r
Nosalty Logó

Csokis-meggyes süveg

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokis-meggyes süveg
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A kenéshez és a tetejére

Összesen 967 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A kenéshez és a tetejére

Összesen 7728 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A kenéshez és a tetejére

Összesen 435 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    51.9 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    907.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    361 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.4 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 967 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.1 g

Zsír

  • Összesen
    415.6 g
  • Telített zsírsav
    246 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    125 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    514 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7259.2 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    1050 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    1555 mg
  • Foszfor
    2887 mg
  • Nátrium
    1487 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    907.2 g
  • Cukor
    559 mg
  • Élelmi rost
    79 mg

VÍZ

  • Összesen
    304.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    953 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    870 micro
  • α-karotin
    70 micro
  • β-karotin
    998 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    665 micro
Összesen 7728 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    409.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.2 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 435 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez és a tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  2. Egy nagy tálban forgassuk össze a lisztet, a porcukrot, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót.
  3. Ehhez a keverékhez adjunk hozzá 115 g hideg vajat apró kockákra vágva. A kézi mixer dagasztó fejével keverjük át jó alaposan, míg lágy morzsaszerűvé nem válik.
  4. Az étcsokit és az aszalt meggyet vágjuk apró darabokra, majd forgassuk bele a lisztes keverékbe.
  5. Egy kis mérőedénybe mérjük ki az írót, és adjunk hozzá 1 tk vaníliaaromát. Ezt a folyadékot keverjük hozzá a száraz keverékhez. Egy kanállal keverjük össze, de nem szabad nagyon eldolgozni.
  6. Lisztezett felületen 3-4 mozdulattal gyúrjuk össze a tésztát, és formázzunk belőle korongot: kb. 18-20 cm átmérőjűt és 3-4 cm magasat.
  7. Ezt a korongot vágjuk 8 cikkelyre.
  8. A tojást verjük fel kissé, és adjunk hozzá 1 ek írót vagy tejet. Ezzel a folyadékkal kenjünk meg minden süveget.
  9. A maradék porcukorból és a fahéjból készített keverékkel szórjuk meg a süvegeket.
  10. Ezután tegyük őket sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól távol, mert megnőnek.
  11. 15-20 percig süssük.
  12. Ha szép aranyszínűek, akkor vegyük ki őket a sütőből, és gazdagon szórjuk meg porcukorral. A sütőt erős grill fokozatra állítva tegyük vissza a süvegeket karamellizálódni. Maximum 1 perc kell nekik, és figyelni kell, mert könnyen megég a cukor.
  13. Rácson hagyjuk kihűlni!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9541
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 17.

Ajánló

Én jobban szeretem a kisebb sütiket, ezért az elkészítés során, amikor a tésztát cikkelyekre vágom, minden cikket még megfelezek, hogy kisebb háromszögeket kapjak.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy mexikói barátnőm készítette először ezt a sütit egy angol tábor keretében. Komoly fejtörést okozott, hogy minden amerikai alapanyag magyar megfelelőjét megtaláljuk. Azt hiszem nagyon jól sikerült :).

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez és a tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...