r
Nosalty Logó

Csokikrémes-túrós rakott rétes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bomba35
Csokikrémes-túrós rakott rétes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Az összeállításhoz

A túrós réteghez

A csokis réteghez

Összesen 997 kcal
  • 12% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Az összeállításhoz

A túrós réteghez

A csokis réteghez

Összesen 5980 kcal
  • 12% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Az összeállításhoz

A túrós réteghez

A csokis réteghez

Összesen 217 kcal
  • 12% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1485.8 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    287 mg
  • Vas
    254 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    384 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.9 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 997 kcal
  • 12% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    222.1 g

Zsír

  • Összesen
    165.6 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8914.6 g
  • Cink
    1958 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    1721 mg
  • Vas
    1523 mg
  • Magnézium
    563 mg
  • Foszfor
    2303 mg
  • Nátrium
    672 mg
  • Réz
    79 mg
  • Mangán
    65 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    875.1 g
  • Cukor
    451 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    589.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    188 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    901 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    322 micro
Összesen 5980 kcal
  • 12% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324.1 g
  • Cink
    71 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    55 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    33 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 217 kcal

Hozzávalók

Az összeállításhoz

A túrós réteghez

A csokis réteghez

Elkészítés

Az összeállításhoz

  1. A túrós réteg hozzávalóit jól kidolgozzuk, majd betesszük a hűtőbe, hogy a búzadara kicsit megdagadhasson. (Sűrűnek, száraznak tűnhet, de nem kell bele más.)
  2. A csokipudingokat a kakaóporral együtt csomómentesre kikeverjük a tej egy részével. A többi tejet felmelegítjük, a cukrot felolvasztjuk benne, majd belekeverjük a pudingot. Ha besűrűsödött, levesszük a tűzről és beletesszük az apróra darabolt étcsokit. Olvadásig keverjük.
  3. Egy magas falú tepsit sütőpapírral kibélelünk. A sütőt 200 C-ra előmelegítjük.
  4. 3 réteslapot olajozva egymásra fektetünk. Rákenjük a csokis krém felét, aztán ismét 3-4 olajozott réteslap, a túrós massza fele, réteslap, csokikrém másik fele, réteslap, túrós massza, végül réteslap. A tetejét kevés tejföllel vékonyan megkenjük és betesszük a sütőbe. (A túrós masszát egyszerűbb, ha kézzel morzsoljuk a tésztára, mert kenni nemigen lehet, és így egyenletesen el tudjuk osztani.)
  5. 15 percig sütjük 200 C-on, majd a hőmérsékletet levesszük 180 C-ra, és még 25-30 percig sütjük, vagy amíg aranybarna nem lesz a teteje.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x35
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 175
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 13086
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 24.

Ajánló

A csokoládékrém sütés közben kifolyhat, ezért kell a sütőpapír és a magas falú tepsi. A szélei kicsit megszáradhatnak sütés közben, de amikor kivesszük a sütőből, megkenhetjük ismét kevés tejföllel és letakarjuk pár percre, így teljesen visszapuhul.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokikrémes-túrós rakott rétes
Bomba35 12 recept

Unalmas volt a rétes megszokott formája és tölteléke, így amikor megtaláltam ezt a receptet egy újságban, rögtön tudtam, hogy ki kell próbálnom. Igazán csokis, egyszerű, gyorsan a család egyik kedvence lett. Csokikedvelőnek garantáltan ízleni fog :)

Hozzávalók

Az összeállításhoz

A túrós réteghez

A csokis réteghez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...