r
Nosalty Logó

Csokis vagy diós csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kati Mami
Csokis vagy diós csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tészta elkészítése

A töltelékek elkészítése

A tészta megtöltése

Összesen 717 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tészta elkészítése

A töltelékek elkészítése

A tészta megtöltése

Összesen 5712 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tészta elkészítése

A töltelékek elkészítése

A tészta megtöltése

Összesen 340 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    35.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    576.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    270 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.6 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 717 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.6 g

Zsír

  • Összesen
    281.5 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    103 g
  • Koleszterin
    548 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4610.8 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    182 mg
  • Kálcium
    914 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    877 mg
  • Foszfor
    2162 mg
  • Nátrium
    399 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    700.5 g
  • Cukor
    299 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

VÍZ

  • Összesen
    222.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    708 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    533 micro
  • Kolin:
    456 mg
  • Retinol - A vitamin:
    692 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    209 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    862 micro
Összesen 5712 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 340 kcal

Hozzávalók

A tészta elkészítése

A töltelékek elkészítése

A tészta megtöltése

Elkészítés

A tészta elkészítése

  1. A liszteket egy nagy tálba mérjük. A közepébe fészket készítünk, beleszórunk egy kk. cukrot, és az élesztőt hozzámorzsoljuk. Ráöntünk kb. fél dl kézmeleg tejet, és az ujjunkkal kicsit összekeverjük, hogy egy kevés liszt is legyen benne, a tetejére is szórunk kevés lisztet. Megvárjuk míg felfut.
  2. Hozzáadjuk a kimért cukrot, a csipet sót és a tejet, apránként adagolva dagasztani kezdjük.
  3. Amikor összeállt, hozzádolgozzuk az olvasztott vajat és a citromhéjat is. Addig dagasztjuk, amíg már nem ragad a tálhoz sem, és a kezünkhöz sem.
  4. Letakarva duplájára kelesztjük. Ez kb. 1 óra.

A töltelékek elkészítése

  1. Amíg a tészta kel, kényelmesen elkészíthetjük a tölteléket. A diót ledaráljuk, és összekeverjük a cukorral, citromhéjjal és a levével.
  2. A csokoládét aprítógében megdaráljuk, vagy lereszeljük. Hozzáadunk 1 ek. jó sötét kakaóport és 2-3 ek. cukrot. Összekeverjük a rummal és a tejjel. Mielőtt betöltenénk, kicsit a mikróba tesszük (olvasztásos üzemmód), hogy megolvadjon kicsit, így kenhető lesz.

A tészta megtöltése

  1. A megkelt tésztát deszkára borítjuk, kicsit átgyúrjuk finoman, és 4 részre osztjuk.
  2. 2 cipót téglalap alakra nyújtunk, megszórjuk a diós töltelékkel, és feltekerjük egyenként mint a bejglit. Éles késsel 1,5-2 cm-es szeleteket vágunk, és sütőpapíros tepsibe rakosgatjuk őket, lapjára. Lekenjük felvert tojással, és még a tepsin hagyjuk kelni, amíg a sütő bemelegszik.
  3. A másik két cipóval ugyanúgy járunk el, csak a megolvasztott, de nem meleg csokoládéval kenjük meg.
  4. A sütőt begyújtjuk, amikor elkezdjük a tésztát nyújtani. Az első tepsit kb. 20 perc múlva betesszük, és szintén 20-30 percig sütjük, szép világos színűre. Az utolsó tepsi már max. 20 perc alatt kisül.
  5. A diósat megszórhatjuk porcukorral, ha édesebben szeretjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3636
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 03.

Ajánló

Tartalmas levesek után, második fogásként is jó. Kiváló uzsonna, kávé mellé. Ebből a tésztából diós, lekváros kifli, és túrós batyu is készíthető.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kati Mami 15 recept

Volt még a kamrában egy nagy csokimikulás, és a tavalyi diónak is a végére kellett járni...

Hozzávalók

A tészta elkészítése

A töltelékek elkészítése

A tészta megtöltése

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...