r
Nosalty Logó

Csokis-meggyes-krémsajtos szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Csokis-meggyes-krémsajtos szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A sütihez

A pudingos krémhez

A meggyes részhez

A tetejére

Összesen 893 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A sütihez

A pudingos krémhez

A meggyes részhez

A tetejére

Összesen 7134 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A sütihez

A pudingos krémhez

A meggyes részhez

A tetejére

Összesen 288 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    36.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    636.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    218 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.6 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 893 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.3 g

Zsír

  • Összesen
    292.5 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    1156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5093.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    1497 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    376 mg
  • Foszfor
    1743 mg
  • Nátrium
    1305 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1052.5 g
  • Cukor
    775 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    353.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1680 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    232 micro
  • Kolin:
    678 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1652 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    341 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1032 micro
Összesen 7134 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.5 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 288 kcal

Hozzávalók

A sütihez

A pudingos krémhez

A meggyes részhez

A tetejére

Elkészítés

A sütihez

  1. A 4 tojássárgáját 75 g cukorral habosra kavarjuk, 3-4 részben belekavarjuk a puha vajat, majd a sütőporos kakaós lisztet és a reszelt csokit. A tojások fehérjét a maradék cukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd a dióval váltakozva óvatosan a lisztes masszába beleforgatjuk.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe elsimítjuk, előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük (tűpróba).
  3. A pudingot a szokásos módon megfőzzük, amikor langyosra hűlt, belekavarjuk a vajat, ha kihűlt, hozzáadjuk a krémsajtot és simára kavarjuk.
  4. A kihűlt tésztát vízszintesen elvágjuk, az alsó lapot megkenjük a meggykocsonyával, rásimítjuk a krémet, óvatosan ráhelyezzük a másik lapot. A tetejét bevonjuk valamilyen mázzal. (Nálam tojásfehérje, porcukor és citromlé). Majd megszórjuk csokoládéforgáccsal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 228
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 12186
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokis-meggyes-krémsajtos szelet
Csiki Piroska 230 recept

A máz készítéséhez 1.5 tojásfehérjét és 35 dkg cukrot használtam, és kb. 1 tk citromlét. A cukor mennyisége függ a tojás méretétől, és hogy mennyire kemény mázat akarunk készíteni. Aki fél a nyers tojásfehérjétől, bevonhatja gőz felett készült tojáshabbal.

Hozzávalók

A sütihez

A pudingos krémhez

A meggyes részhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...