r
Nosalty Logó

Csőben sült karalábé padlizsánnal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Panno
Csőben sült karalábé padlizsánnal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 708 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2837 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 144 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.8 g

Zsír

  • Összesen
    49.2 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2568.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    709 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    792 mg
  • Nátrium
    931 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    340.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    411 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    405 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 708 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    195.1 g

Zsír

  • Összesen
    196.6 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    886 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10274.3 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    2836 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    364 mg
  • Foszfor
    3168 mg
  • Nátrium
    3725 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1361.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1645 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    170 mg
  • D vitamin:
    120 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    489 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1619 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    313 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    231 micro
Összesen 2837 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    520.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 144 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karalábét megpucoljuk, vékony hasábokra vágjuk, majd felöntjük tejszínnel és annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Sózzuk, megszórjuk szerecsendióval, és 5-10 percig előfőzzük (attól függ, ki mennyire szereti roppanósan).
  2. Ezalatt a csirkét felkockázzuk, és a vajon megpároljuk, sózzuk, borsozzuk.
  3. A padlizsánt vékony karikákra vágjuk, a sajtot lereszeljük, egy hőálló tálat vajjal kikenünk.
  4. Ha megfelelő puhára párolódott a karalábé, kezdődhet a rétegezés. A tál aljára padlizsán karikákat teszünk, megszórjuk reszelt sajttal, dobunk rá pár darab csirke kockát és néhány karalábét, jöhet megint egy kis reszelt sajt. Aztán padlizsán, sajt, karalábé, csirke. Addig folytassuk, amíg el nem fogynak a hozzávalók.
  5. Ha maradt sajtunk, keverjük bele a karalábé főzőlevébe, sűrítsük be néhány evőkanál rozsliszttel, öntsük nyakon vele rakott zöldségeinket, végül szórjuk meg petrezselyemmel.
  6. Forró sütőbe tolva pirulásig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 134
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5283
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 29.

Ajánló

Ha néhány karika padlizsán kimarad, süssük meg abban az edényben, amiben a csirkét sütöttük, és szórjuk meg reszelt sajttal.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Marcsisef Csőben sült karalábéját terveztem ebédre elkészíteni, mikor konstatáltam, hogy az itthon fellelhető karalábé mennyisége igencsak csekély. A hűtőben árválkodó padlizsán szerencsére hamar segítségemre sietett. Elsőre talán meglepő párosítás, de határozottan nem rossz.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...