r
Nosalty Logó

Csőben sült spárgás tészta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Panno
Csőben sült spárgás tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 351 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1402 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 132 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    26.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1641.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    536 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    356 mg
  • Nátrium
    697 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    128.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    410 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    621 micro
Összesen 351 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    105.1 g

Zsír

  • Összesen
    94.9 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    391 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6566.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    2144 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    1423 mg
  • Nátrium
    2790 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    514.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    975 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    153 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    267 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    838 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1639 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2486 micro
Összesen 1402 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    613.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    232 micro
Összesen 132 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felteszünk vizet a tésztának forrni (jó nagy lábos legyen, hogy a spárga is beleférjen). Mikor forr, teszünk bele egy szűk evőkanál vajat, pici cukrot, és sózzuk.
  2. Közben eltávolítjuk a spárga fás részeit, és feldaraboljuk. Ha forr a víz, beletesszük a tésztát és a spárgát. (Aki roppanósabban szereti, az pár perccel később tegye hozzá a spárgát.)
  3. A sonkát felkockázzuk, a tejfölt kikeverjük, belemorzsoljuk a fetát, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a sonkát, összekeverjük, végül a trappista sajt egy részét (felét) reszeljük bele.
  4. Ha kész a tészta és a spárga, leszűrjük, egy kivajazott hőálló tálba öntjük. Rásimítjuk a tejfölös masszát, a maradék sajtot a tetejére reszeljük, és mehet is az előmelegített sütőbe.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2907
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kiindulási recept ez volt, csak aztán kicsikét elkalandoztam.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...