r
Nosalty Logó

Csokis kókuszos ropogós Vanilili konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Csokis kókuszos ropogós Vanilili konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 39% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 1087 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 39% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 6525 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 39% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 512 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    80.8 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1201.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    580 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.9 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    513 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    503 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 1087 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.9 g

Zsír

  • Összesen
    484.7 g
  • Telített zsírsav
    321 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    968 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7211.6 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    1434 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    966 mg
  • Foszfor
    3478 mg
  • Nátrium
    1137 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    557.3 g
  • Cukor
    210 mg
  • Élelmi rost
    95 mg

VÍZ

  • Összesen
    131.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3078 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    268 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3020 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    724 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    843 micro
Összesen 6525 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    38 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    565.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    273 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    241 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 512 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt melegítsük elő 170 fokra.
  2. Keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd adjuk hozzá a megolvasztott vajat és a rumot. Dolgozzuk össze alaposan. Ha puhábbra szeretnénk a sütit, nem ropogósra, akkor rakjunk még hozzá olvasztott vajat, vagy egy kis folyadékot (tejet, vagy még egy kis rumot :D).
  3. Kivajazott tepsibe (kb. 20x30 cm) simítsuk bele a masszát. Szurkáljuk meg villával, és süssük 13-15 percig.

A mázhoz

  1. Alacsony lángon főzzük össze a mázhoz valókat folyamatos keverés mellett, amíg homogén nem lesz. Ha porcukrot használunk, akkor nem kell főzni, hanem az átszitált porcukrot keverjük össze a kakaóval, majd az olvasztott vajjal, amíg sima nem lesz.
  2. A forró süteményre öntsük rá a mázat. Ha egy kicsit már megdermedt, akkor szeletelhetjük is. Melegen nagyon finom, a maradékot rakjuk fémdobozba, hogy ne száradjon ki.
  3. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30x5
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 115
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10238
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet sok másik összegyúrásával hoztam össze. Nagyon szeretem, mert gyorsan elkészül és isteni az íze. Tökéletes kávézáshoz, ebéd utánra, kirándulásokhoz. Dobozban több napig eláll, már ha marad. (: Ha puhábbra szeretnéd a sütit, akkor érdemes a zabpelyhet előfőzni, így a végeredmény kevésbé kemény. Én jobb szeretem, ha ropogós, de ahány ház, annyi szokás. (:

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...