Csőben sült spárgás tészta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Panno
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
125g zöldspárga18 kcal
-
0g vaj0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
5g tejföl10 kcal
-
38g feta sajt99 kcal
-
50g trappista sajt176 kcal
-
50g csirkemellsonka48 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
351
kcal
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
500g zöldspárga70 kcal
-
0g vaj0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
150g feta sajt398 kcal
-
200g trappista sajt704 kcal
-
200g csirkemellsonka190 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1402
kcal
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
46.7g zöldspárga7 kcal
-
0g vaj0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
1.9g tejföl4 kcal
-
14g feta sajt37 kcal
-
18.7g trappista sajt66 kcal
-
18.7g csirkemellsonka18 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
132
kcal
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 26.3 g
Zsír
-
Összesen 23.7 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 98 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1641.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 536 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 356 mg
-
Nátrium 697 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 128.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 244 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 67 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 209 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 410 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 621 micro
Összesen
351
kcal
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 105.1 g
Zsír
-
Összesen 94.9 g
-
Telített zsírsav 56 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 391 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6566.1 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 60 mg
-
Kálcium 2144 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 128 mg
-
Foszfor 1423 mg
-
Nátrium 2790 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.5 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 514.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 975 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 66 micro
-
K vitamin: 153 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 267 micro
-
Kolin: 114 mg
-
Retinol - A vitamin: 838 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 1639 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2486 micro
Összesen
1402
kcal
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 8.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 613.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 200 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 133 mg
-
Nátrium 261 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 91 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 78 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 153 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 232 micro
Összesen
132
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg zöldspárga
-
15 dkg feta sajt
-
20 dkg trappista sajt
-
20 dkg csirkemellsonka
Elkészítés
- Felteszünk vizet a tésztának forrni (jó nagy lábos legyen, hogy a spárga is beleférjen). Mikor forr, teszünk bele egy szűk evőkanál vajat, pici cukrot, és sózzuk.
- Közben eltávolítjuk a spárga fás részeit, és feldaraboljuk. Ha forr a víz, beletesszük a tésztát és a spárgát. (Aki roppanósabban szereti, az pár perccel később tegye hozzá a spárgát.)
- A sonkát felkockázzuk, a tejfölt kikeverjük, belemorzsoljuk a fetát, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a sonkát, összekeverjük, végül a trappista sajt egy részét (felét) reszeljük bele.
- Ha kész a tészta és a spárga, leszűrjük, egy kivajazott hőálló tálba öntjük. Rásimítjuk a tejfölös masszát, a maradék sajtot a tetejére reszeljük, és mehet is az előmelegített sütőbe.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Tepsi mérete: 30x20x6
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 44
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2907
- Feltöltés dátuma: 2013. június 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Panno
63 recept
A kiindulási recept ez volt, csak aztán kicsikét elkalandoztam.:)