r
Nosalty Logó

Csirkés-répás töltött karalábé

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Csirkés-répás töltött karalábé
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 318 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1274 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 52 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    24.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    956.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    379 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    425.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    874 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    160 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    199 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    3095 micro
  • β-karotin
    8008 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    854 micro
Összesen 318 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    97.9 g

Zsír

  • Összesen
    52.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    324 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3824.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    757 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    357 mg
  • Foszfor
    1515 mg
  • Nátrium
    1091 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.3 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    1701.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3498 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    642 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    795 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    330 micro
  • Kolin:
    455 mg
  • Retinol - A vitamin:
    312 micro
  • α-karotin
    12378 micro
  • β-karotin
    32031 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    3418 micro
Összesen 1274 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    505 micro
  • β-karotin
    1308 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 52 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karalábékat meghámozzuk, és karalábévájóval kikaparjuk a belsejét, hogy csak egy szép vékony, kéreg maradjon, amibe belerakjuk a tölteléket. A kikapart belsőt a fazék aljára helyezzük. Ez segít, hogy ne égjenek le a karalábénk.
  2. A répánkat megpucoljuk, lereszeljük. A hagymánkat szintén megpucoljuk, és apróra vágjuk. A fokhagymát fokhagymanyomón átnyomjuk. Kevés olajat felforrósítunk, a hagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a répát és az áttört fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Végül hozzáadjuk a csirkemellet, az aprított petrezselyemzöldet és egy deci tejszínt.
  3. Az így összeállt masszát beletöltjük a karalábéba. A karalábékat a fazékba helyezzük, majd a maradék tejszínnel és egy kis alaplével felöntjük a fazekat. A karalábékat puhára főzzük olyan 25-30 perc alatt.
  4. A kész karalábékat egy tányérra szedjük. A megmaradt tejszínes léből és az alján lévő karalábé aprólékból mártást készíthetünk hozzá! Leturmixoljuk, leszűrjük, és kevés keményítővel mártássá sűrítjük, de ha elég sűrű a leturmixolt mártásunk, erre nincs is szükség! Pici paradicsompürével és fűszerpaprikával is ízesíthetjük.
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1665
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pofonegyszerű és végtelenül finom...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...