r
Nosalty Logó

Csokis-narancsos muffin Zsanitól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokis-narancsos muffin Zsanitól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

12 db normál méretű muffinhoz

Összesen 680 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

12 db normál méretű muffinhoz

Összesen 2719 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

12 db normál méretű muffinhoz

Összesen 266 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    35.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    636.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    269 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.6 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    106.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    336 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    307 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    280 micro
  • β-crypt
    130 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 680 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    32.6 g

Zsír

  • Összesen
    143.8 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2546 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    628 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    1078 mg
  • Nátrium
    570 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    330.4 g
  • Cukor
    160 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    426.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1346 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    161 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    144 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    210 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1229 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    1121 micro
  • β-crypt
    521 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    770 micro
Összesen 2719 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 266 kcal

Hozzávalók

12 db normál méretű muffinhoz

Elkészítés

12 db normál méretű muffinhoz

  1. A lisztet összekeverjük 1 narancs reszelt héjával, a sütőporral és az apróra tört csokival.
  2. A meghámozott narancsot gerezdjeire szedjük, és a narancslével együtt püré állagúra mixeljük.
  3. A tojást felverjük, és jól kikeverjük a cukorral, vajjal és narancspürével.
  4. Hozzáadjuk a lisztes keveréket, és lazán összekeverjük az egészet.
  5. A sütőt 180 °C-osra előmelegítjük (gázsütőn 4-es fokozat), a sütőformát kivajazzuk vagy belehelyezzük a sütőpapír formákat.
  6. A tésztát a sütőformába adagoljuk, és 20-25 percig sütjük. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3373
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy isteni muffin változat. Tejmentes, így akár a laktózérzékenyek is fogyaszthatják. A rég várt jó idő örömére készítettem!:)

Hozzávalók

12 db normál méretű muffinhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...