r
Nosalty Logó

Csokireszelékes madártej

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katrin
Csokireszelékes madártej
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 333 kcal
  • 13% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1996 kcal
  • 13% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 105 kcal
  • 13% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    559.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    304 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 333 kcal
  • 13% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.2 g

Zsír

  • Összesen
    59.6 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    544 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3357.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    1823 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    407 mg
  • Nátrium
    970 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    263 g
  • Cukor
    244 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    112.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    428 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    749 micro
Összesen 1996 kcal
  • 13% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 105 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 1,5 dl tej kivételével a többi tejet felforraljuk.
  2. Ehhez a 1,5 dl tejhez 1 evőkanál lisztet villával elkeverünk. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáöntjük a lisztes tejet is, és jól elkeverjük.
  3. A tojásfehérjét csipet sóval és 1 csomag vaníliás cukorral keményre verjük.
  4. Ha felforrt a tej, akkor evőkanál segítségével kisebb gombócokat kanalazunk a tojásfehérjékből, és belerakosgatjuk a tejbe. Pár perc után a gombócokat megforgatjuk, hogy a felső része is megfőjön.
  5. Ha elkészültek a tojásfehérje gombócok, akkor egy nagyobb jénai tálba kiszedjük őket, és a tejes-lisztes tojássárgáját pedig belekeverjük a forró tejbe, és állandó keverés mellett (kézi habverővel is keverhetjük, akkor nem lesz csomós) besűrítjük a tejet.
  6. Ha elkészült, kicsit kihűtjük, és a tojásfehérjék alá öntjük, majd szépen eligazgatjuk.
  7. Lehűtjük, és csokireszelékkel díszítjük. Lehet külön, a tálalásnál ráreszelni a csoki- reszeléket.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 14572
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 11.

Ajánló

Csokireszelékkel felturbózva még gusztább és finomabb...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon finom desszert, amit könnyű elkészíteni...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...