Csokis kókuszos ropogós Vanilili konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 39% Zsír
A tésztához
-
138 kcal
-
25g kókuszreszelék165 kcal
-
25g zabpehely95 kcal
-
11 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
1g rum1 kcal
A mázhoz
Összesen
1087
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 39% Zsír
A tésztához
-
830 kcal
-
150g kókuszreszelék990 kcal
-
150g zabpehely569 kcal
-
68 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
300g vaj2151 kcal
-
3g rum7 kcal
A mázhoz
Összesen
6525
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 39% Zsír
A tésztához
-
19.6g teljes kiőrlésű liszt65 kcal
-
11.8g kókuszreszelék78 kcal
-
11.8g zabpehely45 kcal
-
2.4g cukrozatlan kakaópor5 kcal
-
0.9g sütőpor0 kcal
-
23.5g vaj169 kcal
-
0.2g rum1 kcal
A mázhoz
-
15.7g nádcukor60 kcal
-
2.4g cukrozatlan kakaópor5 kcal
-
11.8g vaj84 kcal
Összesen
512
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 39% Zsír
- 11% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.7 g
Zsír
-
Összesen 80.8 g
-
Telített zsírsav 53 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 161 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1201.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 239 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 161 mg
-
Foszfor 580 mg
-
Nátrium 190 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 92.9 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 21.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 513 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 503 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 121 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 140 micro
Összesen
1087
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 39% Zsír
- 11% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 69.9 g
Zsír
-
Összesen 484.7 g
-
Telített zsírsav 321 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 116 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 968 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7211.6 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 118 mg
-
Kálcium 1434 mg
-
Vas 32 mg
-
Magnézium 966 mg
-
Foszfor 3478 mg
-
Nátrium 1137 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 21 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 557.3 g
-
Cukor 210 mg
-
Élelmi rost 95 mg
VÍZ
-
Összesen 131.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3078 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 166 micro
-
Kolin: 268 mg
-
Retinol - A vitamin: 3020 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 724 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 843 micro
Összesen
6525
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 39% Zsír
- 11% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 38 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 76 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 565.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 112 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 273 mg
-
Nátrium 89 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.7 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 10.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 241 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 237 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 57 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
512
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
15 dkg kókuszreszelék
-
15 dkg zabpehely
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 csomag sütőpor
A mázhoz
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
-
15 dkg vaj
Elkészítés
A tésztához
- A sütőt melegítsük elő 170 fokra.
- Keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd adjuk hozzá a megolvasztott vajat és a rumot. Dolgozzuk össze alaposan. Ha puhábbra szeretnénk a sütit, nem ropogósra, akkor rakjunk még hozzá olvasztott vajat, vagy egy kis folyadékot (tejet, vagy még egy kis rumot :D).
- Kivajazott tepsibe (kb. 20x30 cm) simítsuk bele a masszát. Szurkáljuk meg villával, és süssük 13-15 percig.
A mázhoz
- Alacsony lángon főzzük össze a mázhoz valókat folyamatos keverés mellett, amíg homogén nem lesz. Ha porcukrot használunk, akkor nem kell főzni, hanem az átszitált porcukrot keverjük össze a kakaóval, majd az olvasztott vajjal, amíg sima nem lesz.
- A forró süteményre öntsük rá a mázat. Ha egy kicsit már megdermedt, akkor szeletelhetjük is. Melegen nagyon finom, a maradékot rakjuk fémdobozba, hogy ne száradjon ki.
- Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20x30x5
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 115
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 10237
- Feltöltés dátuma: 2014. január 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ezt a receptet sok másik összegyúrásával hoztam össze. Nagyon szeretem, mert gyorsan elkészül és isteni az íze. Tökéletes kávézáshoz, ebéd utánra, kirándulásokhoz. Dobozban több napig eláll, már ha marad. (: Ha puhábbra szeretnéd a sütit, akkor érdemes a zabpelyhet előfőzni, így a végeredmény kevésbé kemény. Én jobb szeretem, ha ropogós, de ahány ház, annyi szokás. (: