r
Nosalty Logó

Csokis madártejberizs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Alexandra
Csokis madártejberizs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 772 kcal
  • 12% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3087 kcal
  • 12% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 129 kcal
  • 12% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1108.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    582 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    297 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.7 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 772 kcal
  • 12% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.9 g

Zsír

  • Összesen
    80.5 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    563 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4434.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    2330 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    685 mg
  • Nátrium
    1189 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    450.7 g
  • Cukor
    284 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    138.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    291 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    542 micro
  • Kolin:
    473 mg
  • Retinol - A vitamin:
    291 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    736 micro
Összesen 3087 kcal
  • 12% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    5.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 129 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 1 liter tejben egy csipetnyi sóval megfőzzük a rizst.
  2. Amikor puha, hozzáadunk 5 evőkanál cukrot, belereszeljük a csokoládét, majd lefedve hagyjuk állni, tovább puhulni.
  3. A tojások sárgáját simára keverjük 5 dkg cukorral, meg a vaníliás cukorral.
  4. Közben felforralunk 8 dl tejet, a 3 tojásfehérjét kevés cukorral kemény habbá verjük.
  5. Evőkanállal a forró tejbe szaggatjuk, és mindkét oldalát megfőzzük.
  6. Amikor jól feldagadtak, kivesszük a galuskákat egy szűrőre, hogy lecsöpögjenek.
  7. A kikevert tojássárgájához lassan hozzákeverjük a forró tejet, és kis lángon besűrítjük.
  8. Desszertes poharakba adagoljuk a csokis tejberizst, rákanalazzuk a madártejet, végül a tetejére tesszük a habgaluskákat.
  9. Csokoládéforgácsokkal díszítve tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 163
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 16183
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 03.

Ajánló

A tetejét meg lehet szórni színes tortadarával is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokis madártejberizs
Alexandra 42 recept

Egy ötlettől vezérelve próbáltam ki ezt a kétféle édességből levő desszertet. Gondoltam, ha külön-külön is finomak ezek a desszertek, együtt még finomabbak. És igaz lett. A kettő együtt mennyei. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...