r
Nosalty Logó

Csokis - barna cukros keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokis - barna cukros keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2208 kcal
  • 4% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 8831 kcal
  • 4% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 363 kcal
  • 4% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    21.5 g

Zsír

  • Összesen
    70.9 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    253 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    890.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    317 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    372.4 g
  • Cukor
    204 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    125.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    552 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    542 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 2208 kcal
  • 4% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    85.9 g

Zsír

  • Összesen
    283.6 g
  • Telített zsírsav
    170 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1011 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3561.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    262 mg
  • Kálcium
    764 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    326 mg
  • Foszfor
    1268 mg
  • Nátrium
    903 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1489.5 g
  • Cukor
    816 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    503.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2208 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    323 micro
  • Kolin:
    512 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2168 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    494 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    618 micro
Összesen 8831 kcal
  • 4% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.1 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 363 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztbe belekeverjük a sót, szódabikarbónát, a cukrot, a citromhéjat és a reszelt csokit, majd a puha vajjal elmorzsoljuk.
  2. Hozzátesszük a tojásokat és a tejet, összegyúrjuk. Ne legyen túl puha, mert akkor nagyon ragad! Tegyük fél órára hűvös helyre.
  3. A tésztából kis gombócokat formázunk (kisebb legyen, mint a dió), majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, nem túl közel egymáshoz, mert nőni és terülni fognak! A tenyerünket időnként lisztezzük be, vagy mossuk meg, mert a tészta a cukor miatt picit ragadós. Sütéskor nem kell kiszárítani, inkább az alját nézzük meg. Ha megsült, kivehetjük, nem baj, ha a tetejét még egy kicsit puhának érezzük. Ahogy hűl, keményedni fog.
  4. Ha kihűlt, 2-2 darabot összeragaszthatunk lekvárral, de önmagában is finom. Olvasztott csokival diszíthetjük. Puha, omlós, azonnal lehet fogyasztani, nem kell várni, míg bepuhul.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5094
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 28.

Ajánló

Pikáns, savanykás lekvár pl. meggy, ribizli, áfonya illik hozzá leginkább, mert elég édes a keksz. Természetesen lehet kevesebb cukorral is készíteni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kiadós, és napokig eláll (nem szokott, mert elfogy :). Délutáni teázások, kávézások mellé remek, de aki a más városban tanuló gyerkőcének már néha nem tud mit kitalálni pakolás céljából, az készítse el bátran! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...