r
Nosalty Logó

Csokis-kekszes vendégváró szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Katharosz
Csokis-kekszes vendégváró szelet
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 944 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 5662 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 415 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 7% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    47.5 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    468.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    277 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.5 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    280 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 944 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 7% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.9 g

Zsír

  • Összesen
    285.1 g
  • Telített zsírsav
    168 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    547 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2813.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    383 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    280 mg
  • Foszfor
    457 mg
  • Nátrium
    1663 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    693.1 g
  • Cukor
    361 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1712 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1678 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    426 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 5662 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 7% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    5.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 415 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kekszet megdaráljuk, majd összeforgatjuk a kakaóporral.
  2. Egy edényben addig melegítjük a tejet, cukrot, vajat, amíg egyneművé, simává olvadnak, forralni nem kell.
  3. Ezután a kekszes alaphoz adjuk a rummal és az aromával együtt, majd szép simára dolgozzuk.
  4. A masszát egy 24x24 cm-es formába formába simítjuk, hogy egyenletes legyen a felülete, ezután egy kis időre hidegre tesszük.
  5. Közben elkészítjük a csokimázat, vízgőz felet megolvasztjuk az apróra tördelt csokit az olajjal együtt, végül a hűtőből kivet kekszalapra öntjük. Kenegetni nem szükséges, elég ha a tepsit mozgatjuk, amíg elterül rajta a máz. Ezután a teljes szilárdulásig hidegre tesszük.
  6. Jól záródó dobozban hidegen sokáig eláll! Én levehető oldalú formát használtam, így könnyebb a szeletelése.
  • Tepsi mérete: 24x24
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 365
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 21560
  • Feltöltés dátuma: 2018. június 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokis-kekszes vendégváró szelet
Katharosz 499 recept

Ismét egy kiváló, vendégváró édesség, ha gyorsan szeretnénk valami finomat. Garantált a siker, és a gyerekek is imádni fogják.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...