r
Nosalty Logó

Csokis-mandulás keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lezsik
Csokis-mandulás keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 641 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 2560 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 460 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    36.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    377.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.3 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 641 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38 g

Zsír

  • Összesen
    144.7 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    403 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1509.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    249 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    321 mg
  • Foszfor
    728 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    285.4 g
  • Cukor
    151 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    763 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    748 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    186 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    302 micro
Összesen 2560 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 460 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mandulát száraz serpenyőben pár perc alatt kicsit megpirítjuk, majd félretesszük kicsit hűlni.
  2. A vajat a liszttel késes robotgépben összedolgozzuk.
  3. Hozzáadjuk a cukrot, a mandulaaromát, majd a tojást.
  4. Apróra vágjuk a csokit és a mandulát.
  5. Ezután egy gyúrótálba tesszük a masszát, és az apróra vágott csokit és mandulát kézzel hozzágyúrjuk.
  6. Szükség lehet még egy kis liszt hozzáadására, amennyiben ragad a tésztánk.
  7. Teáskanálnyi tésztát veszünk a kezünkbe és golyót formálunk belőle.
  8. Sütőpapíros tepsire rakjuk a golyókat egymástól kb 4-4 centire, és kissé ellapítjuk.
  9. 175 fokos sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük. Mikor kivesszük, még kissé lágy a tészta, de pár perc alatt megszilárdul, és át lehet rakni a kekszeket rácsra hűlni.
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Receptkönyvben: 110
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 24262
  • Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 24.

Ajánló

Ha nagyon szeretjük a csokit, akkor a kihűlt kekszeket meg lehet mártani olvasztott csokoládéban.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Stahl konyhájában láttam ezt a receptet, és egyből megfogott. Azóta, ha sütire vágyom, és nincs sok időm, ezt készítem el. Csináltam már Boci fehér csokival is, ami kissé megkaramellizálódik a sütés alatt. Így azzal is csak ajánlani tudom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...