Csokis-meggyes-krémsajtos szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Csiki Piroska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 17% Zsír
A sütihez
-
28g tojás35 kcal
-
19g cukor73 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
16g finomliszt59 kcal
-
6 kcal
-
9g csokoládé48 kcal
-
5 kcal
-
8g dió49 kcal
A pudingos krémhez
A meggyes részhez
-
38g lekvár/ dzsem104 kcal
A tetejére
-
8g tojásfehérje4 kcal
-
44g cukor169 kcal
-
0g citromlé0 kcal
Összesen
893
kcal
- 5% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 17% Zsír
A sütihez
-
220g tojás277 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
130g finomliszt473 kcal
-
46 kcal
-
70g csokoládé382 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
60g dió392 kcal
A pudingos krémhez
A meggyes részhez
-
300g lekvár/ dzsem834 kcal
A tetejére
-
60g tojásfehérje31 kcal
-
350g cukor1355 kcal
-
3g citromlé1 kcal
Összesen
7134
kcal
- 5% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 17% Zsír
A sütihez
-
8.9g tojás11 kcal
-
6.1g cukor23 kcal
-
4g vaj29 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
5.2g finomliszt19 kcal
-
0.8g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
2.8g csokoládé15 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
2.4g dió16 kcal
A pudingos krémhez
-
3.6g tejszínízű pudingpor14 kcal
-
24.2g tej14 kcal
-
2.4g cukor9 kcal
-
4g vaj29 kcal
-
6.1g krémsajt15 kcal
A meggyes részhez
-
12.1g lekvár/ dzsem34 kcal
A tetejére
-
2.4g tojásfehérje1 kcal
-
14.1g cukor55 kcal
-
0.1g citromlé0 kcal
Összesen
288
kcal
- 5% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.2 g
Zsír
-
Összesen 36.6 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 144 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 636.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 187 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 218 mg
-
Nátrium 163 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 131.6 g
-
Cukor 97 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 44.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 210 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 85 mg
-
Retinol - A vitamin: 206 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 43 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 129 micro
Összesen
893
kcal
- 5% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 89.3 g
Zsír
-
Összesen 292.5 g
-
Telített zsírsav 132 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 67 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 39 g
-
Koleszterin 1156 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5093.8 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 137 mg
-
Kálcium 1497 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 376 mg
-
Foszfor 1743 mg
-
Nátrium 1305 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1052.5 g
-
Cukor 775 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 353.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1680 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 232 micro
-
Kolin: 678 mg
-
Retinol - A vitamin: 1652 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 341 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1032 micro
Összesen
7134
kcal
- 5% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 11.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 205.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.5 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 14.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
288
kcal
Hozzávalók
A sütihez
-
4 db tojás
-
15 dkg cukor
-
10 dkg vaj
-
0.5 csomag sütőpor
-
13 dkg finomliszt
-
20 g cukrozatlan kakaópor
-
1 csomag vaníliás cukor
A pudingos krémhez
-
2 tasak tejszínízű pudingpor
-
6 dl tej
-
6 ek cukor
-
10 dkg vaj
A meggyes részhez
A tetejére
-
1.5 db tojásfehérje
-
35 dkg cukor
-
1 teáskanál citromlé
Elkészítés
A sütihez
- A 4 tojássárgáját 75 g cukorral habosra kavarjuk, 3-4 részben belekavarjuk a puha vajat, majd a sütőporos kakaós lisztet és a reszelt csokit. A tojások fehérjét a maradék cukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd a dióval váltakozva óvatosan a lisztes masszába beleforgatjuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe elsimítjuk, előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük (tűpróba).
- A pudingot a szokásos módon megfőzzük, amikor langyosra hűlt, belekavarjuk a vajat, ha kihűlt, hozzáadjuk a krémsajtot és simára kavarjuk.
- A kihűlt tésztát vízszintesen elvágjuk, az alsó lapot megkenjük a meggykocsonyával, rásimítjuk a krémet, óvatosan ráhelyezzük a másik lapot. A tetejét bevonjuk valamilyen mázzal. (Nálam tojásfehérje, porcukor és citromlé). Majd megszórjuk csokoládéforgáccsal.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 25x35
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 228
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 12186
- Feltöltés dátuma: 2014. február 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Csiki Piroska
230 recept
A máz készítéséhez 1.5 tojásfehérjét és 35 dkg cukrot használtam, és kb. 1 tk citromlét. A cukor mennyisége függ a tojás méretétől, és hogy mennyire kemény mázat akarunk készíteni. Aki fél a nyers tojásfehérjétől, bevonhatja gőz felett készült tojáshabbal.