Csokis macaron
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 10% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 15% Zsír
Macaron
-
17g tojásfehérje9 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
15g mandulaliszt42 kcal
-
23g porcukor87 kcal
-
2 kcal
Csoki ganache
-
17g étcsokoládé91 kcal
-
17g habtejszín49 kcal
-
2g vaj15 kcal
Összesen
327
kcal
- 10% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 15% Zsír
Macaron
-
200g tojásfehérje104 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
180g mandulaliszt509 kcal
-
270g porcukor1045 kcal
-
23 kcal
Csoki ganache
-
200g étcsokoládé1092 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
25g vaj179 kcal
Összesen
3923
kcal
- 10% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 15% Zsír
Macaron
-
16.9g tojásfehérje9 kcal
-
8.4g cukor33 kcal
-
15.2g mandulaliszt43 kcal
-
22.8g porcukor88 kcal
-
0.8g cukrozatlan kakaópor2 kcal
Csoki ganache
-
16.9g étcsokoládé92 kcal
-
16.9g habtejszín49 kcal
-
2.1g vaj15 kcal
Összesen
331
kcal
- 10% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 14 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 153.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.2 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 25.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 61 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
327
kcal
- 10% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 102.9 g
Zsír
-
Összesen 168 g
-
Telített zsírsav 89 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 292 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1844.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 287 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 378 mg
-
Foszfor 643 mg
-
Nátrium 457 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 518.1 g
-
Cukor 473 mg
-
Élelmi rost 70 mg
VÍZ
-
Összesen 308.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 733 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 716 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 212 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
3923
kcal
- 10% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 14.2 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 155.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.7 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 26 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
331
kcal
Hozzávalók
Macaron
-
100 g cukor
-
180 g mandulaliszt
-
270 g porcukor
-
10 g cukrozatlan kakaópor
Csoki ganache
-
200 g étcsokoládé
-
25 g vaj
Elkészítés
Macaron
- A leírás bonyolultnak tűnik, ám ez a legegyszerűbb macaron recept, amihez még cukorhőmérő sem kell. Az anyagok előkészítése nagyon fontos: a tojásfehérjéket jól záródó (műanyag) dobozkában, a hűtőben "érleljük" 4-5 napig. A mandulalisztünket, ha nem elég finom szemcséjű, daráljuk át (a nagyobb szemcsék miatt nem lenne fényes a macaronok teteje).
- A sütőt előmelegítjük 160 fokra, hőlégkeverésre. (Ha nem hőlégkeveréses a sütőnk, állítsuk kicsit magasabb fokra.) 3 nagy sütőlemezt kibélelünk sütőpapírral, és semmi ne legyen zsíros.
- Elkészítés: a mandulalisztet, a porcukrot és a kakaóport egy száraz edénybe szitáljuk.
- A tojásfehérjét és a fokozatosan beleszórt kristálycukrot kemény habbá verjük.
- A száraz keverékbe teszünk egy kicsit a habból, elkeverjük, majd a habot fokozatosan hozzáadva (és vigyázva, hogy minél kevésbé törjük össze) fakanállal/spatulávalsima masszává keverjük. Ekkor még kemény, de ezután jól átdolgozzuk, amíg a porcukor el nem olvad benne, és a massza a kanalunkról már szalagot képezvefolyik le.
- A masszát sima csöves habzsákba töltjük, és kis halmokat nyomunk a sütőpapírra, ügyelve, hogy ezek még kicsit terülni fognak, nehogy összeérjenek.
- Ezután következik egy nagyon fontos rész: a macaronokat száradni hagyjuk. (Én 50 fokos sütőbe tettem be, de szobahőmérséklet is teljesen jó neki, ha nincs hideg.) Ez a folyamat kb. 0,5-1 óra, akkor jó, amikor már a macaronok tetejét megérintve az ujjunkkal a tészta nem ragad rá, hanem szinte kopog. Ekkor tesszük be a sütőbe.
- A szárítás miatt a macaronok elkezdenek emelkedni, és alul talpacskájuk fog képződni, ez adja a jellegzetes formáját. 10-12 perc alatt megsülnek. Úgy ellenőrizhetjük, hogy az ujjunkkal megtapogatjuk a tetejüket. Ha már elég keménynek érezzük, és nem lehet benyomni, készen is vannak.
- A kis félgömböket hagyjuk kihűlni, majd leválasztjuk a sütőpapírról. 2-2-t összetöltünk a csoki ganázzsal, nem sajnálva a mennyiségét. Hűtőben kihűtjük, majd tálalás előtt 10 perccel kivesszük, és már fogyasztható is.
- Csoki ganázs: a csokit és a vajat egy műanyag tálba tesszük, ráöntjük a forrásban lévő tejszínt, majd addig keverjük, amíg krémes állaga nem lesz. Jól kihűtve használjuk fel.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 863
- Tegnapi nézettség: 110
- 7 napos nézettség: 475
- Össznézettség: 303396
- Feltöltés dátuma: 2013. május 23.
Ajánló
Bárkinek, aki fél és aki nem fél belevágni.:)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ez volt a 2. próbálkozásom macaron sütés terén, és tökéletesen jók lettek!:) Nemrég kaptam egy macaronos könyvet, és nem akartam elhinni, hogy egy ilyen egyszerű receptből, ennyire nagyszerű macaronok sülhetnek ki. Hát sikerült!:)