r
Nosalty Logó

Csőben sült hal steakburgonyával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ligeti Károly
Csőben sült hal steakburgonyával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Hal

Burgonya

Összesen 1518 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Hal

Burgonya

Összesen 6070 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Hal

Burgonya

Összesen 191 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.2 g

Zsír

  • Összesen
    134.8 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1583.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    394 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    613 mg
  • Nátrium
    344 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    481.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    688 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    550 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    5002 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    9579 micro
Összesen 1518 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    157 g

Zsír

  • Összesen
    539 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    230 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    162 g
  • Koleszterin
    731 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6333.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    1577 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    679 mg
  • Foszfor
    2451 mg
  • Nátrium
    1376 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    173.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1925.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2752 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    188 mg
  • C vitamin:
    341 mg
  • D vitamin:
    247 micro
  • K vitamin:
    2201 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    871 micro
  • Kolin:
    724 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1071 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    20006 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    38314 micro
Összesen 6070 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    628 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    242 micro
  • Lut-zea
    1202 micro
Összesen 191 kcal

Hozzávalók

Hal

Burgonya

Elkészítés

Hal

  1. A sajtot lereszeljük, és elkeverjük a tojással, tejszínnel és a felaprított petrezselyemzölddel.
  2. A fokhagymát áttörjük, és elkeverjük a kiolvasztott parajkrémmel. Szezonban használjunk friss spenótot, amit csak meg kell szórni az áttört fokhagymával.
  3. A paradicsomok bőrét keresztben bevágjuk, és 15-20 másodpercre forrásban lévő vízbe tesszük, majd hideg vízbe mártjuk. Lehúzzuk a héját, és karikára szeleteljük. Vagy használjunk hámozott paradicsom konzervet.
  4. Egy jénai tálat vagy tepsit kenjünk ki vajjal, belerakjuk a halfilé felét, fűszerezzük sóval, borssal.
  5. Rátesszük a zúzott fokhagymával elkevert parajt és utána a paradicsomszeleteket. Végül a maradék halat is rátesszük, sózzuk, borsozzuk.
  6. Az egészre ráöntjük a tejszínes sajt keveréket, a tetejére morzsoljuk a megmaradt vajat. 200 fokon sütőben addig sütjük, amíg a teteje szép aranyszínű lesz.

Burgonya

  1. A krumplit héjában megfőzzük, majd megpucoljuk, a nagyobbakat félbevágjuk, és forró olajban aranybarnára sütjük.
  2. Tálaláskor egy pici vegetával megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8127
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csőben sült hal steakburgonyával
Ligeti Károly 129 recept

A halat sokféle zöldséggel szeretem. Bármilyen variáció egy újabb íz a halas ételek között. Ez a paradicsomos spenótos is a legjobbak közé tartozik, persze csak annak, aki szereti.

Hozzávalók

Hal

Burgonya

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...