r
Nosalty Logó

Csokis fánk sütőben

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Júlia
Csokis fánk sütőben
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 230 kcal
  • 8% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1376 kcal
  • 8% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 296 kcal
  • 8% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 230 kcal
  • 8% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    29.7 g

Zsír

  • Összesen
    38.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1687.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    305 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    345 mg
  • Foszfor
    813 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    250.5 g
  • Cukor
    136 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    536 micro
Összesen 1376 kcal
  • 8% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    362.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 296 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és a kis fánkformákat kikenjük olajjal, vagy pici vajjal.
  2. Összekeverjük a száraz hozzávalókat, utána egy másik tálban elvegyítjük a nedves hozzávalókat. Összeöntjük a kettőt, és jól eldolgozzuk. Nem kell megijedni, a tészta sűrű lesz, de pont az a jó.
  3. A tésztát elosztjuk 6 kis fánkformába, úgy hogy 3/4 részéig legyen tele. (Ez egyszerűbb, ha a tésztát először habzsákba töltjük, vagy zacskóba és a végét kivágjuk, és azzal nyomjuk bele a formába.) Sütőben körülbelül 12-15 percig sütjük. (tűpróba)
  4. Sütőből kivéve, először a formában hagyjuk hűlni, utána áttesszük sütőrácsra és hagyjuk, hogy teljesen kihűljön.
  5. A mázhoz, a nutellát elkeverjük a porcukorral, és csak annyi tejet adunk hozzá, amennyit felvesz, de nem lesz túl folyós. Majd a kihűlt fánkok tetejét belemártjuk a mázba és sütőrácson hagyjuk, hogy lecsöpögjön és megkeményedjen.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 94
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 9804
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 07.

Ajánló

Aki nem akar a mázzal is még tevékenykedni, az sima nutellát is tehet a fánkokra. Én azért tettem ezt a mázat, mert megkeményedik és így lehetett szállítani, anélkül, hogy összemaszatolna mindent, de simán, nutellával is nagyon jól működik. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádom a fánkokat, csak azt a részét nem, hogy úszik az olajban. Mostanában vettem egy fánk sütőformát, amivel a sütőben lehet fánkot készíteni, úgyhogy rögtön rá is kaptam az internetre, és éjjel-nappal a recepteket néztem. Nincsen kifejezetten fánk íze, úgyhogy azt a receptet még meg kell találnom a későbbiekben, de így is nagyon finom, és nagyon jó móka elkészíteni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...