r
Nosalty Logó

Csőben sült rukkolás brokkoli

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Fakanáll
Csőben sült rukkolás brokkoli
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Brokkoli

Besamel

564
Kalória
23.2g
Fehérje
31g
Szénhidrátok
36.6g
Zsír
171.6g
Víz
55.5g
Koleszterin
4.6g
Rost
14.2g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Brokkoli

Besamel

Összesen 564 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Brokkoli

Besamel

Összesen 2258 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Brokkoli

Besamel

Összesen 104 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    23.2 g

Zsír

  • Összesen
    36.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1393.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    514 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    241 mg
  • Nátrium
    570 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    171.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    470 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1541 micro
Összesen 564 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    93 g

Zsír

  • Összesen
    146.4 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5572.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    2056 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    965 mg
  • Nátrium
    2282 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.1 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    686.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    488 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    285 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    400 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    333 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    330 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1879 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6163 micro
Összesen 2258 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    31.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    283 micro
Összesen 104 kcal

Elkészítés

Brokkoli

  1. A brokkolit vegetás, sós vízben előfőzzük pár perc alatt. Szűrés után hőálló tálba borítjuk.
  2. Megszórjuk a kockázott baconnel, néha teszünk mellé vékonyra szelt padlizsánt is. Nem rontja el. Sózzuk, borsozzuk, a rukkolát rátesszük.
  3. Besamelt készítünk az olaj, liszt, tej felhasználásával. Kicsit sósabbra ízesítjük, mivel sütés közben veszít az ízéből. A frissen őrölt szerecsendióval se bánjunk óvatosan, ahogyan a borssal se. Picit hagyjuk folyósabbra. (Sütés közben is dolgozik a liszt...)
  4. Ráöntjük a brokkolira, még dobunk rá rukkolát és bacont. Sajttal meghintjük a tetejét, majd barnulásig sütjük 180 fokon.
  5. Bármilyen sült mellé merem ajánlani köretként, de az igazat megvallva én önmagában eszem. Minden más extrával fel lehet dobni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Mindent bele rakottasnak indult. Mindig teszek hozzá valami újat, csalódás eddig nem ért. Vegetáriánus szakácsoknak is ajánlom bacon nélkül.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Meggyes aprógombóc

Nyáron megannyi gyümölcsös gombócot készítünk, bár e téren a tudomány általában megáll a baracknál és a szilvánál. Pedig egy sor másik szezonális finomság is akad, amit ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Vadas mártás sertéshússal

Bizony, nem mindenki szereti a vadhúsokat... De nem is teheti meg, hogy megvegye... Sokan örülnének, ha csak mártásos tésztát ehetnének... Személy szerint, a családomat is ideértve, nem ...

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!