Csokis vagy diós csiga
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Kati Mami
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tészta elkészítése
-
44g finomliszt159 kcal
-
42 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
3 kcal
-
44g tej25 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
A töltelékek elkészítése
-
25g dió164 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
25g csokoládé137 kcal
-
3 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
2g rum5 kcal
-
1g tej1 kcal
-
7g tojás9 kcal
A tészta megtöltése
Összesen
717
kcal
- 8% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tészta elkészítése
-
350g finomliszt1274 kcal
-
332 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
80g vaj574 kcal
-
20g friss élesztő21 kcal
-
350g tej196 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
A töltelékek elkészítése
-
200g dió1308 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
200g csokoládé1092 kcal
-
23 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
16g rum37 kcal
-
10g tej6 kcal
-
55g tojás69 kcal
A tészta megtöltése
Összesen
5712
kcal
- 8% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tészta elkészítése
-
20.9g finomliszt76 kcal
-
20 kcal
-
3.6g cukor14 kcal
-
4.8g vaj34 kcal
-
1.2g friss élesztő1 kcal
-
20.9g tej12 kcal
-
3.3g tojás4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
A töltelékek elkészítése
-
11.9g dió78 kcal
-
6g cukor23 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
2.4g citromlé1 kcal
-
11.9g csokoládé65 kcal
-
0.6g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
1.2g cukor5 kcal
-
1g rum2 kcal
-
0.6g tej0 kcal
-
3.3g tojás4 kcal
A tészta megtöltése
Összesen
340
kcal
- 8% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.2 g
Zsír
-
Összesen 35.2 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 576.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 114 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 110 mg
-
Foszfor 270 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 87.6 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 27.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 89 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 67 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 86 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 108 micro
Összesen
717
kcal
- 8% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 113.6 g
Zsír
-
Összesen 281.5 g
-
Telített zsírsav 98 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 60 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 103 g
-
Koleszterin 548 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4610.8 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 182 mg
-
Kálcium 914 mg
-
Vas 34 mg
-
Magnézium 877 mg
-
Foszfor 2162 mg
-
Nátrium 399 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 16 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 700.5 g
-
Cukor 299 mg
-
Élelmi rost 57 mg
VÍZ
-
Összesen 222.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 708 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 533 micro
-
Kolin: 456 mg
-
Retinol - A vitamin: 692 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 209 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 862 micro
Összesen
5712
kcal
- 8% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 16.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 274.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 129 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.7 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 13.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 51 micro
Összesen
340
kcal
Hozzávalók
A tészta elkészítése
-
10 dkg teljes kiőrlésű liszt
-
2 dkg friss élesztő
-
1 db tojás
-
1 csipet só
-
1 citromból nyert citromhéj
A töltelékek elkészítése
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 citromból nyert citromlé
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
-
2 ek cukor
-
1 ek tej
A tészta megtöltése
Elkészítés
A tészta elkészítése
- A liszteket egy nagy tálba mérjük. A közepébe fészket készítünk, beleszórunk egy kk. cukrot, és az élesztőt hozzámorzsoljuk. Ráöntünk kb. fél dl kézmeleg tejet, és az ujjunkkal kicsit összekeverjük, hogy egy kevés liszt is legyen benne, a tetejére is szórunk kevés lisztet. Megvárjuk míg felfut.
- Hozzáadjuk a kimért cukrot, a csipet sót és a tejet, apránként adagolva dagasztani kezdjük.
- Amikor összeállt, hozzádolgozzuk az olvasztott vajat és a citromhéjat is. Addig dagasztjuk, amíg már nem ragad a tálhoz sem, és a kezünkhöz sem.
- Letakarva duplájára kelesztjük. Ez kb. 1 óra.
A töltelékek elkészítése
- Amíg a tészta kel, kényelmesen elkészíthetjük a tölteléket. A diót ledaráljuk, és összekeverjük a cukorral, citromhéjjal és a levével.
- A csokoládét aprítógében megdaráljuk, vagy lereszeljük. Hozzáadunk 1 ek. jó sötét kakaóport és 2-3 ek. cukrot. Összekeverjük a rummal és a tejjel. Mielőtt betöltenénk, kicsit a mikróba tesszük (olvasztásos üzemmód), hogy megolvadjon kicsit, így kenhető lesz.
A tészta megtöltése
- A megkelt tésztát deszkára borítjuk, kicsit átgyúrjuk finoman, és 4 részre osztjuk.
- 2 cipót téglalap alakra nyújtunk, megszórjuk a diós töltelékkel, és feltekerjük egyenként mint a bejglit. Éles késsel 1,5-2 cm-es szeleteket vágunk, és sütőpapíros tepsibe rakosgatjuk őket, lapjára. Lekenjük felvert tojással, és még a tepsin hagyjuk kelni, amíg a sütő bemelegszik.
- A másik két cipóval ugyanúgy járunk el, csak a megolvasztott, de nem meleg csokoládéval kenjük meg.
- A sütőt begyújtjuk, amikor elkezdjük a tésztát nyújtani. Az első tepsit kb. 20 perc múlva betesszük, és szintén 20-30 percig sütjük, szép világos színűre. Az utolsó tepsi már max. 20 perc alatt kisül.
- A diósat megszórhatjuk porcukorral, ha édesebben szeretjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 40
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3636
- Feltöltés dátuma: 2016. május 03.
Ajánló
Tartalmas levesek után, második fogásként is jó. Kiváló uzsonna, kávé mellé. Ebből a tésztából diós, lekváros kifli, és túrós batyu is készíthető.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Kati Mami
15 recept
Volt még a kamrában egy nagy csokimikulás, és a tavalyi diónak is a végére kellett járni...