r
Nosalty Logó

Csőben sült édeskömény

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Csőben sült édeskömény
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 258 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 514 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 46 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    702.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    419.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    177 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    172 micro
  • β-karotin
    2352 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4374 micro
  • Lut-zea
    1831 micro
Összesen 258 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1404.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    351 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    353 mg
  • Nátrium
    548 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    838.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    501 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    119 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    355 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    343 micro
  • β-karotin
    4704 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    8748 micro
  • Lut-zea
    3662 micro
Összesen 514 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    123 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    412 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    766 micro
  • Lut-zea
    321 micro
Összesen 46 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az édeskömény zöldjét levágjuk, mossuk, apróra vágjuk, egy tűzálló tál aljára szórjuk. A gumókat nyolc cikkre vágjuk, majd fövő sós vízben kb. 10 percig főzzük. Kivesszük, és az édeskömény zöldre rendezzük.
  2. A visszamaradt vízben a megszurkált paradicsomokat kb. 1 percig blansírozzuk, kivesszük, hideg vízzel leöblítjük, a héjukat lehúzzuk, majd az édesköményhez adjuk.
  3. Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát, az olajbogyót és a kakukkfű leveleket. Meglocsoljuk az olajjal, és kb. 2-3 ek vízzel, amelyben az édeskömény főtt. Sózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük.
  4. Elosztjuk rá az apróra vágott hideg vajat, betoljuk a 220 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 30 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6528
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy egyszerű és finom köret.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...