r
Nosalty Logó

Csirkés töltött paprika

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lousha
Csirkés töltött paprika
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

540
Kalória
42.2g
Fehérje
43.6g
Szénhidrátok
23.2g
Zsír
557.6g
Víz
139.5g
Koleszterin
8.4g
Rost
10.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 540 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 3238 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 77 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1588.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    535 mg
  • Nátrium
    766 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    557.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    1322 micro
  • β-crypt
    166 micro
  • Likopin
    9588 micro
  • Lut-zea
    1042 micro
Összesen 540 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    253 g

Zsír

  • Összesen
    139 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    837 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9529 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    263 mg
  • Kálcium
    623 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    778 mg
  • Foszfor
    3208 mg
  • Nátrium
    4598 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    261.5 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

Víz

  • Összesen
    3345.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    869 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    725 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    242 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    111 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    357 micro
  • Kolin:
    1058 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    320 micro
  • β-karotin
    7935 micro
  • β-crypt
    998 micro
  • Likopin
    57529 micro
  • Lut-zea
    6255 micro
Összesen 3238 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    78.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    186 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    1346 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 77 kcal

Elkészítés

  1. Pirítsuk meg az apróra vágott hagymát az olaj felén, majd tegyük félre.
  2. Főzzük a zacskós barna rizst a csomagoláson meghatározottnál öt perccel rövidebb ideig, majd hagyjuk kicsit hűlni.
  3. Daráljuk le a csirkemellet, majd keverjük össze a tojással, fűszerekkel (a pirospaprika kivételével), hagymával és rizzsel. Töltsük kiskanállal a kicsumázott paprikákba, jól tömködjük is le.
  4. Rendezzük a paprikákat egy mély lábasba. Ha maradt a töltelékből, vizes kézzel formázzunk belőlük gombócokat, ezeket tegyük a paprikák tetejére. Öntsük fel az egészet annyi vízzel, ami éppen hogy elfedi a lábas tartalmát, sózzuk meg, majd mérsékelt lángon kezdjük el főzni. Figyeljünk rá, hogy ne forrjon lobogva, attól széteshet a töltelék.
  5. Nagyjából fél óra után készítsük el a rántást. Felforrósított olajon, alacsony lángon pirítsuk világosra a lisztet, majd a tűzről lehúzva adjunk hozzá egy keveset a paprika levéből. Alaposan keverjük el, majd adagoljunk hozzá még levet, míg könnyen keverhetővé válik, és nem csomósodik. Ekkor adjuk hozzá a pirospaprikát és a sűrített paradicsomot, valamint az édesítőt. Jól keverjük el, és öntsük rá a paprikára. Főzzük néhány percig, míg besűrűsödik a mártás.
  6. Tálaljuk főtt krumplival.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 40 perc

Sokszor készítek hagyományosan zsírosabb disznó- vagy marhahúsból készülő fogásokat csirkéből, és a legtöbb esetben továbbra is nagyon finom, de kalóriaszegényebb, könnyebb a végeredmény. Így van ez a töltött paprikával is, szinte semmi "kárt" nem okoz a csere, ahogyan a rántás teljes kiőrlésű lisztből készítése sem ront rajta egy kicsit sem. 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Krémes cukkinis rizottó

A cukkinis rizottó egy finom és krémes olasz étel, amit könnyen elkészíthetsz otthon. A rizottó készítési módja miatt a rizs krémes lesz, anélkül, hogy ténylegesen hozzáadnánk ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!