r
Nosalty Logó

Csőben sült zöldséges tócsni

Lizinka_
Csőben sült zöldséges tócsni
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

331
Kalória
12.7g
Fehérje
47.4g
Szénhidrát
10.3g
Zsír
200g
Víz
105.4g
Koleszterin
6g
Élelmi rost
5.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 331 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1322 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 101 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    582.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    235 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    47.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    200 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    366 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    1166 micro
  • β-karotin
    2883 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    843 micro
Összesen 331 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.7 g

Zsír

  • Összesen
    41.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    422 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2328.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    544 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    938 mg
  • Nátrium
    538 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    189.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    799.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1465 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    158 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    262 micro
  • Kolin:
    410 mg
  • Retinol - A vitamin:
    311 micro
  • α-karotin
    4663 micro
  • β-karotin
    11530 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3371 micro
Összesen 1322 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    61.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    357 micro
  • β-karotin
    883 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    258 micro
Összesen 101 kcal

Elkészítés

  1. Mosás és tisztítás után a sárgarépát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a hagymát finomra aprítjuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat és a hagymát üvegesre pirítjuk. Ezután hozzátesszük a reszelt sárgarépát és kevergetve összesütjük, sózzuk. Félretesszük és kihűtjük.
  2. A zöldborsót sós vízben félpuhára megfőzzük és egy szűrőbe öntjük, hogy lecsepegjen belőle a felesleges víz. Kihűtjük.
  3. A burgonyát mosás és tisztítás után nagy lyukú reszelőn egy méretes tálba reszeljük. Hozzáadjuk a tojást, a lisztet, a reszelt sajtot és sózzuk. Jól összekeverjük. A legvégén beleforgatjuk a főtt zöldborsót és a hagymával összesütött sárgarépát.
  4. Egy méretesnek ítélt tepsit, vagy hőálló üvegtálat bőven kikenünk olajjal. Ebbe egyenletesen beleterítjük a zöldséges masszát. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal. Vékonyan ide-oda olajat csorgatunk rá.
  5. Előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük és addig sütjük, míg a sajt aranybarna nem lesz. Ez kb. 30-35 perc. Melegen tesszük asztalra, tejfölt kínálunk mellé.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

További receptek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...