Csőben sült hal steakburgonyával
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Ligeti Károly
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 19% Zsír
Hal
-
125g tőkehalfilé103 kcal
-
100g spenót17 kcal
-
75g paradicsom14 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
25g sajt88 kcal
-
75g főzőtejszín98 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Burgonya
-
250g burgonya144 kcal
-
106g napraforgó olaj939 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Összesen
1518
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 19% Zsír
Hal
-
500g tőkehalfilé410 kcal
-
400g spenót66 kcal
-
300g paradicsom54 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
300g főzőtejszín393 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Burgonya
-
1000g burgonya578 kcal
-
425g napraforgó olaj3757 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Összesen
6070
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 19% Zsír
Hal
-
15.7g tőkehalfilé13 kcal
-
12.6g spenót2 kcal
-
9.4g paradicsom2 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
1.6g vaj11 kcal
-
1.7g tojás2 kcal
-
3.1g sajt11 kcal
-
9.4g főzőtejszín12 kcal
-
1.4g petrezselyem1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Burgonya
-
31.4g burgonya18 kcal
-
13.3g napraforgó olaj118 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Összesen
191
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39.2 g
Zsír
-
Összesen 134.8 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 57 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 40 g
-
Koleszterin 183 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1583.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 394 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 170 mg
-
Foszfor 613 mg
-
Nátrium 344 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.4 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 481.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 688 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 47 mg
-
C vitamin: 85 mg
-
D vitamin: 62 micro
-
K vitamin: 550 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 218 micro
-
Kolin: 181 mg
-
Retinol - A vitamin: 268 micro
-
α-karotin 76 micro
-
β-karotin 5002 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1930 micro
-
Lut-zea 9579 micro
Összesen
1518
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 157 g
Zsír
-
Összesen 539 g
-
Telített zsírsav 121 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 230 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 162 g
-
Koleszterin 731 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6333.9 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 212 mg
-
Kálcium 1577 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 679 mg
-
Foszfor 2451 mg
-
Nátrium 1376 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 173.6 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 1925.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2752 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 188 mg
-
C vitamin: 341 mg
-
D vitamin: 247 micro
-
K vitamin: 2201 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 871 micro
-
Kolin: 724 mg
-
Retinol - A vitamin: 1071 micro
-
α-karotin 303 micro
-
β-karotin 20006 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 7719 micro
-
Lut-zea 38314 micro
Összesen
6070
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 16.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 198.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 69 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 628 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 242 micro
-
Lut-zea 1202 micro
Összesen
191
kcal
Hozzávalók
Hal
-
3 közepes db paradicsom
-
4 gerezd fokhagyma
-
5 dkg vaj
-
1 db tojás
-
10 dkg sajt
-
3 dl főzőtejszín
-
1 csokor petrezselyem
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Burgonya
-
1 kg burgonya
-
1 csipet ételízesítő
Elkészítés
Hal
- A sajtot lereszeljük, és elkeverjük a tojással, tejszínnel és a felaprított petrezselyemzölddel.
- A fokhagymát áttörjük, és elkeverjük a kiolvasztott parajkrémmel. Szezonban használjunk friss spenótot, amit csak meg kell szórni az áttört fokhagymával.
- A paradicsomok bőrét keresztben bevágjuk, és 15-20 másodpercre forrásban lévő vízbe tesszük, majd hideg vízbe mártjuk. Lehúzzuk a héját, és karikára szeleteljük. Vagy használjunk hámozott paradicsom konzervet.
- Egy jénai tálat vagy tepsit kenjünk ki vajjal, belerakjuk a halfilé felét, fűszerezzük sóval, borssal.
- Rátesszük a zúzott fokhagymával elkevert parajt és utána a paradicsomszeleteket. Végül a maradék halat is rátesszük, sózzuk, borsozzuk.
- Az egészre ráöntjük a tejszínes sajt keveréket, a tetejére morzsoljuk a megmaradt vajat. 200 fokon sütőben addig sütjük, amíg a teteje szép aranyszínű lesz.
Burgonya
- A krumplit héjában megfőzzük, majd megpucoljuk, a nagyobbakat félbevágjuk, és forró olajban aranybarnára sütjük.
- Tálaláskor egy pici vegetával megszórjuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 65
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 8129
- Feltöltés dátuma: 2014. május 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ligeti Károly
129 recept
A halat sokféle zöldséggel szeretem. Bármilyen variáció egy újabb íz a halas ételek között. Ez a paradicsomos spenótos is a legjobbak közé tartozik, persze csak annak, aki szereti.