r
Nosalty Logó

Csokis piskóta light

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
edan
Csokis piskóta light
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 161 kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 1286 kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 150 kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 161 kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.5 g

Zsír

  • Összesen
    53 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2476.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    647 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    593 mg
  • Nátrium
    1060 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.2 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    155 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    582 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1055 micro
Összesen 1286 kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 150 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A sütőt melegítsük elő 160 fokra. Egy kb. 30x30-as tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és a papírt kenjük meg vékonyan olajjal. Ha jó sütőpapírt használunk, az olajozós művelet elhagyható.
  2. A tojásokat válasszuk szét.
  3. A lisztet a kakaóval és a szódabikarbónával szitáljuk át.
  4. A tojások fehérjét a csipet sóval kezdjük habbá verni, majd evőkanalanként adagoljuk hozzá a xilitet, és addig keverjük, amíg kőkemény nem lesz a hab. Ekkor mérsékeljük a fordulatszámot a keverőgépen, és egyenként eresszük a tojások sárgáját a habba. Ha elkeveredett, kapcsoljuk ki a gépet, és fakanál (spatula) segítségével 2 részletben alulról felfelé irányuló mozdulatokkal keverjük a habba a kakaós lisztet.
  5. Ha egynemű a tészta, akkor öntsük át a tepsibe, simítsuk el, és toljuk a sütőbe. Mérsékeljük a hőmérsékletet 150 fokra, tűpróbáig süssük a piskótát (kb. 25 percig tart). Amikor elkészült, vegyük ki a sütőből, borítsuk egy egyenes felületre, válasszuk le róla a papírt, majd helyezzük vissza rá, és a papírral együtt tekerjük fel, így hagyjuk kihűlni.
  6. A krémhez tegyünk fel melegedni 3,5 dl tejet az édesítővel. A maradék 1 dl tejben keverjük el a csokis pudingport, majd ha már majdnem forr az édes tej, öntsük hozzá a pudingot, és forraljuk fel folyamatos kevergetés mellett.
  7. A csokit éles késsel daraboljuk durvára, keverjük a pudinghoz (még melegen), hagyjuk, hogy elolvadjon benne. Ragasszunk egy darab folpackot a tetejére: így nem fog "megbőrösödni".
  8. Ha a krém és a piskóta is teljesen kihűlt (szobahőmérsékletűre), akkor tekerjük ki a tésztát. A krémről vegyük le a folpackot, és habverővel keverjük át. Töltsük meg a csokikrémmel a tésztát, így tekerjük fel ismét, és tegyük hűtőbe 2-3 órára. Ezt követően nyomás nélkül, éles késsel szépen szeletelhető.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 142
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 18793
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ki ne szeretné a csokit? Néha még a diétás étrendbe is bele kell férnie, de természetesen csak a lelki békénk kedvéért. :) 16 szeletre vágva 1 szelet 91 kcal-t és 10,5 ch-t tartalmaz, ha a krémet édesítővel készítjük. (Ha a krémet is nyírfacukorral készítjük, akkor 102,5 kcal-t és 13 ch-t tartalmaz egy szelet süti.)

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...