszeresére verjük.
  3. Finoman összeforgatjuk a csokit a tojással, de nem szabad sokáig keverni, mert a hab összeesik.
  4. Ráöntjük az elősütött tésztára, és együtt visszarakjuk még 10 percre a sütőbe.
  5. Kihűlve, porcukorral, meggyszósszal tálaljuk.

Meggyszósz

  1. A meggyre öntünk annyi vizet, hogy ellepje azt. Hozzáadjuk a cukrot, és felforraljuk. Forrástól számítva 5 percig főzzük.
  2. Ekkor hozzáadjuk a vízzel elkevert vaníliás pudingport. A két evőkanál itt csak kb. mennyiség, mert mindenki más sűrűséggel szereti.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 25

Ezt a süteményt vacsi utánra gyors desszertként dobtam össze. Meggyszósszal anyukám egyik kedvence lett végül.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Áfonyás pite

A házi pitéknek nincsen párja, pláne, ha vesszük a fáradságot, és a vajas tésztát is két kézzel készítjük el hozzá. Bármilyen bogyós gyümölcsből mennyei pitét készíthetünk, ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

A dubaji csoki után most a vattacukros Angel Hair hódít...

Ezt nem láttuk jönni. Már hosszú hónapok óta tart a dubajicsoki-őrület, és úgy tűnt egyhamar nem is fog alábbhagyni a lelkesedés iránta. Most azonban új kihívó tűnt fel a láthatáron. Az Angel Hair, azaz angyalhaj csokoládé meghökkentő külsejével borzolja a kedélyeket.

6 alapanyag, amit nem szabadna mogyoróvajjal párosítani

Manapság már itthon is egyre népszerűbb alapanyag a mogyoróvaj, amit általában zabkásába teszünk vagy dzsemmel szendvicset készítünk belőle. De nem minden párosítás ennyire szerencsés: mutatjuk, mivel nem érdemes kombinálni, hogy ne térjünk le a harmonikus ízek útjáról.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!