r
Nosalty Logó

Csokis-narancsos cupcake

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokis-narancsos cupcake
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tészta hozzávalói:

A krém hozzávalói:

Összesen 307 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tészta hozzávalói:

A krém hozzávalói:

Összesen 3680 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tészta hozzávalói:

A krém hozzávalói:

Összesen 340 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 307 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    54.1 g

Zsír

  • Összesen
    167.9 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    659 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2599.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    714 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    993 mg
  • Nátrium
    500 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    487.8 g
  • Cukor
    284 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1078 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    357 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1057 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    231 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    564 micro
Összesen 3680 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 340 kcal

Hozzávalók

A tészta hozzávalói:

A krém hozzávalói:

Elkészítés

A tészta hozzávalói:

  1. A sütőt előmelegítsük elő 175 fokra, ha lehet, légkeverés funkcióra.
  2. Béleljük ki papírral a muffin tepsit.
  3. Tegyük a lisztet, a reszelt narancshéjat, a cukrot, a sütőport, a sót és a vajat egy nagy tálba, majd keverjük jól össze.
  4. Keverjük össze a tejet és a tojásokat külön tálban, adjuk az egészet a lisztes keverékhez, és robotgéppel keverjük csomómentesre. Töltsük meg a formákat a tésztával, majd süssük 20 percig.
  5. Amikor a muffinok elkészültek és kihűltek, vegyük elő a krémet, és keverjük fel alaposan, én picit vártam, hogy majdnem elérje a szobahőmérsékletet.
  6. Töltsük habzsákba, és nyomjuk a muffinok tetejére. Kanállal is tökéletes, ha nincs habzsák. Díszítsük tejcsokoládé-cikkekkel, és fogyasszuk egészséggel. Jó étvágyat kívánok!

A krém hozzávalói:

  1. Gőz felett folyamatosan kevergetve, olvasszuk meg a vajban az étcsokoládét. Reszeljük bele a narancs héját, és amikor fényes és krémes állagú, ne melegítsük tovább.
  2. Vegyük le a tűzről, hagyjuk langyosra hűlni, és rakjuk 10 percre a hűtőbe.
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2125
  • Feltöltés dátuma: 2018. május 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha imádjuk a muffinokat, ezt nem szabad kihagyni. Sok-sok csoki és illatos reszelt narancshéj illata lengi majd be a konyhát, miközben sül a sok muffin. Kalandra fel!

Hozzávalók

A tészta hozzávalói:

A krém hozzávalói:

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...