r
Nosalty Logó

Csokis-karamellás pohárdesszert

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
In.cuska
Csokis-karamellás pohárdesszert
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Karamella

Csokiöntet

Összeállítás

Összesen 917 kcal
  • 5% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Karamella

Csokiöntet

Összeállítás

Összesen 3665 kcal
  • 5% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Karamella

Csokiöntet

Összeállítás

Összesen 224 kcal
  • 5% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    812.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    411 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    163.2 g
  • Cukor
    123 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 917 kcal
  • 5% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.8 g

Zsír

  • Összesen
    106.9 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3250.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    888 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    279 mg
  • Foszfor
    409 mg
  • Nátrium
    1646 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    652.9 g
  • Cukor
    491 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    345 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 3665 kcal
  • 5% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 224 kcal

Hozzávalók

Karamella

Csokiöntet

Összeállítás

Elkészítés

Karamella

  1. A cukrot és a mézet felváltva adagoljuk, amíg szép barna, karamell színe és krémes állaga nem lesz. Folyamatosan keverjük!
  2. Ha az összes cukor elolvadt, hozzáadjuk a vajat és a tejet, és jól elkeverjük.

Csokiöntet

  1. A tejet és a kakaóport és ízlés szerint a cukrot összekeverjük, majd közepes lángon folyamatosan kevergetve szirupos csokiöntetet készítünk.

Összeállítás

  1. Kiválogatunk pár szép, lehetőleg átlátszó poharat vagy befőttesüveget. A karamellát és a csokiöntetet összekeverjük.
  2. A pudingport (nálam tejszínízű) a csomagoláson leírtak alapján elkészítjük a tejjel és a cukorral, de nem hagyjuk kihűlni!
  3. A pohár aljára teszünk egy zabkekszet, majd arra a csokis-karamellás öntetet, és öntünk rá a pudingból is. Ezt a pohár tetejéig ismételjük.
  4. Friss gyümölccsel, az én esetemben banánnal díszítjük. Ízlés szerint lehet tejszínhabot is tenni a tetejére.
  5. Hűtőben pihentetve 1-2 óra múlva tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 605
  • Feltöltés dátuma: 2020. április 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokis-karamellás pohárdesszert
In.cuska 12 recept

Az elrontott karamellás tarte - avagy az újragondolt pohárdesszert. Egy tarte receptet szerettem volna kipróbálni, de a tésztát úgy ahogy van, elrontottam, és a kukában landolt. A krém viszont isteni finom lett, úgyhogy újragondolva csináltam belőle egy pohárdesszertet. :)

Hozzávalók

Karamella

Csokiöntet

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...