Csőben sült burgonyás sonka
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
125g burgonya72 kcal
-
25g sonka35 kcal
-
49 kcal
-
75g tejföl149 kcal
-
15g tojássárgája48 kcal
-
25g sajt88 kcal
-
3g szőlőmagolaj22 kcal
Összesen
463
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
500g burgonya289 kcal
-
100g sonka138 kcal
-
30g füstölt szalonna197 kcal
-
300g tejföl594 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
10g szőlőmagolaj88 kcal
Összesen
1851
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
45.5g burgonya26 kcal
-
9.1g sonka13 kcal
-
2.7g füstölt szalonna18 kcal
-
27.3g tejföl54 kcal
-
5.5g tojássárgája18 kcal
-
9.1g sajt32 kcal
-
0.9g szőlőmagolaj8 kcal
Összesen
169
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.3 g
Zsír
-
Összesen 34.3 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 245 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1035.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 269 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 265 mg
-
Nátrium 446 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 150 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 229 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 38 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 153 mg
-
Retinol - A vitamin: 225 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 176 micro
Összesen
463
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 69.2 g
Zsír
-
Összesen 137.4 g
-
Telített zsírsav 62 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 978 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4142.2 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 1077 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 144 mg
-
Foszfor 1062 mg
-
Nátrium 1786 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 82.2 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 599.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 917 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 77 mg
-
D vitamin: 152 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 180 micro
-
Kolin: 610 mg
-
Retinol - A vitamin: 900 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 161 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 702 micro
Összesen
1851
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 12.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 89 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 376.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 162 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 83 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 82 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 64 micro
Összesen
169
kcal
Hozzávalók
-
5 db burgonya
-
10 dkg sonka
-
3 dkg füstölt szalonna
-
3 dl tejföl
-
3 db tojássárgája
-
10 dkg sajt
-
1 ek szőlőmagolaj
Elkészítés
- Egy hőálló tálat olajozzunk ki szőlőmagolajjal, majd szeleteljük bele az előzetesen megfőtt krumplit.
- Halmozzuk rá a csíkokra vágott sonkát, a kockázott szalonnadarabokat, és az egészet öntsük le a felvert tojássárgája-tejföl keverékével. (Őszintén szólva a nagy maradékhasznosításban csak natúr joghurt volt itthon, így azzal készítettem legutóbb.)
- Különösebben fűszerezni nem kell, mert a a szőlőmagolajés a sonka-szalonna egyveleg pikáns ízt kölcsönöz az ételnek.
- Fedjük le alufóliával, majd 10 perc elősütés után (220°C-on) szórjuk meg reszelt sajttal, és süssük pirosra a tetejét.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 18 alkalommal
- Receptkönyvben: 197
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 12049
- Feltöltés dátuma: 2013. április 07.
Ajánló
További variáció: kutakodhatunk a mélyhűtőben, ha van otthon brokkoli vagy kelbimbó, nagyon jól megfér ebben az összeállításban!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A Húsvét rövid és gyorsan elmúlik, és az ünnepi asztal főszereplőjéből, a húsvéti sonkából nem lehet annyit főzni, hogy az ünnepek alatt mind elfogyjon. Reggelire jólesik egy napig, két napig, aztán az ember már inkább salátalevelet rágcsál önmagában, de a sonka nem megy le a torkán. Íme egy recept, amivel gyorsan és egyszerűen tudjuk hasznosítani a maradék sonkát, anélkül, hogy azt éreznénk, már megint sonkát eszünk :-)