r
Nosalty Logó

Csokis-nutellás kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokis-nutellás kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 514 kcal
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4094 kcal
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 348 kcal
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 514 kcal
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.8 g

Zsír

  • Összesen
    150.3 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    343 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2634.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    652 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    323 mg
  • Foszfor
    1118 mg
  • Nátrium
    311 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    590.9 g
  • Cukor
    184 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    111.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    587 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    394 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    574 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    369 micro
Összesen 4094 kcal
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 348 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojást felverjük, majd egy mérőedénybe tesszük. Annyi tejjel engedjük fel, hogy 300 ml legyen a folyadékunk.
  2. A liszthez keverjük az élesztőt (ha friss, akkor belemorzsoljuk), a cukrot és a sót. Ezután elmorzsoljuk benne a vajat, majd a tojásos tejet is hozzáöntve, jól dolgozható tésztává gyúrjuk.
  3. A tésztát lisztezett deszkán oválisra nyújtjuk. Mekenjük az olvasztott vajjal, majd a nutellával. Megszórjuk a reszelt csokival. A hosszabbik oldalától jó szorosra feltekerjük. Félbehajtva egy kikent dobozformába rakjuk. Letakarva kb. 30 percig kelesztjük.
  4. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 35 percig sütjük. Ezután fóliával letakarjuk, a hőmérsékletet 180 fokra csökkentjük, és még 20 percig sütjük tovább.
  5. Rácsra téve hűtjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 202
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 12874
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az különösebben nincs. Viszont, tényleg jó szorosra kell csavarni. Én nem tettem, ez a képen is látszik. De ettől függetlenül nagyon fincsi a kalács.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...