r
Nosalty Logó

Csokis-banános clafoutis

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokis-banános clafoutis
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A gyümölcsréteghez

A csokikrémhez

A tésztához

A sütőforma kikenéséhez

Összesen 755 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A gyümölcsréteghez

A csokikrémhez

A tésztához

A sütőforma kikenéséhez

Összesen 3013 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A gyümölcsréteghez

A csokikrémhez

A tésztához

A sütőforma kikenéséhez

Összesen 170 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    35.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    588.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    233 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.7 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    186.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    229 micro
Összesen 755 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.3 g

Zsír

  • Összesen
    141.3 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    810 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2354.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    562 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    367 mg
  • Foszfor
    931 mg
  • Nátrium
    372 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    402.7 g
  • Cukor
    248 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    746.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    924 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    551 mg
  • Retinol - A vitamin:
    890 micro
  • α-karotin
    151 micro
  • β-karotin
    322 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    916 micro
Összesen 3013 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 170 kcal

Hozzávalók

A gyümölcsréteghez

A csokikrémhez

A tésztához

A sütőforma kikenéséhez

Elkészítés

A gyümölcsréteghez

  1. A tésztához összekeverjük egy edényben a száraz hozzávalókat a porcukor kivételével.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájukat a a tésztamasszához keverjük, és a nedves hozzávalókat is.
  3. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a porcukorral, és óvatosan a tésztába forgatjuk
  4. A csokikrémhez a tejet a cukorral addig melegítjük egy kicsi lábasban, amíg a cukor elolvad, ekkor hozzákeverjük a darabokra tört csokit és a vajat, ha ezek is elolvadtak, lehúzzuk a tűzről.
  5. Bekapcsoljuk a sütőt. Kivajazunk egy kerámia vagy üveg formát, hosszában félbevágjuk a banánokat és kirakjuk velük a formát, rákanalazzuk a csokikrémet, majd a tésztát.
  6. Betoljuk a sütőbe és addig sütjük, amíg a széle megszilárdul, de a közepén még nedves, habos belül ( a sütési idő függ a forma méretétől és a sütőtől is). De át lehet sütni teljesen is, akkor piskótaszerű lesz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 16×12
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Receptkönyvben: 97
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7584
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 25.

Ajánló

Desszertnek, vagy csak úgy :).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nyáron találtam egy epres clafoutis receptet, és annyira ízlett mindenkinek (főleg nekem), hogy elkezdtem vele kísérletezgetni, és végül ezt a kicsit téliesebb változatot találtam ki. A kép ritka rossz lett, egyáltalán nem látszik, hogy milyen guszta volt valójában. Én a képen szereplő clafoutist véletlenül kicsit jobban átsütöttem, mint ahogy én a legjobban szeretem, de ízlések és pofonok, pl. az apukámnak így jobban ízlett. A krém túl sűrű lett nekem, ezért gombócokban tudtam csak rárakni a banánra. Így is nagyon finom lett, de azért nektek most egy kicsivel hígabb krémhez adtam meg a mennyiségeket, mert úgy egyszerűbb vele bánni, meg jobban el is oszlik a krém.

Hozzávalók

A gyümölcsréteghez

A csokikrémhez

A tésztához

A sütőforma kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...