Csokis-fahéjas szilvalekvár
- 1% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 1% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 1% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 1% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.8 g
Zsír
-
Összesen 0.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 54.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 19 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.5 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 105.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 223 micro
-
β-crypt 41 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 86 micro
- 1% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 10 g
Zsír
-
Összesen 4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 653.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 89 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 101 mg
-
Foszfor 229 mg
-
Nátrium 228 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 389.7 g
-
Cukor 366 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 1266.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 240 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 149 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 90 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 79 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2679 micro
-
β-crypt 495 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1035 micro
- 1% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.6 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 36.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 5 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 13 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 71.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 151 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 58 micro
Hozzávalók
-
150 dkg szilva
-
20 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 kávéskanál fahéj
-
1 csomag dzsemfix
-
1 citromból nyert citromlé
-
1 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
- A megmosottés kimagozott szilvát robotgéppelvagy turmixgéppel összeaprítjuk. A cukrot, a dzsemfixet, a vaníliás cukrotés afahéjat egy tálban összekeverjük.
- Egy magas lábosban a szilvát és a cukros keveréket magas hőfokon, folyamatos keverés mellett (nehogy a lekvár leégjen!) 20 percig forraljuk.Ha letelt a 20 perc, hozzáadjuk a keserű kakaóport, a citrom kifacsart levét, és még 10 percig kevergetve főzzük.
- Az előre odakészített (kifőzött és lecsepegtetett) üvegekbe töltjük,majd lezárjuk, és fejjel lefelé fordítvaállni hagyjuk min. 10 percig. Az idő leteltével konyharuhába tekerve egy napig dunsztoljuk. Én egy lenyitható íróasztalt használok erre a célra.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 67
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 14230
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 22.
Ajánló
A lekvárt vajas kenyéren vagy kalácson javasolom fogyasztani. A legtutibb pirítós kenyérrel. A fahéj és a keserű kakaópor kiegészítik egymást, az utóbbi kellemes csokis ízt ad a lekvárnak. Azoknak javaslom, akik a kevésbé édes lekvárokat szeretik.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Lekvárt szerettem volna főzni, és a férjemet kértem meg arra, hogy hozzon nekem ehhez szilvát. Amit hozott, azzal remekül lehetett volna csúzlizni, de sem étkezési célokra, sem egyébre nem volt igazán alkalmas. Kreatív hangulatomban találtam ki ezt az ízesítést, és nekem, illetve akiket megajándékoztam ezzel a lekvárral, nagyon bejött. Az igazsághoz azért az is hozzátartozik, hogy én a kevésbé édes lekvárokat kedvelem. Vajas kenyérrel vagy kaláccsal a legfinomabb. Kb. 4 db kisméretű (3, 75 g-os) üveg lesz tele ezzel a mennyiségű lekvárral.