r
Nosalty Logó

Csokimousse torta 2.

5,0

2 ÉRTÉKELÉS14 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Glowaholic
Csokimousse torta 2.
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

362
Kalória
5.2g
Fehérje
30.6g
Szénhidrátok
24.8g
Zsír
12.2g
Víz
38.4g
Koleszterin
3.7g
Rost
18g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 362 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 4324 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 395 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    12.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 362 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.3 g

Zsír

  • Összesen
    297.4 g
  • Telített zsírsav
    172 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    461 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3984.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    596 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    604 mg
  • Foszfor
    984 mg
  • Nátrium
    1738 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    367.4 g
  • Cukor
    216 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

Víz

  • Összesen
    147 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1219 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    356 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 4324 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    364.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    13.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 395 kcal

Elkészítés

  1. A tortalaphoz törjük össze a zabkekszet, majd keverjük hozzá a megolvasztott vajat, és nyomkodjuk az így kapott masszát egy sütőpapírral kibélelt kerek, csatos tortaforma aljába. Előmelegített sütőben 12 percig sütve készítsük el belőle a torta alját. Sütés után hagyjuk a kekszlapot a formában kihűlni.
  2. Kockázzuk fel a csokoládét, és tegyük egy magas, hőálló tálba.
  3. Áztassuk be a zselatinlapokat 5 percre.
  4. Melegítsük fel a tejet, adjuk hozzá a kakaóport, és keverjük csomómentesre.
  5. Nyomkodjuk ki a zselatinlapokat, tegyük a meleg tejbe, és keverjük, amíg elolvad.
  6. Öntsük a tejes keveréket a felkockázott csokoládéra. Botmixerrel turmixoljuk sima krémmé.
  7. Adjuk hozzá a hideg tejszínt, és keverjük el egyenletesen.
  8. Tegyük a csokis masszát legalább 3 órára hűtőbe.
  9. A behűtött keveréket robotgéppel verjük habbá.
  10. Lapátoljuk a csokihabot a zabkeksz-tortalapra a tortaformába. Hagyjuk az egészet egy éjszaka hűtőben állni, míg az ízei összeérnek.
  11. Díszítsük csokiforgáccsal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

Egy elrontott, túl keményre vert csokimousse sztorija, happy end-del :-)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Epres tejberizstorta

A legpuhább piskótán ülő krémes tejberizs és az őket felül bevonó harsány eperzselé olyan tortát alkotnak, amely méltán megérdemli a klasszikus jelzőt. Születésnapra, de akár egy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!