Csőben sült karalábé padlizsánnal
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Panno
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
88g karalábé17 kcal
-
100g padlizsán24 kcal
-
100g csirkemellfilé120 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
88g edami sajt312 kcal
-
11g rozsliszt39 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
50g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
708
kcal
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
350g karalábé70 kcal
-
400g padlizsán95 kcal
-
400g csirkemellfilé480 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
350g edami sajt1250 kcal
-
45g rozsliszt157 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
200g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
2837
kcal
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
17.7g karalábé4 kcal
-
20.3g padlizsán5 kcal
-
20.3g csirkemellfilé24 kcal
-
1.4g vaj10 kcal
-
17.7g edami sajt63 kcal
-
2.3g rozsliszt8 kcal
-
10.1g habtejszín30 kcal
-
10.1g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
144
kcal
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48.8 g
Zsír
-
Összesen 49.2 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 221 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2568.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 709 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 792 mg
-
Nátrium 931 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.8 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 340.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 411 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 122 mg
-
Retinol - A vitamin: 405 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 78 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 58 micro
Összesen
708
kcal
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 195.1 g
Zsír
-
Összesen 196.6 g
-
Telített zsírsav 121 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 886 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10274.3 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 153 mg
-
Kálcium 2836 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 364 mg
-
Foszfor 3168 mg
-
Nátrium 3725 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 83.3 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 1361.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1645 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 170 mg
-
D vitamin: 120 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 43 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 241 micro
-
Kolin: 489 mg
-
Retinol - A vitamin: 1619 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 313 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 231 micro
Összesen
2837
kcal
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 10 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 520.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 144 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 161 mg
-
Nátrium 189 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 69 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 83 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 82 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12 micro
Összesen
144
kcal
Hozzávalók
-
35 dkg karalábé
-
1 db padlizsán
-
40 dkg csirkemellfilé
-
2 ek vaj
-
35 dkg edami sajt
-
3 evőkanál rozsliszt
-
2 dl habtejszín
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
-
petrezselyem ízlés szerint
Elkészítés
- A karalábét megpucoljuk, vékony hasábokra vágjuk, majd felöntjük tejszínnel és annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Sózzuk, megszórjuk szerecsendióval, és 5-10 percig előfőzzük (attól függ, ki mennyire szereti roppanósan).
- Ezalatt a csirkét felkockázzuk, és a vajon megpároljuk, sózzuk, borsozzuk.
- A padlizsánt vékony karikákra vágjuk, a sajtot lereszeljük, egy hőálló tálat vajjal kikenünk.
- Ha megfelelő puhára párolódott a karalábé, kezdődhet a rétegezés. A tál aljára padlizsán karikákat teszünk, megszórjuk reszelt sajttal, dobunk rá pár darab csirke kockát és néhány karalábét, jöhet megint egy kis reszelt sajt. Aztán padlizsán, sajt, karalábé, csirke. Addig folytassuk, amíg el nem fogynak a hozzávalók.
- Ha maradt sajtunk, keverjük bele a karalábé főzőlevébe, sűrítsük be néhány evőkanál rozsliszttel, öntsük nyakon vele rakott zöldségeinket, végül szórjuk meg petrezselyemmel.
- Forró sütőbe tolva pirulásig sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 134
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 5288
- Feltöltés dátuma: 2014. július 29.
Ajánló
Ha néhány karika padlizsán kimarad, süssük meg abban az edényben, amiben a csirkét sütöttük, és szórjuk meg reszelt sajttal.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Panno
63 recept
Marcsisef Csőben sült karalábéját terveztem ebédre elkészíteni, mikor konstatáltam, hogy az itthon fellelhető karalábé mennyisége igencsak csekély. A hűtőben árválkodó padlizsán szerencsére hamar segítségemre sietett. Elsőre talán meglepő párosítás, de határozottan nem rossz.:)