r
Nosalty Logó

Csőben sült spárgás tészta Zolitól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Zoli
Csőben sült spárgás tészta Zolitól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 779 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 4665 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 178 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    39.4 g

Zsír

  • Összesen
    34.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1971 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    1465 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    148 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    602 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    955 micro
Összesen 779 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    236.6 g

Zsír

  • Összesen
    209.6 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11826 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    339 mg
  • Kálcium
    745 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    406 mg
  • Foszfor
    1498 mg
  • Nátrium
    8792 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    431.2 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    887.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1115 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    774 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1565 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    808 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    3614 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5727 micro
Összesen 4665 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    449.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    334 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    218 micro
Összesen 178 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spárgát a színének megfelelően megtisztítjuk, és lobogó forró sós-cukros vízben kb. öt percig főzzük. Vigyázzunk, hogy még egy kicsit roppanós maradjon. Leszűrjük, és félretesszük. A főzővizet most nem használjuk.
  2. Az újhagymát megmossuk, és vékonyan felkarikázzuk.
  3. A füstölt sajtot lereszeljük.
  4. A penne tésztát lobogó forró sós vízben kb. tíz perc alatt kifőzzük. A főzés közben az olívaolajat ráöntjük. A kifőtt tésztát leszűrjük, és félretesszük.
  5. A sonkát felszeleteljük. A bőrét levágjuk. Most nem használtam fel, mert a fagyasztóban volt a sonka. Friss sonkának a bőrét le szoktam fagyasztani, mert később nagyon jól jön majd egy pörkölthöz. A sonka zsíros részét levágjuk, és apróra felkockázzuk. A sonka húsos részét szintén apróra felkockázzuk.
  6. A sonka zsíros részét kisütjük töpörtőnek. A forró zsírból a kisült töpörtőt kiszedjük, és a visszamaradt zsírban megpároljuk a hagymát. A párolt hagymára rátesszük a sonkát, és enyhén megpirítjuk. Ezeket a műveleteket wokban szoktam elvégezni, ami a következő műveletnél fontos. A sonkára rátesszük a tésztát és a töpörtőt, és alaposan összekeverjük. Ilyenkor van szükség a nagyobb edényre.
  7. A tepsit alaposan kikenjük a margarinnal, és a spárga felét az aljára elrendezzük. Ráöntjük a sonkás tésztát, és szépen elterítjük. A maradék spárgával egyenletesen lefedjük, és a tejfölt a tetejére öntjük. Rászórjuk a sajtot, és előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt szép aranybarnára pirul.
  8. Éles késsel felkockázzuk, és tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2776
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 30.

Ajánló

Mindenkinek, aki szereti a spárgát.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Férfiember csak ihletett állapotban tud főzni. Néha ehhez bor is kell, most azonban e nélkül is kétszer csókolt homlokon a múzsa. Egyszer, mert sajnos vége a spárga szezonnak, és ezt nem lehetett annyiban hagyni. Másodszor pedig az érni kezdő málnának helyet kell találni a fagyasztóban. Ennek az akadálya pedig a húsvétról maradt finom mangalica sonka, ami a szintén fagyasztott füstölt sajttal együtt várta a hibernáció végét. (Sajtot mindig egyszerre többet szoktunk vásárolni. A felnégyelésük után nem a várkapukra szegezzük ki, hanem egy részük a fagyasztóba kerül.) Váratlan vendég esetén nagyon jól jön a szintén lefagyasztott leveles tésztával együtt. Az étel elkészítésekor nem akartam a tésztára még lisztes mártást is tenni, ezért csak tejföl került rá a besamel helyett. Az eredmény finom, laktató egytálétel lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...